• Fungicid Ortiva Top, 1 litru, Syngenta

    11645
    Scrie o recenzie

  • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

    credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

    admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

    verified Garantie asigurata de vanzator

    lock_reset 14 zile drept de retur

  • 385.00 lei
    +
    in stoc
    Adauga la favorite
  • Descriere produs

    Descarca fisa tehnica
     
    Fungicid foliar preventiv şi curativ, cu spectru larg de acţiune împotriva agenţilor patogeni, fiind recomandat să se utilizeze la culturile legumicol
     
    Compoziție: 200 g/l (18.2% g/g)azoxistrobin +125 g/l (11.4% g/g)difenoconazol
    Familia Chimică:StrobilurineTriazoli
    Formulare:suspensie concentrată
    Mod de acțiune: preventiv, curativ, contact, sistemic local, translaminar
     
    Ortiva Top conţine două ingrediente active (azoxistrobin şi difenoconazol) cu activitate de contact şi sistemică locală şi translaminară.

    Azoxistrobin: Acţionează ca inhibitor al respiraţiei mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului. Intervine în ciclul biologic al ciupercii, în principal în timpul germinaţiei sporilor şi în timpul iniţierii penetrării în ţesuturile plantei. Prezintă preluare graduală şi activitate sistemică locală (translaminară) în frunze. Activitate preventivă. Difenoconazol: Prezintă acţiune preventivă şi curativă. Acţionează prin blocarea biosintezei steroizilor în membranele celulare ale fungilor. Acţiune sistemică locală şi uşoară translocare acropetală.

    Recomandari de utilizare:

    - Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

    - Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

    - Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.

    - Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.

    - Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.

    - Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.

    - Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.

    - Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.

    - Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.

    - Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate.

    - Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.

    - Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.

    - Ceapa verde: 5 frunze adevarate.

    - Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.

    Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

     

    Omologari: Ardei câmp, sere și solarii, Căpșun, Zmeură câmp, sere și solarii, Castraveți câmp, sere și solarii, Ceapă din arpagic și semănată direct, Ceapă verde câmp, Conopidă câmp, Dovlecei câmp, sere și solarii, Fasole verde (câmp) și fasole (câmp),Mazăre câmp, Morcovi, Păstârnac, Pătrunjel câmp, Pepeni galbeni câmp, sere și solarii, Pepeni verzi câmp, sere și solarii, Praz câmp, Ridichi, Hrean câmp, Salată (sere), Salată (spații protejate),Spanac, Țelină câmp, sere și solarii, Tomate câmp, sere și solarii, Usturoi câmp

    Cultura

    Agenti

    patogeni combatuti

    Doza l/ha

    Volumul de apa

    min-max(l/ha)

    Numar maxim

    tratamente

    Interval intre

    tratamente

    Timp de pauza pana

    la recoltare(zile)

    Pepeni galbeni si verzi, camp, sere si solari Fainare, patare cafenie 1l/ha 500-1500 litri      3     8 zile     3 zile
      Tomate, Vinete
        (sere si solarii)
     
    Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie 1l/ha 500-1000 litri        3     8-10 zile           7
    Ardei - sere si solarii Alternarioza, fainare, mana, putrgaiul cenusiu, patare cafenie 1l/ha   500-1000litri          2     10 zile         7
       Fasole verde
               (camp) 
    Fainare, mana 1l /ha 300-1200 litri          2    12 zile           7
    Morcovi pastarnac,patrunjel camp

    Alternarioza,fainare,putregaiul alb

    1l/ha 200-600 litri          3    14 zile        14

    Capsun, zmeura camp, sere si solarii

    Antracnoza, fainare, patare alba 1 l/ha   300-1200 litri         2      7 zile          3

    Castraveti camp, sere si solarii

    Fainare, patare cafenie 1l/ha 500-1500 litri       3    10 zile         3
    Mazare camp Antracnoza,fainare,mana,patare alba 1 l/ha 300-1200 litri      2   14 zile        14
    Dovlecei camp,sere si solarii Fainare, patare cafenie 1l/ha   500-1500 litri       3    10 zile           3
    Conopida camp Albumeala cruciferelor,alternarioza,fainare,mana,putregaiul alb/negru,patarea alba/neagra 1l/ha   200-600 litri        2    14 zile     14 zile
    Praz camp Alternarioza,patare,rugina,mana, patare cafenie 1l/ha  200-1000 litri       2    12 zile      21 zile
    Salata sere si spatii protejate   Cercosporioza, mana salatei, putregauil alb, patarea neagra a frunzelor, alternarioza 0,8 l/ha 300-1200 litri      
    Spanac Alterioza, fainare, mana, putregaiul alb, putrgaiul negru, patare alba, patarea neagra a frunzelor, albumeala cruciferelor 1l/ha   500-1200 litri    2    12 zile       14 zile

    Telina camp,sere si solarii

     

    Alterioza, fainare, putregaiul alb, Septorioza 1l/ha  200-1000 litri     2     14 zile       14 zile

    Sfaturi de aplicare: volum de apa

    1000 litri/ ha la tomate sere și solarii, vinete sere și solarii, ardei câmp, sere și solarii
    500-1500 litri/ ha la dovlecei câmp și sere, castraveți câmp și sere, pepeni galbeni câmp și sere, pepene verde câmp și sere
    300-1200 litri/ ha la fasole verde câmp, fasole câmp, salată câmp și sere, mazăre câmp, capșun și zmeur câmp și sere
    300-600 litri/ ha la ceapă semănată direct, ceapă din arpagic, usturoi câmp, ceapă verde câmp
    200-600 litri/ ha la varză câmp, varză de Bruxelles câmp, morcovi, păstârnac și pătrunjel câmp, hrean și ridichi câmp, conopidă câmp, broccoli câmp
    200-1000 litri/ ha la țelină câmp și sere, praz câmp,
    300-600 litri/ ha la ceapă semanată direct, ceapă din arpagic, ceapă verde, usturoi câmp

    Omologari

    Cultura: Ardei camp sere si solarii

    Agenti patogeni combatuti:

    Alternarioza(Alternaria solani), Fainare(Leveilula taurica), Mana (phytophtora infestans), Putregaiul cenusiu(botritis cinerea), Patarea cafenie (Cladosporium Fulvum)

    Doza recomandată

    Nr. maxim de aplicări

    Timp de pauză până la recoltare

    Zona tampon până la apa de suprafață

    1 l/ha

    2 - intervalul minim dintre tratamente este de 8-10 zile

             7 zile

                 15 m

    Stadiul de utilizare: aparitia celei de-a 10 frunze, pana la coacere

     

    Clasificare si securitate

     

    Clasificare

     

    ATENȚIE

    Fraze de pericol

     

    H302, H317, H332, H410

     

    Fraze de precauție

     

    • P101: Dacă este necesară consultarea medicului, ţineţi la îndemână recipientul sau eticheta produsului.
    • P102: A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
    • P261: Evitaţi să inspiraţi praful/ fumul/ gazul/ ceaţa/ vaporii/ spray-ul.
    • P273: Evitaţi dispersarea în mediu.
    • P280: Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/ echipament de protecţie a ochilor/ echipament de protecţie a feţei.
    • P302 + P352: ÎN CAZ DE CONTACT CU PIELEA spălaţi cu multă apă şi săpun.
    • P304 + P340+P312: ÎN CAZ DE INHALARE transportaţi victima la aer liber şi menţineţi-o în stare de repaus, într-o poziţie confortabilă pentru respiraţie. Sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine.
    • P333 + P313: ÎN CAZ DE iritarea a pielii sau de erupţie cutanată: consultaţi medicul.
    • P362 + P364: Scoateţi îmbrăcămintea contaminată şi spălaţi-o înainte de reutilizare.
    • P391: Colectaţi scurgerile de produs.
    • P501: Aruncaţi conţinutul/ recipientul la o unitate autorizată pentru colectarea deşeurilor.

    Alte restricții de utilizare

          
            Preveniți prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.
    Nu contaminați apa pentru irigaţii sau de uz menajer şi nici eleşteele, şanţurile, lacurile, sistemele de drenare etc., atunci când se elimină resturile.
    Nu contaminați apa, alimentele, furajele, seminţele sau ambalajele acestora.
    Nu împrăştiați produsul în aproprierea surselor de apă sau pe alte culturi decât pe cea recomandată. Respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apa de suprafaţă.          
       
       
       
       
       
       
       
       

     

    Recenzii

    Fii primul care scrie o recenzie