• ALFA ACTIV, Fertilizant anorganic lichid special pentru culturile de lucerna si trifoi, flacon 1L

  CHRD-ALFAACT-1L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • PL: 50.00 lei
  35.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  ALFA ACTIV este un fertilizant EU cu un conținut optim de acizi humici, fulvici și Ascophyllum Nodosum pur. Produsul are în compoziția sa cantități importante de carbon organic (aproximativ 55%), enzime, vitamine, citochine, aminoacizi de natură organică cu rol direct în favorizarea creșterii și dezvoltării lucernei și trifoiului. Produsul este un input natural de tip biodinamic și are în compoziția sa substanțe active cu rol direct în realizarea fotosintezei, creșterea și dezvoltarea aparatului radicular (inclusiv dezvoltarea perișorilor absorbanți), dezvoltarea aparatului foliar, creșterea, legarea și dezvoltarea aparatului foliar.

  ALFA ACTIV se recomandă a se aplica la culturile de lucernă și trifoi deoarece este un biostimulator extrem de eficient. Aplicat odată cu erbicidele, acesta întărește plantele și le face mai rezistente, eliminând riscul de fitotoxicitate care poate apărea din cauza erbicidelor. Conținutul de bor din produs corectează carențele care pot aparea de-a lungul ciclului de vegetație.

  Prin conținutul de alge brune pure (Ascophyllum Nodosum), ALFA ACTIV vine cu un aport seminificativ de aminoacizi organici care sunt cunoscuți a fi cei mai buni precursori de biostimulare a culturilor agricole vegetale, indiferent de tipul acestora.

  Mod de administrare:

  Lucernă, trifoi: 1L / ha în 200-400 litri apă, dupa fiecare coasă

  Depozitare: La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de îngheț (5-25 grade Celsius)

  Conținut declarat (%):

  30% Carbon organic, 20% acizi humici, 2% K2O, 1% A. Nodossum

   

  Descrierea conținutului:

  CARBON ORGANIC

  Carbonul organic este un element chimic prezent în toți compușii organici, care sunt compuși ce conțin legături carbon-hidrogen. Compușii organici sunt baza tuturor formelor de viață, dar și a multor materiale sintetice, cum ar fi materialele plastice, carburanții și multe alte substanțe.

  Carbonul organic ajută la îmbunătățirea calității structurii solului și stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor prin furnizarea de nutrienți esențiali. De asemenea, poate ajuta la reducerea eroziunii solului și la îmbunătățirea rezistenței plantelor la stresul cauzat de schimbările climatice.

  ACIZII HUMICI

  Acizii humici provin din surse naturale care se formează prin descompunerea materiei organice, se găsesc în soluri, apă și atmosferă. Fiind foarte importanți pentru fertilitatea și productivitatea solului, acționează ca un liant pentru nutrienții solului și îi eliberează în timpul ciclului de creștere al plantelor. Acizii humici ajuta de asemenea la absorbția apei în sol, îmbunătățind astfel rezistența plantelor la secetă. Aceștia actionează ca un agent de protecție, ajutând la
  reducerea riscului de apariție a bolilor și a dăunătorilor, dar și la reducerea conținutului de metale grele și alte substante toxice din sol.

  Din punct de vedere chimic, ca urmare a descompunerii materiei organice din sol de către viața microbiană, acizii humici sunt macromolecule întunecate, solubile în apă alcalină care devin o alegere excelentă pentru îmbunătățirea proprietăților solului datorită greutății lor moleculare ridicate. În același timp, oferă o mai bună gestionare și mobilitate a nutrienților disponibili în substrat și îmbunătățesc semnificativ retenția de apă.

  Datorită acțiunii lor chelatoare, aderă la oligoelemente prezente în mediul nutritiv și creează o legătură cu care sunt mai bine absorbite de rădăcinile plantelor. În acest fel, capacitatea de schimb de cationi și capacitatea de tamponare a substratului este îmbunătățită, ceea ce se traduce printr-o mai bună dezvoltare a plantelor. Permit, de asemenea, o mai bună eliberare a nutrienților din sol, îmbunătățind în același timp absorbția micronutrienților, ceea ce poate salva multe probleme apărute în urma deficiențelor de nutrienți.

  Acizii humici conținuți în produse susțin dezvoltarea aparatului radicular, aparatului foliar, sporesc inflorescențele, contribuie majora la legarea rodului și participă în mod direct la procesul de fotosinteză. Aplicat în dozele recomandate asigură o creștere sănătoasă a plantelor.

  În urma studiilor bazate pe influența acizilor humici asupra plantelor, s-au înregistrat creșteri importante de azot, chiar de până la 40%.

  K2O (OXID DE POTASIU)

  Oxidul de potasiu (K2O) este un compus chimic format din potasiu (K) și oxigen (O). Este utilizat pentru a furniza plantelor una dintre cele mai importante elemente nutritive, potasiul. Potasiul este esențial pentru funcționarea celulară normală a plantelor, inclusiv pentru controlul creșterii și pentru creșterea rezistenței la stresul cauzat de schimbările climatice. Fertilizarea cu oxid de potasiu poate ajuta la îmbunătățirea calității produselor agricole și la creșterea producției agricole.

  ASCOPHYLLUM NODOSUM

  Ascophyllum nodosum este o specie de alga bruna (kelp) care crește în zonele costiere ale Atlanticului de Nord. Este considerată una dintre cele mai importante specii de alge utilizate în industria produselor agricole și horticole datorită conținutului ridicat de elemente nutritive precum nitrați, fosfați și potasiu.

  Ascophyllum nodosum este utilizată ca fertilizant organic pentru a furniza plantelor un întreg set de nutrienți, în special microelemente, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea acestora. De asemenea, această algă poate ajuta la îmbunătățirea structurii solului, la menținerea umidității și la îmbunătățirea rezistenței plantelor la stres.

  Ascophyllum nodosum este un aditiv popular în produsele de fertilizare organică, fiind utilizat atât pentru culturile agricole, cât și pentru grădinărit. Acesta poate fi adăugat direct la sol sau poate fi extras și formulat în produse cum ar fi concentratele de extract de alge, soluții de irigare sau amestecuri de îngrășăminte.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie