• Descriere produs

  La solicitarea Dow Agrosciences Export SAS, ca urmare a deciziei companiei de a nu mai sustine reomologarea conform Directivei 91/414 a produsului KERB 50 W, certificatul de omologare se retrage de la data de 09.09.2021. Pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acorda, din momentul retragerii omologarii 3 luni pentru depozitare, utilizare si eliminare stocuri la utilizatori (pana la data de 09.12.2021).

  Erbicid Kerb 50 W

  Substanta activa: Propizamid 50%

  Caracteristici: Kerb 50 W este un erbicid sistemic, selectiv, folosit in pre/postemergenta, pentru combaterea buruienilor monocotile anuale, unele monocotile perene, precum si a unor buruieni dicotiledonate din culturile de lucerna, trifoi, salata, morcov, sfecla de zahar si pepiniere silvice.

  Mod de actiune: Actioneaza prin absorbtie radiculara. De aceea, pentru a asigura o combatere eficienta este important ca dupa aplicarea tratamentului, solul sa aiba o umiditatea suficienta (prin ploaie sau irigare).

  Mod de utilizare: 

  In cazul culturilor de lucerna si trifoi pentru combaterea cuscutei, Kerb 50 W se aplica primavara devreme (dupa prima coasa), cand cuscuta incepe sa germineze. Combaterea buruienilor este favorizata in cazul in care, dupa aplicarea erbicidului, se inregistreaza precipitatii. Pentru combaterea celorlalte buruieni sensibile la propizamid, Kerb 50 W poate fi aplicat toamna, in preemergenta (zone ploioase sau cu posibilitati de irigare) sau primavara in postemergenta cat mai timpuriu (buruieni pana in faza de 2 frunze).

  - La salata se poate aplica preplant sau la 7-10 zile de la transplantare, inainte de aparitia buruienilor. In lipsa precipitatiilor este necesara irigarea terenului pentru a optimiza eficacitatea produsului. Este important sa se respecte timpul de pauza de 6 saptamani pana la recoltare.

  - La sfecla de zahar se aplica in stadiul de 6-8 frunze, la aparitia primelor semne de infestare cu cuscuta. Se recomanda folosirea unui volum ridicat de apa de 500-600 l/ha.

  - La morcov se aplica pana in stadiul de 2-4 frunze ale culturii, la aparitia primelor semne de infestare cu cuscuta.

  - In cazul pepinierelor de molid se pot face tratamente cu Kerb 50 W nu mai tarziu de 1 luna dupa transplantat.

  Restrictii privind rotatia culturilor:
  Cultura de salata, fasole, mazare, ridichi, trifoi, lucerna pot fi infiintate imediat dupa recoltarea culturilor la care s-a folosit Kerb 50 W. 
  La 4-5 luni dupa aplicarea Kerb 50 W se pot cultiva ceapa, usturoi, cartof, varza, tomate, erdei, alte culturi legumicole, floarea-soarelui.
  La 9-10 luni dupa aplicare Kerb 50 W se pot cultiva cereale si porumb.
  Timpul de pauza pana la recoltare este de 6 saptamani.

  Compatibilitate: In preemergenta poate fi aplicat in amestec cu alte erbicide omologate. In postemergenta nu se recomanda combinarea cu alte produse. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibiliate si se va face un test practic.

  Plante tratate: Salata, Morcov, Sfecla de zahar, Lucerna, Trifoi, Rapita, Pepiniere molid

  Buruieni combatute:

  - Monocotiledonate: Coada vulpii (Alopecurus myosuroides), Odos (Avena fatua), Pir tarator (Agropyron repens), Meisor (Digitaria spp), Mohor (Setaria spp), Firuta (poa spp).

  - Dicotiledonate: Stir (Amaranthus spp), Spanac salbatic (Chenopodium album), Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris), Coada calului (Equisetum arvense, Mac rosu (Papaver rhoeas), Zarna (Solanum nigrum).

  Cultura Buruieni combatute Modul de aplicare Doza Doza per 100 gr
  Lucerna (veche) Mono si dicotiledonate anuale si perene Dupa prima coasa 4-5 kg/ha  10 l apa/250 mp
  Trifoi (vechi) Mono si dicotiledonate anuale si perene Dupa prima coasa 4-5 kg/ha 10 l apa/ 250 mp
  Salata Mono si dicotiledoante anuale si perene Preplant sau la 7-10 zile de la transplantare 2-3 kg/ha 10 l apa/ 500 mp
  Sfecla de zahar Cuscuta Stadiul de 6-8 frunze 4 kg/ha 10 l apa/ 250 mp
  Morcov Cuscuta Pana in stadiul de 2-4 frunze ale culturii 4 kg/ha 10 l apa/ 250 mp
  Molid (pepiniere) Mono si dicotiledonate anuale si perene Nu mai tarziu de o luna dupa transplantat 5 kg/ha 10 l apa/ 200 mp

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie