• Insecticid Bactospeine, 10 grame, Nufarm

  11751
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 16.79 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Descarca fisa tehnica

  Insecticid BactoSpeine DF

  Substanta activa:  54% Bacillus thuringiensis

  Formulare: Granule dispersabile in apa

  Caracteristici: 

  BactoSpeine DF este un insecticid biologic (microorganisme naturale) utilizat pentru controlul daunatorilor din ordinul Lepidotera (omizi, molii, fluturi), la culturile de legume si plante ornamentale din camp sau spatii protejate si la pomi fructiferi.  BactoSpeine DF actioneaza asupra larvelor daunatorilor tinta imediat dupa ce acestea se hranesc cu plantele tratate. Peretii intestinali incep sa se degradeze, larvele nu se mai pot hrani si mor dupa 24 – 72 de ore. Produsul combate larvele tinere ale ordinului Lepidoptera in aceeasi masura ca si insecticidele conventionale.

  Mod de utilizare: 

  BactoSpeine DF se aplica in perioadele de hranire activa a primelor larve. Tratamentele se repeta la intervale de 7 – 10 zile, fara a depasi 8 tratamente pentru o cultura, pe sezon. Doza recomandata este de minim 100 grame per  100 l apa, putand fi marita in cazul in care populatiile de larve sunt amestecate cu indivizi in stadii avansate de dezvoltare sau cand presiunea de atat este mare. Petru o protectie ridicata se recomanda reducerea intervalului de aplicare la 7 zile, in conditiile unei dezvoltari rapide a culturilor. Nu este recomandata administrarea pe plante cu foliaj umed. Daca sunt asteptate ploi la mai putin de 6 ore de la aplicarea tratamentului, se recomanda amanarea tratamentului.

  BactoSpeine DF este biodegradabil si nu are nici un impact cunoscut asupra dezvoltarii popuatiilor de pradatori naturali si a insectelor benefice in programele de management integrat al daunatorilor. In conditiile unei aplicari in conformitate cu recomandarile producatorului, imediat dupa preparare pH-ul solutiei se mentine intre valorile 6 si 8.

  Cultura

  Spectru de combaterbe Doza
  Legume in camp (telina, mazare, conopida, varza creata, gulii, varza cu capatana, varza de Bruxelles, menta, patrunjel, ridichi, sfecla rosie, salata, fasole pastai, fasole boabe) omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.) 0.5 – 1 kg/ha (de la eclozare si primele stadii larvare)
  Legume in spatii protejate (telina, mazare, conopida, varza creata, gulii, varza cu capatana, varza de Bruxelles, menta, patrunjel, ridichi, sfecla rosie, salata, fasole pastai, fasole boabe, dovleci) omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.) 0.5 – 1 kg/ha (de la eclozare si primele stadii larvare)
  Legume in spatii protejate (vinete, ardei si ardei iuti, tomate) omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.)
  Molia tomatelor (Tuta absoluta)
  Cultura pe verticala
  0.33 – 0.66 kg/ha (de la eclozare si primele stadii larvare)
  Legume in spatii protejate (castraveti, castraveti cornison, dovleci, pepene galben) omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.) Cultura pe verticala
  0.33 – 0.66 kg/ha
  Cultura pe orizontala 0.5 – 1.0 kg/ha (de la eclozare si primele stadii larvare)
  Plante ornamentale cotarul verde, omizi defoliatoare (Geometridae), omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.) molia punctata (Hyponomeuta, familia Yponomeutidae) viermele de matase (Bombyx mori, familia Lymantriidae) 0.1 – 0.2 kg/100 l apa (de la eclozare si primele stadii larvare)
  Pomi fructiferi (mar, par) cotarul verde, omizi defoliatoare (Geometridae), omizi defoliatoare (Mamestra, Spodoptera, Autographa, Orthosia, Thaumetopoeidae, Pieris etc.) molia punctata (Hyponomeuta, familia Yponomeutidae) viermele de matase (Bombyx mori, familia Lymantriidae) 0.5 – 1 kg/ha (de la eclozare si primele stadii larvare)

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie