• CERES ACTIV, fertilizant anorganic lichid cu sulf si magneziu special pentru grau, orz, triticale, orzoaica de primavara, secara, bidon 10L

  CHRD-CERESACT-10L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 150.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  CERES ACTIV este un fertilizant EU cu un conținut optim de acizi humici, fulvici, Ascophyllum Nodosum pur și sulfat de magneziu. Produsul are în compoziția sa cantități importante de carbon organic (aproximativ 45%), enzime, vitamine, citochine, aminoacizi de natură organică cu rol direct în favorizarea creșterii și dezvoltării culturilor păioase. Produsul este un input natural și are în compoziția sa substanțe active cu rol direct în realizarea fotosintezei, creșterea și dezvoltarea aparatului radicular (inclusiv dezvoltarea perișorilor absorbanți), dezvoltarea aparatului foliar, creșterea, legarea și dezvoltarea rodului.

  CERES ACTIV se recomandă a se aplica la culturile de păioase deoarece este un fertilizant extrem de eficient. Aplicat odată cu erbicidele, acesta întărește plantele și le face mai rezistente, eliminând riscul de fitotoxicitate care poate aparea din cauza erbicidelor. Conținutul de sulfat de magneziu din produs corectează carențele care pot aparea de-a lungul ciclului de vegetație.

  Prin conținutul de alge brune pure (Ascophyllum Nodosum), CERES ACTIV vine cu un aport seminificativ de aminoacizi organici care sunt cunoscuți a fi cei mai buni precursori de biostimulare a culturilor agricole vegetale, indiferent de tipul acestora.

  Mod de administrare:
  Grâu, orz, triticale, secară, orzoaică de primăvară: 1L / ha în 200-400 litri apă, două tratamente până la apariția burdufului

  Depozitare: La loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de îngheț (5-25 grade Celsius)
  Data producției: vezi pe ambalaj
  Valabilitate: 36 luni, în condiții optime de păstrare
  LOT: vezi pe ambalaj

  Conținut declarat:
  45% Carbon organic, 30% acizi humici, 1% Ascophyllum Nodosum, 1,6% MgO, 3,2% Sulf

  Produs de: Chromosome Dynamics SA, București, România

   

  Descrierea conținutului:

  CARBON ORGANIC

  Carbonul organic este un element chimic prezent în toți compușii organici, care sunt compuși ce conțin legături carbon-hidrogen. Compușii organici sunt baza tuturor formelor de viață, dar și a multor materiale sintetice, cum ar fi materialele plastice, carburanții și multe alte substanțe.

  Carbonul organic ajută la îmbunătățirea calității structurii solului și stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor prin furnizarea de nutrienți esențiali. De asemenea, poate ajuta la reducerea eroziunii solului și la îmbunătățirea rezistenței plantelor la stresul cauzat de schimbările climatice.

  ACIZII HUMICI

  Acizii humici provin din surse naturale ce se formează prin descompunerea materiei organice, se găsesc în soluri, apă și atmosferă. Fiind foarte importanți pentru fertilitatea și productivitatea solului, acționează ca un liant pentru nutrienții solului și îi eliberează în timpul ciclului de creștere al plantelor. Acizii humici ajută de asemenea la absorbția apei în sol, îmbunătățind astfel rezistența plantelor la secetă. Aceștia actionează ca un agent de protecție, ajutând la reducerea riscului de apariție a bolilor și a dăunătorilor, dar și la reducerea conținutului de metale grele și alte substante toxice din sol.

  Din punct de vedere chimic, ca urmare a descompunerii materiei organice din sol de către viața microbiană, acizii humici sunt macromolecule întunecate, solubile în apă alcalină care devin o alegere excelentă pentru îmbunătățirea proprietăților solului datorită greutății lor moleculare ridicate. În același timp, oferă o mai bună gestionare și mobilitate a nutrienților disponibili în substrat și îmbunătățesc semnificativ retenția de apă.

  Datorită acțiunii lor chelatoare, aderă la oligoelemente prezente în mediul nutritiv și creează o legătură ce facilitează absorbția de către rădăcinile plantelor. În acest fel, capacitatea de schimb de cationi și capacitatea de tamponare a substratului este îmbunătățită, ceea ce se traduce printr-o mai bună dezvoltare a plantelor. Permit, de asemenea, o mai bună eliberare a nutrienților din sol, îmbunătățind în același timp absorbția micronutrienților, ceea ce poate salva multe probleme apărute în urma deficiențelor de nutriție.

  Acizii humici conținuți în produse susțin dezvoltarea aparatului radicular, aparatului foliar, sporesc inflorescențele, contribuie major la legarea rodului și participă în mod direct la procesul de fotosinteză. Aplicat în dozele recomandate asigură o creștere sănătoasă a plantelor.

  În urma studiilor bazate pe influența acizilor humici asupra plantelor, s-au înregistrat creșteri importante de azot, chiar de până la 40%.

  ALGE BRUNE

  Algele brune sunt un tip de alge ce cresc în apă și sol. Ele pot fi folosite ca sursă de azot, fosfor și alte minerale esențiale pentru plante, îmbunătățind astfel calitatea solului și creșterea productivității agricole. De asemenea, algele brune pot fi utilizate ca îngrășământ verde sau ca supliment alimentar pentru animale.

  MgO (OXID DE MAGNEZIU)

  Oxidul de magneziu (MgO) poate fi utilizat ca un supliment de magneziu pentru plante. Magneziul este un element esențial pentru sănătatea plantelor și este implicat în numeroase procese, cum ar fi fotosinteza, diviziunea celulară si producerea clorofilei. Uneori, solurile nu conțin cantitățile necesare de magneziu pentru a satisface cerințele plantelor, ceea ce poate duce la deficiența de magneziu.

  Oxidul de magneziu poate fi aplicat foliar sau radicular și poate fi utilizat în combinație cu alte suplimente pentru a furniza plantelor toți nutrienții necesari. Este important să se respecte dozele recomandate și să se evite supra-fertilizarea cu MgO, deoarece acest lucru poate avea efecte adverse asupra plantelor si a solului.

  SULFAT DE SULF

  Sulfatul de sulf sau sulfatul (S) este un nutrient esențial pentru plante și este implicat în numeroase procese, cum ar fi formarea proteinei, fotosinteza si producția clorofilei. Deficiența de sulf poate afecta creșterea plantelor și productivitatea agricolă.

  Sulfatul poate fi adăugat la sol prin fertilizare cu îngrășăminte care conțin sulf, cum ar fi sulfatul de amoniu, sulfatul de potasiu sau sulfatul de calciu. De asemenea, sulfatul poate fi obținut din diferite surse naturale, cum ar fi apele termale sau apa de mare, care pot fi folosite pentru fertilizare prin irigare.

  Este important să se respecte dozele recomandate și să se evite supra-fertilizarea cu sulf, deoarece acest lucru poate avea efecte adverse asupra plantelor și a solului.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie