• Biofortificant imunostimulator pentru lucerna si trifoi ALFALFA.TEQ (doza 1 ha - vol. 120 ml)

  11361
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 96.80 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  ALFALFA.TEQ este un biofortificant imunostimulator hidrosolubil (sub formă de pulbere) pentru culturile verzi (lucernă, trifoi, pășuni).

  Acesta conține surse importante de acizi humici și fulvici, aminoacizi, enzime vegetale și vitamine, substanțe nutritive esențiale, proteine ​​și surse de energie atât pentru lucernă și trifoi, cât și pentru microorganismele benefice din sol. 

  Fiind o alternativă la îngrășăminte, ALFALFA.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajută să valorifice eficient nutrienții din sol, stimulează plantele să-și întărească pereții celulari și le ajută să lupte eficient împotriva bolilor.

  Simbioza realizata intre acizii humici, fulvici si aminoacizi reprezinta mixul perfect de nutrienti, agenti de biostimulare, energie, enzime vegetale si vitamine necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. Influenta acestora asupra culturilor agricole vegetale este rapida si vizibila si imbunatateste atat calitatea, cat si cantitatea recoltelor. 

  Dozele reduse de produs recomandate au suficienta energie pentru a asigura culturilor vegetale o creștere spectaculoasă, dezvoltarea sistemului radicular si foliar, stimularea infloririi.

  Energia concentrata in produsele din gama IMUNO.TEQ reprezinta o sursa spectaculoasa de hrana pentru microorganismele din sol (microorganisme benefice care asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a plantelor, deoarece acestea suprima factorii patogeni din stratul de sol in care este realizata plantarea/semanarea. De asemenea, microorganismele din clasa Bacillus - ex: Bacillus Thuringiensis spp., Lysinibacillus Sphaericus etc. - sunt antagoniste fata de daunatori, ouale si larvele acestora, suprimandu-le imediat dupa ce colonii de microorganisme benefice au ajuns la un numar suficient (cfu/cm3 de sol) ).

  ALFALFA.TEQ este un produs special realizat în baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ și are în compoziția sa:

  - Lizină (LYS) C6H14N2O2;
  - Arginină (ARG) C6H14N4O2;
  - Histidină (HYS ) C6H9N3O2;
  - Acid aspartic (ASP ) C4H7NO4;
  - Acid glutamic ( GLU) C5H9NO4;
  - Alanină (ALA ) C3H7NO2;
  - Valină (VAL) C5H11NO2;
  - Leucină (LEU) C6H13NO2;
  - Izoleucină (IZO) C6H13NO2;
  - Metionină (LEU) C5H11NO2S;
  - Fenilalanină (PHE) C9H11NO2;
  - Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
  - Prolină (TRP ) C5H9NO2;
  - Glicină (GLY) C2H5NO2;
  - Serină (SER) C3H7NO3;
  - Treonină (THR) C4H9NO3;
  - Cisteină (THR) C3H7NO2S;
  - Tirozină (TYR ) C9H11NO3;
  - Asparagină (ASN ) C4H8N2O3;
  - Glutamină ( GLN ) C5H10N2O3;
  - acizi humici;
  - acizi fulvici;
  - enzime vegetale;
  - vitamine.

  Toate substanțele conținute în produs sunt obținute prin hidroliză enzimatică și prin prelucrare mecanică, termică, respectiv tratare până la obținerea variantelor superconcentrate de nutrienți sau substanțe active benefice microflorei, solului și plantelor.

  ALFALFA.TEQ este un imunostimulator de generatie noua cu rol de biofortificare, ultraconcentrat, 100% hidrosolubil, cu actiune benefica imediata asupra culturilor verzi.

  ALFALFA.TEQ este recomandat a fi aplicat dupa fiecare coasa, cand lucerna/trifoiul ajunge la 10-15 cm (atunci cand nu se mai vede pe randuri).

  Substantele continute in produs bioactiveaza microflora de organisme benefice plantelor si solului, dezvolta aparatul foliar si radicular, favorizeaza fotosinteza si asimilarea de nutrienti din sol si asigura necesarul de acizi humici, fulvici, aminoacizi, vitamine si enzime de care plantele au nevoie sa se dezvolte.

  La 10-12 zile de la aplicare, culturile verzi care au beneficiat de tratament cu ALFALFA.TEQ sunt viguroase, cu foliajul si aparatul radicular foarte dezvoltate si beneficiaza de o crestere rapida si sanatoasa.

  Sursa de materie organica din continutul produsului asigura microorganismelor benefice din sol hrana si energia necesara cresterii, dezvoltarii si inmultirii. O microflora benefica sanatoasa si in continua dezvoltare si multiplicare ajuta la suprimarea factorilor patogeni (bolile) si daunatorilor din sol, drept urmare cultura vegetala va fi sanatoasa si nu va trebui sa lupte pentru a supravietui in fata posibilelor atacuri. 

  Mod de aplicare: 

  Foliar: Un flacon de 120 ml în 200-400 litri de apă / 1 hectar * 
  * 1 tratament / după fiecare coasă

  CONȚINUT FLACON (e - exprimat în volum)

  45% AMINOACIZI, din care:
     - 50% L-aminoacizi
     - 10% N
     - 13% P2O5
     - 15% K2O

  55% CARBON ORGANIC, din care:
  - 56% acizi humici
  - 16% acizi fulvici
  - 8% K2O
   

  Culturi agricole: lucernă, trifoi, pășune
  Temperatura de depozitare: 5-30 grade Celsius
   

  ROLUL AMINOACIZILOR:

  Alanina:
   are o acțiune asupra vitezei de creștere a plantelor și stimulează formarea clorofilei. De asemenea, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și este aminoacidul primar al sevei.

  Arginina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra vitezei proceselor biologice și asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc.

  Acidul aspartic: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Reprezintă o sursă de azot pentru plantă și participă la multe procese metabolice. Aspargina este purtătorul azotului, unul dintre nutrienții cei mai importanți pentru plantă.

  Cisteina: are o acțiune asupra reducerii sulfului din plantă. Participă la reducerea sulfatului asimilativ în cloroplast.

  Acidul Glutamic: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de către plantă. Este un precursor al noilor aminoacizi.

  Glicina: este unul dintre primii compuși utilizați în sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire împotriva clorozei). O acțiune crucială în formarea țesuturilor vegetale. Contribuie la creșterea vegetativă a plantei și are un rol important în procesul de polenizare și fructificare, înlesnind dezvoltarea mugurilor și a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.

  Histidina: este implicată în procesul creșterii vegetative, de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Acesta intră în joc într-un număr mare de procese metabolice: producția de celule, producția de histamină.

  Izoleucina: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare.

  Leucina: ajută la regenerarea și repararea celulelor tisulare și reglează nivelurile de azot din plantă.

  Lizina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.

  Metionina: are o acțiune asupra maturității fructelor și are un rol important în revitalizarea rădăcinilor. Acționează asupra senescenței frunzelor și florilor și întârzie căderea frunzelor și fructelor. Metionina reprezintă un fitohormon foarte important.

  Fenilalanina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor. Promovează germinarea, creșterea lăstarilor și stimulează formarea rădăcinilor.

  Prolina: are o acțiune asupra gestionării apei pentru culturi și întărește pereții celulari. Are o acțiune asupra rezistenței la condiții extreme precum căldură, frig, secetă, salinitate. Favorizează rata polenizării, protejând polenul împotriva vremii nefavorabile sau promovând recuperarea germinării polenului după frig.

  Serina: are o acțiune asupra stimulării fotosintezei, asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important în echilibrul hormonal din plantă. Are o acțiune asupra reducerii sulfului.

  Treonina: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres.

  Triptofan: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales în tulpini și frunze tinere și în semințe în curs de dezvoltare. Efecte principale: creșterea, alungirea celulelor, stimularea apicală a dezvoltării fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi rădăcini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea căderii frunzelor și fructelor.

  Tirozina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor plantei, acționând asupra puterii răspunsului plantei la stres, boli, etc.

  Valina: are o acțiune asupra vitezei de formare a rădăcinilor și asupra vitezei de creștere a unei plante. Are, de asemenea, o acțiune asupra formării semințelor. Ea este implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.

  ALFALFA.TEQ face parte din tehnologia INNOVA.TEQ, tehnologie inovativa care are la bază selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.
  Produsele care fac parte din tehnologia INNOVA.TEQ se prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 
  O noutate in domeniu, tehnologia INNOVA.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care le au culturile vegetale.
  Dozele reduse / hectar fac produsele ALFALFA.TEQ să fie ergonomice, ușor de păstrat și transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie