• Erbicid Roundup Energy, 500 ml, Monsanto

  15352
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 52.80 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Date tehnice Erbicid ROUNDUP ENERGY


  • Substanță activă: glifosat 450 g/l

  • Formulare: concentrat solubil
  • Număr certficat de omologare: 009PC/28.05.2012

   

  Mod de acțiune Erbicid ROUNDUP ENERGY
   

  Roundup Energy este un erbicid neselectiv care combate un spectru larg de buruieni anuale şi perene. Acţiunea sistemică a lui Roundup Energy îi permite translocarea rapidă în rădăcini (rizomi şi stoloni) asigurând astfel distrugerea rapidă a buruienilor.

  Primele simptome vizibile care apar la buruieni după aplicarea Roundup Energy sunt ofilirea frunzelor, urmată de îngălbenirea acestora. Prin fixarea în sol a substanţei active din Roundup Energy în aproximativ 6 ore de la aplicare, în condiţii normale de utilizare, dispare riscul de apariţie a efectelor nedorite asupra culturilor următoare.

   

  Omologări Erbicid ROUNDUP CLASSIC PRO
   

  Mirişte
  Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

  1. Doză: 2,4 – 4,0 l/ha

  2. Volumul de apă ( litri/ha): -

  3. Perioadă de aplicare: -
    
  4.  
  5.  

  Terenuri necultivate
  Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

  1. Doză: 2,4 – 4,8 l/ha

  2. Volumul de apă ( litri/ha): 80-250

  3. Perioadă de aplicare: Se aplică pentru buruienile perene înainte de înfrățire când au 10-15 cm înălțime iar pentru buruienile anuale în faza de creștere activă (4-6 frunze)
    
  4.  

  Distrugerea pajiștilor
  Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

  1. Doză: 2,4 – 4,8 l/ha

  2. Volumul de apă ( litri/ha): -

  3. Perioadă de aplicare: Se aplică înainte de pășunat sau cosit (perioada iunie-octombrie) sau după ce buruienile cresc din nou în urma pășunatului sau cositului
    
  4.  

  Livezi de meri, peri, cireși, pruni
  Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

  1. Doză: 4,0 l/ha

  2. Volumul de apă ( litri/ha): 200-400

  3. Perioadă de aplicare: Măr, Păr : Se aplică după recoltare dar înainte de faza de buton verde; Cireș, Prun: Se aplică după recoltare (după căderea frunzelor ) dar înainte de faza de buton alb
    
  4.  

  Rapiță
  Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

  1. Doză: 2,4 - 3,2 l/ha

  2. Volumul de apă ( litri/ha): -

  3. Perioadă de aplicare: Se aplică premergent cu 5 zile înainte de semănat în cazul infestarii cu buruieni perene și 1 zi pentru buruieni anuale


   

  1.  

  Timp de pauză
   

  La aplicarea produsului înainte de semănat/ plantat ,lucrările agricole se vor efectua dupa un interval de minim 3-4 zile. La aplicarea înainte de recoltare, timpul de pauză este de7-14 zile de la utilizare.

  Aplicarea se realizează cand umiditatea boabelor este sub 30%. Prin fixarea in sol a substanţei active din Roundup Energy în aproximativ 6 ore de la aplicare, în condiţii normale de utilizare, dispare riscul de apariţie a efectelor nedorite asupra culturilor următoare.

   

  Tehnica de aplicare
   

  Lucrările solului sunt posibile începând cu 6 ore după aplicare, dacă infestarea este doar cu buruieni anuale, mergând pâna la 3-4 zile pentru buruienile perene, în condiţiile în care se respectă instrucţiunile de utilizare ale produsului.

  Aplicarea Roundup Energy este recomandată pentru buruienile monocotiledonate perene când acestea au suficientă suprafaţă foliară şi se află într-un stadiu intens de creştere (Agropyron Repens 20-30 cm, Sorghum halepense40-50 cm).

  Pentru buruienile dicoltiledonate perene aplicarea este recomandată aproape de perioada de înflorire (ex Convolvulus,) sau la stadiul de rozetă pentru Cirsium Arvense.

  Pentru buruienile monocotiledonate şi dicotiledonate anuale aplicarea este recomandată când plantele au cel puțin 2(3)- 5(6) frunze.

  Pentru terenurile necultivate se recomandă aplicarea produsului la emergenţa deplină a buruienilor sau înainte de alungirea tulpinii.

  Aplicarea înainte de semănat /plantat a produsului se recomandă când buruienile au 5-10 cm.

  Aplicarea Roundup Energy dacă sunt condiţii de ploaie în ora următoare, poate reduce eficienţa acestuia. Nu se efectueazaă aplicaţii in condiţii de vânt . Produsul nu se utilizează pentru viile și livezile sub 3 ani. Pentru vii şi livezi se recomandă utilizarea ecranelor de protecţie.

  NU APLICAŢI ROUNDUP ENERGY PE CULTURILE DESTINATE PRODUCERII SEMINŢELOR!

  Nu permiteţi accesul animalelor in zonele tratate cel puţin 7 zile după aplicare.

   

  1. Pregătirea soluției
    

  2.  
  3.  
  4.  

  Se umple rezervorul pulverizatorului 2/3 adăugand progresiv produsul si agitând, apoi se completează cu volumul de apă. Pentru dozele indicate in etichetă, se utilizează un volum de apă de 100-150l/ha. Se va folosi intotdeauna apă curată si un volum redus de soluţie la hectar.

  In cazul stropirii aeriene se utilizează un volum de soluţie mai redus 50l/ha. Se utilizează diuze cu volum redus (ex: LP 02-80 portocaliu). Se va prepara numai cantitea de soluţie necesară pentru aplicarea curentă. Aplicare prin pensulare- se foloseşte un amestec de 1 parte erbicid si 2,75 parţi apă.

   

  Atenţionări
   

  A nu se permite contactul soluţiei cu plantele din cultura de bază. Materiale incompatibile pentru depozitarea produsului: oţelul galvanizat, oţelul moale necăptuşit.  Compatibilitate
   

  Verificarea compatibilităţii cu alte produse de protecţia plantelor, se realizează prin efectuarea în prealabil a unui test de compatibilitate fizico-chimică.

   

  Prevenirea apariţiei rezistenţei
   

  Pentru a preveni apariţia fenomenului de rezistenţă a buruienilor la un produs, este indicată alternarea produselor de protecţia plantelor şi utilizarea unor tehnologii integrate de combatere.

   

  1. Măsuri de igienă şi securitate în muncă
    

  Se evită inhalarea şi contactul cu ochii şi pielea. Pe durata utilizării, se vor purta ochelari, echipament şi mănuşi de protecţie rezistente la substanţe chimice. Nu se bea, nu se mănâncă şi nu se fumează în timpul lucrului.

  După terminarea lucrului şi la începutul pauzelor, se spală bine mâinile şi faţa cu apă şi săpun. Se spală cu grijă echipamentul după utilizare. A nu se contamina conductele de scurgere, canalele colectoare şi cursurile de apă, când se îndepărtează apa în care a fost spălat echipamentul.

   

  Măsuri de prim ajutor
   

  În caz de contact cu ochii, se spală imediat cu multă apă (15 minute), inclusiv sub pleoape şi se contactează medicul, dacă iritaţia persistă.

  În caz de ingestie, imediat se oferă apă. Se solicită asistenţă medicală pentru inducerea vomei sau spălături stomacale. Niciodată nu se administrează substanţe pe cale orală unei persoane aflată în stare de inconştienţă.

  În caz de contact cu pielea, se recomandă spălarea cu multă apă şi săpun, precum şi îndepărtarea hainelor şi a obiectelor contaminate.

  Tratamentul cu atropină şi oxime nu este indicat.

   

  Măsuri de protecţia mediului
   

  Minimalizaţi răspândirea. Se va evita prin orice mijloace ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă. În cazul împrăştierii accidentale, produsul se absoarbe în pământ, nisip sau alte materiale absorbante care se vor colecta în containere specifice în vederea eliminării.Resturile de produs se elimină ca reziduuri industriale periculoase.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie