Durata de livrare: 24-48 ore
TOMATO.TEQ este un biofortificant imunostimulator hidrosolubil (sub formă de pulbere) pentru cultura de tomate în câmp și în solarii și este formulat pe bază de materie organică pură.
Acesta conține surse importante de acizi humici și fulvici, aminoacizi, enzime vegetale și vitamine, substanțe nutritive esențiale, proteine și surse de energie atât pentru cultura de tomate, cât și pentru microorganismele benefice din sol.
Fiind o alternativă la îngrășăminte, TOMATO.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajută să valorifice eficient nutrienții din sol, stimulează plantele să-și întărească pereții celulari și le ajută să lupte eficient împotriva factorilor patogeni precum: mana, fusarioza, putregaiurile, etc.
Simbioza realizata intre acizii humici, fulvici si aminoacizi reprezinta mixul perfect de nutrienti, agenti de biostimulare, energie, enzime vegetale si vitamine necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. Influenta acestora asupra culturilor agricole vegetale este rapida si vizibila si imbunatateste atat calitatea, cat si cantitatea recoltelor.
Dozele reduse de produs recomandate au suficienta energie pentru a asigura culturilor vegetale o creștere spectaculoasă, dezvoltarea sistemului radicular si foliar, stimularea infloririi si legarii si coacerea uniforma a rodului.
Energia concentrata in produsele din gama IMUNO.TEQ reprezinta o sursa spectaculoasa de hrana pentru microorganismele din sol (microorganisme benefice care asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a plantelor deoarece acestea suprima factorii patogeni din stratul de sol in care este realizata plantarea/semanarea. De asemenea, microorganismele din clasa Bacillus - ex: Bacillus Thuringiensis spp., Lysinibacillus Sphaericus etc. - sunt antagoniste fata de daunatori, ouale si larvele acestora, suprimandu-le imediat dupa ce colonii de microorganisme benefice au ajuns la un numar suficient (cfu/cm3 de sol) ).
TOMATO.TEQ este un produs special realizat în baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ și are în compoziția sa:
- Lizină (LYS) C6H14N2O2;
- Arginină (ARG) C6H14N4O2;
- Histidină (HYS) C6H9N3O2;
- Acid aspartic (ASP) C4H7NO4;
- Acig glutamic (GLU) C5H9NO4;
- Alanină (ALA) C3H7NO2;
- Valină (VAL) C5H11NO2;
- Leucină (LEU) C6H13NO2;
- Izoleucină (IZO) C6H13NO2;
- Metionină (LEU) C5H11NO2S;
- Fenilalanină (PHE) C9H11NO2;
- Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
- Prolină (TRP) C5H9NO2;
- Glicină (GLY) C2H5NO2;
- Serină (SER) C3H7NO3;
- Treonină (THR) C4H9NO3;
- Cisteină (THR) C3H7NO2S;
- Tirozină (TYR) C9H11NO3;
- Asparagină (ASN) C4H8N2O3;
- Glutamină (GLN) C5H10N2O3;
- acizi humici;
- acizi fulvici;
- enzime vegetale;
- vitamine.
Toate substanțele conținute în produs sunt obținute prin hidroliză enzimatică și prin prelucrare mecanică, termică, respectiv tratare până la obținerea variantelor superconcentrate de nutrienți sau substanțe active benefice microflorei, solului și plantelor.
Metoda de aplicare:
Foliar: Un flacon de 120 ml în 100 litri de apă / 1000 mp*
* 2-3 tratamente / ciclu de vegetație
Picurare la rădăcină: Un flacon de 120 ml în 200 litri apă / 1000 mp*
* 2-3 tratamente / ciclu de vegetație
Pentru suprafețe mai mici se recomandă a se aplica astfel:
Pentru 50 metri pătrați: 1 linguriță dizolvată în 5L de apă, aplicare foliara
Pentru 100 metri pătrați: 2 lingurițe dizolvate în 10 litri de apă, aplicare foliara
Se va pastra proportia de 1:5 (o lingurita de produs in 5L de apă) pentru suprafete din 50 in 50 metri patrati.
CONȚINUT FLACON:
75% AMINOACIZI, din care:
- 50% L-aminoacizi
- 10% N
- 13% P2O5
- 15% K2O
25% CARBON ORGANIC, din care:
- 56% acizi humici
- 16% acizi fulvici
- 8% K2O
Culturi agricole: tomate
Temperatura de depozitare: 5-30 grade Celsius
ROLUL AMINOACIZILOR:
Alanina: are o acțiune asupra vitezei de creștere a plantelor și stimulează formarea clorofilei. De asemenea, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și este aminoacidul primar al sevei.
Arginina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra vitezei proceselor biologice și asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc.
Acidul aspartic: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Reprezintă o sursă de azot pentru plantă și participă la multe procese metabolice. Aspargina este purtătorul azotului, unul dintre nutrienții cei mai importanți pentru plantă.
Cisteina: are o acțiune asupra reducerii sulfului din plantă. Participă la reducerea sulfatului asimilativ în cloroplast.
Acidul Glutamic: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de către plantă. Este un precursor al noilor aminoacizi.
Glicina: este unul dintre primii compuși utilizați în sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire împotriva clorozei). O acțiune crucială în formarea țesuturilor vegetale. Contribuie la creșterea vegetativă a plantei și are un rol important în procesul de polenizare și fructificare, înlesnind dezvoltarea mugurilor și a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!