IMPORTANȚA AZOTULUI UREIC

O etapă extrem de importantă în vederea obținerii unor culturi sănătoase și bogate, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ este fertilizarea de bază! Aceasta asigură “hrănirea” plantelor cu elementele nutritive necesare în vederea înrădăcinării, creșterii și dezvoltării, fructificării, etc.

Toate elementele sunt esențiale, însă există 3 elemente nutritive majore – Azot – Fosfor – Potasiu.

Dozarea necorespunzătoare va avea ca rezultate creșteri slabe, încetinirea creșterilor, uscarea plantelor.

Ureea este cunoscută ca fiind o sursă foarte importantă de azot pentru domeniul agricol. Fiind una din cele mai eficiente soluții de fertilizare, este recomandată pentru obținerea unor recolte de calitate superioară.  

Toate culturile necesită utilizarea ureei în procesele tehnologice, de exemplu, la grâu este necesară fertilizarea de primăvară cu un conținut optim.

Asupra solului, ureea menține un pH neutru, astfel satisface necesitățile plantelor față de sol.

Noi vă recomandăm un îngrășământ foliar cu 23% azot ureic – N23% - fertilizant anorganic, lichid, de tip EU FERTILIZER cu o concentrație foarte ridicată.

Produsul este recomandat pentru toate tipurile de culturi agricole și se administrează foliar în dozele recomandate, în stadiile principale de creștere și dezvoltarea, conform indicațiilor.

Pentru o dezvoltare viguroasă și sănătoasă a plantelor, N23% contribuie în mod direct la evoluția aparatului foliar, radicular, corectează deficiențele de azot care pot apărea de-a lungul ciclului de vegetație, asigurând necesarul de la răsărire până la maturitatea plantelor.

Îngrășământul foliar N23% poate fi administrat culturilor de păioase(grâu, orz, triticale) și rapiță de primăvară, până la înflorire. De asemenea, N23% se recomandă a fi aplicat la porumb și floarea soarelui până la 6-8 frunze reale sau când este cazul (carențe vizibile de azot, necesar de azot în stadii cheie de creștere etc.)

 

Mod de administrare:

Grâu, orz, triticale: 1-2L / ha  în 200-400L apă, în stadiile incipiente de creștere, 2-3L / ha în plin stadiu vegetativ.

Porumb, floarea soarelui:, rapiță: 1L / ha în 200-400L apă în stadiile incipiente de creștere, 2L / ha în plin stadiu vegetativ. 

ATENȚIE! ESTE INTERZISĂ APLICAREA LA CARTOF!!!