• Bioactivator flora microbiana benefica cu efect dezinfectant pentru sol Regenesol. TEQ (doza pentru 100 mp - vol. 120 ml), Chromosome

  11313
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 108.90 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  REGENESOL.TEQ este un bioactivator hidrosolubil (sub formă de pulbere) de floră microbiană benefică.

  Acesta conține surse importante de energie pentru microorganismele benefice din sol, cum ar fi: glucoză, proteină brută vegetală, carbon organic pur, enzime vegetale, vitamine și alți nutrienți cu rol de bioactivator pentru principalele clase de microorganisme care au rol dezinfectant la nivelul solului:

  - Bacillus Subtillis
  - Bacillus Pumilus
  - Lysinibacillus Sphaericus
  - Bacillus Thuringiensis etc.

  Toate aceste clase de microorganisme prezente în sol au rol puternic antagonist împotriva factorilor patogeni și dăunătorilor.

  Microorganismele activate cu ajutorul REGENESOL.TEQ actionează asupra unui spectru foarte larg de insecte, larve si ouă de insecte, precum:

  - ouă și larve de tuta absoluta;
  - ouă și larve de musculița albă;
  - viermi;
  - nematozi;
  - ouă și larve gândac de colorado;
  - păienjeni;
  - acarieni;
  - viermele sârmă.

  REGENESOL.TEQ activează microorganismele benefice și le asigură necesarul de energie pentru dezvoltarea coloniilor formatoare de unități, iar aceste colonii active tocmai formate suprimă bolile din sol, ouăle dăunătorilor și insectele.

  De asemenea, produsul poate fi folosit pentru refacerea solurilor sărăcite (exploatate intensiv cu ingrasaminte chimice și pesticide). Datorită conținutului său, acesta contribuie la repopularea solului cu micronutrienti, humus, aminoacizi esențiali și microorganisme benefice.

  REGENESOL.TEQ poate fi considerat atât un regeneratorul universal pentru sol, dar și un foarte bun bioactivator de floră microbiană cu efect benefice pe termen lung pentru plante.

   

  Metoda de aplicare: 

  Foliar: flacon 120ml în 10 litri de apă / 100 metri pătrați

  Produsul se recomanda a fi aplicat atunci cand temperatura din sol este de minim 5 grade Celsius, iar temperatura mediului ambient (temperatura aerului) este de minim 10 grade Celsius timp de 3 zile consecutive.

  Perioada optimă de aplicare
  RENEGESOL se aplica cu 7 zile inainte de plantarea/transplantarea rasadurilor.
  Dupa aplicare asteptati 24 de ore dupa care puteti efectua lucrari mecanizate (frezare) si puteti planta.

  De asemenea, produsul poate fi aplicat prin picurare la radacina in situatiile in care rasadurile au fost deja plantate in doza de 120ml (un flacon) în 200 litri de apă / 100 metri patrati.
   

  CONȚINUT FLACON:

  25% AMINOACIZI, din care:
     - 50% L-aminoacizi
     - 10% N
     - 13% P2O5
     - 15% K2O

  75% CARBON ORGANIC, din care:
  - 56% acizi humici
  - 16% acizi fulvici
  - 8% K2O

  Temperatura de depozitare: 5-30 grade Celsius  ROLUL AMINOACIZILOR:

  Alanina:
   are o acțiune asupra vitezei de creștere a plantelor și stimulează formarea clorofilei. De asemenea, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și este aminoacidul primar al sevei.

   

  Arginina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra vitezei proceselor biologice și asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc.

  Acidul aspartic: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Reprezintă o sursă de azot pentru plantă și participă la multe procese metabolice. Aspargina este purtătorul azotului, unul dintre nutrienții cei mai importanți pentru plantă.

   

  Cisteina: are o acțiune asupra reducerii sulfului din plantă. Participă la reducerea sulfatului asimilativ în cloroplast.
   

  Acidul Glutamic: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de către plantă. Este un precursor al noilor aminoacizi.
   

  Glicina: este unul dintre primii compuși utilizați în sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire împotriva clorozei). O acțiune crucială în formarea țesuturilor vegetale. Contribuie la creșterea vegetativă a plantei și are un rol important în procesul de polenizare și fructificare, înlesnind dezvoltarea mugurilor și a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
   

  Histidina: este implicată în procesul creșterii vegetative, de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Acesta intră în joc într-un număr mare de procese metabolice: producția de celule, producția de histamină.
   

  Izoleucina: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare.
   

  Leucina: ajută la regenerarea și repararea celulelor tisulare și reglează nivelurile de azot din plantă.
   

  Lizina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
   

  Metionina: are o acțiune asupra maturității fructelor și are un rol important în revitalizarea rădăcinilor. Acționează asupra senescenței frunzelor și florilor și întârzie căderea frunzelor și fructelor. Metionina reprezintă un fitohormon foarte important.
   

  Fenilalanina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor. Promovează germinarea, creșterea lăstarilor și stimulează formarea rădăcinilor.
   

  Prolina: are o acțiune asupra gestionării apei pentru culturi și întărește pereții celulari. Are o acțiune asupra rezistenței la condiții extreme precum căldură, frig, secetă, salinitate. Favorizează rata polenizării, protejând polenul împotriva vremii nefavorabile sau promovând recuperarea germinării polenului după frig.
   

  Serina: are o acțiune asupra stimulării fotosintezei, asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important în echilibrul hormonal din plantă. Are o acțiune asupra reducerii sulfului.
   

  Treonina: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres.
   

  Triptofan: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales în tulpini și frunze tinere și în semințe în curs de dezvoltare. Efecte principale: creșterea, alungirea celulelor, stimularea apicală a dezvoltării fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi rădăcini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea căderii frunzelor și fructelor.
   

  Tirozina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor plantei, acționând asupra puterii răspunsului plantei la stres, boli, etc.
   

  Valina: are o acțiune asupra vitezei de formare a rădăcinilor și asupra vitezei de creștere a unei plante. Are, de asemenea, o acțiune asupra formării semințelor. Ea este implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.  REGENESOL.TEQ face parte din tehnologia IMUNO.TEQ, tehnologie inovativa care are la bază selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.
  Produsele care fac parte din tehnologia IMUNO.TEQ se prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 
  O noutate in domeniu, tehnologia IMUNO.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care la au culturile vegetale.
  Dozele reduse / hectar fac produsele IMUNO.TEQsă fie ergonomice, ușor de păstrat și transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie