• Biofortificant imunostimulator pentru cultura de porumb ZEA KORN.TEQ (doza pentru 1 ha - vol. 120 ml), Chromosome

  11314
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 96.80 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  ZEA KORN.TEQ este un biofortificant imunostimulator pentru cultura de porumb și este formulat pe bază de materie organică pură.

  Acesta conține surse importante de acizi humici și fulvici, aminoacizi, enzime vegetale și vitamine, substanțe nutritive esențiale, proteine și surse de energie atât pentru cultura de porumb, cât și pentru microorganismele benefice din sol. 

  Fiind o alternativă la îngrășăminte, ZEA KORN.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajută să valorifice eficient nutrienții din sol, stimulează plantele să-și întărească pereții celulari și le ajută să lupte eficient împotriva factorilor patogeni precum tăciunele zburător.

  Simbioza realizata intre acizii humici, fulvici si aminoacizi reprezinta mixul perfect de nutrienti, agenti de biostimulare, energie, enzime vegetale si vitamine necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. Influenta acestora asupra culturilor agricole vegetale este rapida si vizibila si imbunatateste atat calitatea, cat si cantitatea recoltelor. 

  Dozele reduse de produs recomandate au suficienta energie pentru a asigura culturilor vegetale o creștere spectaculoasă, dezvoltarea sistemului radicular si foliar, stimularea infloririi si legarii si coacerea uniforma a rodului.

  Energia concentrata in produsele din gama IMUNO.TEQ reprezinta o sursa spectaculoasa de hrana pentru microorganismele din sol (microorganisme benefice care asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a plantelor deoarece acestea suprima factorii patogeni din stratul de sol in care este realizata plantarea/semanarea. De asemenea, microorganismele din clasa Bacillus - ex: Bacillus Thuringiensis spp., Lysinibacillus Sphaericus etc. - sunt antagoniste fata de daunatori, ouale si larvele acestora, suprimandu-le imediat dupa ce colonii de microorganisme benefice au ajuns la un numar suficient (cfu/cm3 de sol) ).

  ZEA KORN.TEQ este un produs special realizat în baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ și are în compoziția sa:

  - Lizină (LYS) C6H14N2O2;
  - Arginină (ARG) C6H14N4O2;
  - Histidină (HYS) C6H9N3O2;
  - Acid aspartic (ASP) C4H7NO4;
  - Acig glutamic (GLU) C5H9NO4;
  - Alanină (ALA) C3H7NO2;
  - Valină (VAL) C5H11NO2;
  - Leucină (LEU) C6H13NO2;
  - Izoleucină (IZO) C6H13NO2;
  - Metionină (LEU) C5H11NO2S;
  - Fenilalanină (PHE) C9H11NO2;
  - Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
  - Prolină (TRP) C5H9NO2;
  - Glicină (GLY) C2H5NO2;
  - Serină (SER) C3H7NO3;
  - Treonină (THR) C4H9NO3;
  - Cisteină (THR) C3H7NO2S;
  - Tirozină (TYR) C9H11NO3;
  - Asparagină (ASN) C4H8N2O3;
  - Glutamină (GLN) C5H10N2O3;
  - acizi humici;
  - acizi fulvici;
  - enzime vegetale;
  - vitamine.

  Toate substanțele conținute în produs sunt obținute prin hidroliză enzimatică și prin prelucrare mecanică, termică, respectiv tratare până la obținerea variantelor superconcentrate de nutrienți sau substanțe active benefice microflorei, solului și plantelor.

  ZEA KORN.TEQ ajută la:

  - creșterea și dezvoltarea rădăcinilor;
  - creșterea și dezvoltarea aparatului foliar;
  - valorificarea optimă a nutrienților asimilați din sol;
  - creșterea rezistenței la arșiță și secetă;
  - stimularea procesului de fotosinteză;
  - stimularea ”legării”;
  - coacerea uniformă.

  De asemenea, ZEA KORN.TEQ asigură microorganismelor benefice din sol necesarul de hrană și energie pentru a lupta împotriva factorilor patogeni ai porumbului, cum ar fi: tăciunele zburator, putregaiul, etc.

  ZEA KORN.TEQ, aplicat la 2-4 frunze și la 6-8 frunze asigură o creștere și o dezvoltare sănătoasă a porumbului și îl ajută să treacă peste perioadele de stres fitotoxic (urmare a aplicării de pesticide).


  Metoda de aplicare: 

  Foliar:
  Un flacon de 120 ml în 200-400 litri de apă / 1 hectar * 

  * 2 tratamente / ciclu de vegetație (la 2-4 frunze și la 6-8 frunze)

  CONȚINUT FLACON:

  85% AMINOACIZI, din care:
     - 50% L-aminoacizi
     - 10% N
     - 13% P2O5
     - 15% K2O

  15% CARBON ORGANIC, din care:
  - 56% acizi humici
  - 16% acizi fulvici
  - 8% K2O.


  Temperatura de depozitare: 5-30 grade Celsius

   

  ROLUL AMINOACIZILOR:

  Alanina:
   are o acțiune asupra vitezei de creștere a plantelor și stimulează formarea clorofilei. De asemenea, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și este aminoacidul primar al sevei.

   

  Arginina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra vitezei proceselor biologice și asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc.

  Acidul aspartic: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Reprezintă o sursă de azot pentru plantă și participă la multe procese metabolice. Aspargina este purtătorul azotului, unul dintre nutrienții cei mai importanți pentru plantă.

   

  Cisteina: are o acțiune asupra reducerii sulfului din plantă. Participă la reducerea sulfatului asimilativ în cloroplast.
   

  Acidul Glutamic: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de către plantă. Este un precursor al noilor aminoacizi.
   

  Glicina: este unul dintre primii compuși utilizați în sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire împotriva clorozei). O acțiune crucială în formarea țesuturilor vegetale. Contribuie la creșterea vegetativă a plantei și are un rol important în procesul de polenizare și fructificare, înlesnind dezvoltarea mugurilor și a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
   

  Histidina: este implicată în procesul creșterii vegetative, de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Acesta intră în joc într-un număr mare de procese metabolice: producția de celule, producția de histamină.
   

  Izoleucina: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare.
   

  Leucina: ajută la regenerarea și repararea celulelor tisulare și reglează nivelurile de azot din plantă.
   

  Lizina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
   

  Metionina: are o acțiune asupra maturității fructelor și are un rol important în revitalizarea rădăcinilor. Acționează asupra senescenței frunzelor și florilor și întârzie căderea frunzelor și fructelor. Metionina reprezintă un fitohormon foarte important.
   

  Fenilalanina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor. Promovează germinarea, creșterea lăstarilor și stimulează formarea rădăcinilor.
   

  Prolina: are o acțiune asupra gestionării apei pentru culturi și întărește pereții celulari. Are o acțiune asupra rezistenței la condiții extreme precum căldură, frig, secetă, salinitate. Favorizează rata polenizării, protejând polenul împotriva vremii nefavorabile sau promovând recuperarea germinării polenului după frig.
   

  Serina: are o acțiune asupra stimulării fotosintezei, asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important în echilibrul hormonal din plantă. Are o acțiune asupra reducerii sulfului.
   

  Treonina: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres.
   

  Triptofan: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales în tulpini și frunze tinere și în semințe în curs de dezvoltare. Efecte principale: creșterea, alungirea celulelor, stimularea apicală a dezvoltării fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi rădăcini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea căderii frunzelor și fructelor.
   

  Tirozina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor plantei, acționând asupra puterii răspunsului plantei la stres, boli, etc.
   

  Valina: are o acțiune asupra vitezei de formare a rădăcinilor și asupra vitezei de creștere a unei plante. Are, de asemenea, o acțiune asupra formării semințelor. Ea este implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.


  ZEA KORN.TEQ face parte din tehnologia IMUNO.TEQ, tehnologie inovativa care are la bază selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.
  Produsele care fac parte din tehnologia IMUNO.TEQ se prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 
  O noutate in domeniu, tehnologia IMUNO.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care la au culturile vegetale.
  Dozele reduse / hectar fac produsele IMUNO.TEQ să fie ergonomice, ușor de păstrat și transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie