Autentificare
Descriere produs
-
Seminte Morcov - Berlicum 500g Agrosem
Morcov Berlicum este o varietate de morcov semitardiva, radacina cilindrica cu varf rotunjit, netede, culoare placuta (orange), lungime de 20-22 cm, gust excelent. Pot fi utilizati in stare proaspata sau pentru pastrare.
Necesita soluri usoare bine afanate.
Secretul unei recolte bogate la Morcov
Se pregateste un substrat din pamant bogat si afanat
In functie de soi, morcovii pot ajunge, in sol, intre 12 si 23 cm. Acest lucru inseamna ca, pentru radacini drepte, uniforme, un substrat afanat si pregatit adecvat este o necesitate absoluta.
Morcovii cresc cel mai bine in pamant profund, bogat in humus, sol care se lucreaza la o adancime de 10-12 cm, de asemenea, trebuie eliminate pietrele si resturile din sol.
La fel ca majoritatea culturilor radacinoase, cultura de morcov necesita aplicarea de fosfor. Dat fiind faptul ca morcovii au o singura radacina, groasa, mai degraba decat mai multe radacini fibroase mici, zona din care pot absorbi fosfor este relativ mica.
Spre deosebire de alte elemente nutritive, fosforul nu este absorbit in aceasi modalitate in care se retine apa in planta. In schimb, este absorbit prin difuzie, se deplaseaza in mod natural dintr-o zona de concentratie mai mare (sol) la una de concentratie mai mica (in interiorul radacinii).In cazul in care un test de sol indica o nevoie de acest nutrient esential, adaugand un ingrasamant organic cu fosfor, cum ar fi pudra de oase sau roca fosfatica, in zona de plantare cu cateva saptamani inainte de semanat sunteti siguri ca radacinile in crestere au acces la acest nutrient exact atunci cand au nevoie de el.
Morcovii cresc cel mai bine atunci cand pH-ul solului este intre 6,2 si 6,8. Foloseste un test de sol pentru a determina pH-ul solului din gradina ta, iar apoi adauga cantitatea recomandata de var sau zeolit pentru a ridica pH-ul in cazul in care rezultatele arata un pH prea mic (acid) pentru cresterea optima a morcovului. Daca solul este alcalin se administreaza sulf elementar. Pastrati in minte, totusi, ca un test de pH-ul trebuie efectuat la fiecare doi sau trei ani.
Pastrati solul bine umezit, dar nu exagerati. Odata ce morcovii sunt in perioada de crestere vor avea nevoie de o cantitate suficienta de apa pentru a ajunge la potentialul maxim.Morcovii nu sunt rezistenti la seceta si se rup, formeaza noduri sau raman mici in cazul in care pamantul este prea uscat. Pe de alta parte, in cazul in care solul este prea umed in etapele ulterioare de dezvoltare a radacinii, morcovii vor manifesta semne de putrezire. Irigati la nivelul solului, daca este posibil, pentru ca frunzisul umed favorizeaza aparitia bolilor fungice, cum ar fi putregaiul coroanei, fainarea si rugina morcovului.
Udati cultura numai dimineata, pentru a permite frunzelor sa aiba suficient timp sa se usuce inainte de caderea noptii.
Gramaj: 500 g
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie