• Insecticid Delegate - 250 gr.

  IFTDELEGATE250GR
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 500.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Delegate este un insecticid selectiv, destinat combaterii larvelor de lepidoptere (omizi), a minatoarelor, tripsilor și purecilor meliferi din pomicultură.

   

  Substranta activa: Spinetoram 250 g/kg

  Formulare: granule dispersabile in apa (WG)

 • Descriere produs

  Delegate este un insecticid selectiv, destinat combaterii larvelor de lepidoptere (omizi), a minatoarelor, tripsilor și purecilor meliferi din pomicultură.

  Substranta activa: Spinetoram 250 g/kg

  Formulare: granule dispersabile in apa (WG)

   

  Delegate este un insecticid selectiv, destinat combaterii larvelor de lepidoptere (omizi), a minatoarelor, tripsilor și purecilor meliferi din pomicultură. Acest insecticid acționează prin contact și puternic prin ingestie, de unde excelenta sa eficiență asupra larvelor tinere, îndeosebi în momentul ecloziunii (ingestie sau pe corionul oului).

   

  Delegate are urmatoarele avantaje:

  • Spinetoram actioneaza rapid asupra daunatorilor prin contact si ingestie
  • Prin efectul rezidual si de lunga durata controleaza un spectru larg de daunatori
  • Un instrument nou in Programul de Management Integrat al Daunatorilor (IPM)
  • Datorita modului unic de actiune controleaza daunatorii in diferite stadii de dezvoltare (oua, larve/ pupe/nimfe, adulti)
  • Partener ideal pentru alternarea tratamentelor cu insecticide din clase chimice diferite pentru imbunatatirea managementului rezistentei

   

  Mod de actiune:

  Delegate este insecticid sub forma de granule dispersabile în apa (WG), care acționeaza prin contact si prin ingestie. Spinetoram, ingredientul activ, afecteaza sistemul nervos al insectelor declansand o transmisie haotica a impulsurilor nervoase la nivel neuronal.

  Spinetoram face parte din clasa Spinozine, grup 5 (IRAC), fiind derivat din fermentatia Saccharopolyspora spinosa, ca si alte spinosine. Spinetoram asigura un control de lunga durata a unui spectru larg de insecte și are un impact scazut sau deloc asupra insectelor benefice. Produsul stopeaza procesele de hranire si distruge insectele tinta. Nicio alta clasa de produse nu afecteaza sistemul nervos al insectelor cu acelasi mod de actiune ca si Delegate.

  Spinetoram nu interactioneaza cu site-urile de actiune cunoscute ale altor clase de insecticid. Datorita modului unic de actiune, Delegate este un produs excelent pentru utilizare intr-un sistem Integrated Pest Management. Familia de substante chimice spinosyn, spinetoram (Delegate), si spinosad, sunt singurele insecticide din grupul 5 pe piata fructelor si legumelor.

  Delegate are un mod unic de actiune care controleaza insectele in doua moduri: in primul rand prin ingestie si in al doilea rand prin contact, oferind un control rapid si o activitate reziduala de durata. Delegate are o foarte buna mobilitate translaminara si asigura o protectie totala a aparatului foliar la pomii fructiferi.

   

  Mod de utilizare:

  • Semintoase: Mar, Par, Mosmon, Par Nashi, Merisor:

  Viermele marului (Cydia pomonella)

  Delegate se poate aplica in doza recomandata de 0,30 kg/ha, in momentul ecloziunii. El poate fi pozitionat, la alegere, pe una dintre generatiile daunatorului. Dupa aplicarea Delegate, in perioada de atac, protectia culturii trebuie sa fie mentinuta pana la 10-12 zile (10 zile in caz de presiune ridicata). In acest caz se va utiliza o alta solutie decat Delegate, care sa fie de asemenea autorizata in acest scop.

  Molia pielitei fructelor Capua (Adoxophyes orana)

  Delegate se aplica in doza de 0,30 kg/ha, exclusiv dupa inflorire, in momentul ecloziunii diferitelor generatii de molie a pielitei fructelor. Tratamentul se aplica in functie de gradul de atac. Dupa aplicarea Delegate, in perioada de risc continuu, protectia trebuie sa fie mentinuta timp de 10-12 zile. In acest caz se va utiliza un alt produs decat Delegate, care sa fie de asemenea autorizata in acest scop.

  Puricele melifer al parului (Cacopsylla pyri)

  Delegate de aplica in doza de 0,30 kg/ha, exclusiv dupa inflorire, in momentul ecloziunii celei de-a doua generatii incepand din stadiul de „oua” pana la stadiul de „larve incipiente (L1)”. Utilizarea impreuna cu un adjuvant omologat si compatibil cu insecticidele va contribui la imbunatatirea eficientei produsului.

   

  Dupa aplicarea Delegate, in perioada de risc continuu, protectia trebuie sa fie mentinuta timp de 10 zile. In acest caz se va utiliza un alt produs decat Delegate, care sa fie de asemenea autorizata in acest scop.

   

  • Samburoase: Piersic, Cais, Nectarin:

  Tripsul californian (Frankliniella occidentalis)

  Delegate se aplica in doza de 0,30 kg/ha in general in luna care preceda recoltarea (prezenta insectelor adulte sau a larvelor de tripsi este observata pe muguri sau pe fructe). Dupa aplicarea Delegate, in perioada de risc continuu se va reinnoi protectia impotriva acestui daunator intr-o perioada de 7 pana la 10 zile. In acest caz se va utiliza un alt produs decat Delegate, care sa fie de asemenea autorizat in acest scop.

  Molia orientala a fructelor de piersic (Cydia molesta)

  Delegate se aplica in doza recomandata de 0,30 kg/ha in momentul ecloziunii. Dupa aplicarea Delegate, in perioada de risc continuu, protectia trebuie sa fie mentinuta timp de 10-12 zile (10 zile in caz de presiune ridicata). In acest caz se va utiliza o alta solutie decat Delegate, care sa fie de asemenea autorizata in acest scop.

   

  • Prun

  Viermele prunelor (Cydia funebrana)

  Riscul este in general eliminat printr-o aplicare de insecticid per generatie. Delegate se aplica in doza de 0,30 kg/ha. Delegate poate fi aplicat pe diversele generatii ale viermelui prunelor, la alegere, in momentul ecloziunii.

   

  Specificatii:

  Tip produs

  Insecticide Agro

  Producator

   

  Dow AgroSciences

  Substanta activa

  Spinetoram

  Ambalaj

  250 grame

  Cultura

  Mar
  Par
  Prun
  Piersic
  Cais
  Nectarin
  Mosmon

  Spectru daunatori  

  Viermele merelor
  Puricele melifer al parului
  Molia pielitei
  Pandemis
  Molia orientala a fructelor
  Trips californian
  Molia vargata a fructelor
  Viermele prunelor

  Actiune produs 

  Contact
  Ingestie

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie