• Erbicid selectiv Dicopur Top 464 SL - 100 ml

  59465386
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 14.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Conţine: 344 g/l acid 2,4 D din SDMA + 120 g/l dicamba
  Omologat în România cu certificat de omologare nr. 2679/19.12.2006

  PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE

  Dicopur TOP 464 SL se prezintă sub forma unui lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-brun, ce conţine 344 g/l acid 2,4 D din sare de dimetilamină şi 120 g/l dicamba.
  Dicopur TOP 464 SL este o combinație de 2 substanțe active, acid 2,4 D și dicamba. Este un erbicidselectiv și sistemic ce acționează asupra buruienilor prin absorbție, atât la nivelul frunzelor cât și la nivel radicular.

  MOD DE ACȚIUNE

  Erbicidele fenoxi sunt foarte selective pentru culturile de grâu și porumb. Aplicate pe buruieni, acestea aderă la suprafața frunzei și pătrund în plantă. O parte din substanța activă este transportată către vârfurile de dezvoltare iar alta spre rădăcină. Datorită excesului de auxine ce apare în interiorul buruienii, metabolismul acesteia devine extrem de ridicat, celulele se alungesc iar creșterea devine necontrolată. În final, ca urmare a consumului ridicat de resurse metabolice, buruienile se usucă. Un grad maxim de eficiență se atinge pe vreme umedă și caldă de durată, deoarece pe vreme propice de creștere și dezvoltare buruienile sunt foarte sensibile la tratamentul chimic.

  RECOMANDĂRI DE UTILIZARE

  Dicopur TOP 464 SL este omologat în România conform tabelului de mai jos:

  CULTURĂ BURUIENI COMBĂTUTE DOZA DE APLICARE (L/HA)
  Grâu Buruieni  dicotiledonate anuale şi perene

  0.8-1.0   l/ha, postemergent, în funcţie de

  gradul de infestare şi talia buruienilor

  (la grâu în faza de înfrăţire – formarea primului internod (BBCH 21-30) , iar la buruienile dicotiledonate în stadiul de la 2 – 4 frunze)

  Porumb Buruieni dicotiledonate anuale şi perene

  1.0  l/ha, postemergent

  la porumb în faza de 4 – 6 frunze (BBCH 14-16) , iar la buruienile dicotiledonate la 2 – 4 frunze şi Cirsium < 10 cm înălţime

   

   

  MOD DE UTILIZARE

  Dicopur TOP 464 SL se aplică în postemergenţă la culturile de grâu şi porumb în vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale şi perene. La cultura de grâu, erbicidul se aplică de la faza de înfrăţire a cerealelor până la formarea primului internod, iar speciile de buruieni să fie în fază mică, de cca. 2 – 4 frunze și maxim 10–15 cm înălţime pentru buruienile perene. Trebuie respectată cu strictețe fenofaza maximă în care se poate aplica produsul deoarece, în caz contrar, pot apărea efecte fitotoxice, cu reducerea producției la hectar. La cultura de porumb, Dicopur TOP 464 SL se aplică atunci când plantele de cultură au 4 – 6 frunze iar buruienile sunt în faza de rozetă.
  Buruieni dicotiledonate anuale şi perene combătute: Abutilon theophrasti (teişor), Amaranthus retroflexus (ştir sălbatic), Anthemis arvensis (romaniţă), Atriplex spp. (lobodă sălbatică), Brassica nigra (muştar negru), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Centaurea cyanus (albăstriţă), Chenopodium album (spanac sălbatic), Cirsium arvense (pălămidă), Convolvulus arvensis (volbură), Delphinium consolida (nemţişor de câmp), Fumaria officinalis (fumăriţă), Matricaria chamomilla
  (muşeţel mirositor), Polygonum aviculare (troscot), Raphanus spp. (ridiche sălbatică), Polygonum convolvulus (hrişcă urcătoare), Rubus caesius (mur de mirişte), Rumex acetosa (măcriş), Senecio vulgaris (spălăcioasă), Sinapis arvensis (muştar sălbatic), Sisymbrium officinale (voinicică), Solanum nigrum (zârnă), Sonchus arvensis (susai), Stellaria media (rocoină), Vicia spp. (măzăriche), Xanthium italicum (cornuți), samulastra de rapiță sau floarea soarelui.

  IMPORTANT

  Produsul Dicopur TOP 464 SL este compatibil cu unele produse folosite în agricultură, mai puţin cele cu reacție bazică. Înainte de utilizare verificaţi listele de compatibilitate și efectuați un test.

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie