• Insecticid Laser 240 SC, 5 ml, Dow Agrosciences

  11891
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 11.00 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

   

  Substanta activa: spinosad 240 gr/litru

  Caracteristici: Laser 240 SC este un insecticid biologic cu efect de șoc, cu acţiune prin contact și ingestie, destinat combaterii dăunătorilor din culturile de viţă de vie, pomi fructiferi, legume, cartof; Aparţine unei familii noi de insecticide biologice: Naturalyte (cuprinde insecticide derivate din metaboliţi ai organismelor vii).

  Avantaje

  Acţionează prin contact și ingestie asupra unui spectru larg de dăunători. Dăunătorii combătuţi aparţin ordinelor: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera; Produsul are și efect ovicid la unele specii; Are acțiune translaminară (sistemic local), penetrând limbul foliar; Acţionează la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocând paralizia acestora; ca urmare, dăunătorii nu se mai mișcă, nu se mai hrănesc și mor; Dăunătorii rezistenţi la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combătuţi cu Laser 240 SC; Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultură de pe glob - poate fi considerat cel mai sigur produs din acest puct de vedere; Prădătorii naturali care se hrănesc cu insectele tratate nu sunt afectaţi.

  Mod de actiune:
  Substanta activa spinosad actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor. Laser 240 SC combate daunatorii din ordinele: Lepidoptera, Coleoptera, Hymenoptera, Diptera, Thysanoptera, Izoptera. Nu se vor face mai mult de trei tratamente pe sezon.Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide.  

  Mod de utilizare:
  Laser 240 SC se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie. Are o eficacitate de durata, de peste 3 saptamani, asigurand protectia culturilor pe aceasta perioada. Produsul nu este spalat de ploaie la doua ore de la apricare.

  Compatibilitate: Laser 240 SC poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

  Cultura Daunatori Doza / ha Doza / 10 l apa / 100 mp Timp de pauza
  Vita de vie Molia (eudemisul) 0,15-0,2 l/ha 1,5-2 ml/ 10 l apa 14 zile
  Mar Viermele merelor

  0,9 l/ha

  9 ml/ 10 l apa 7 zile
  Minierul marmorat, Minierul

  0,6 l/ha

  6 ml/ 10 l apa 7 zile
  Prun Viermele prunelor, Viespea semintelor 0,6 l/ha 6 ml/ 10 l apa 7 zile
  Cires Musca cireselor 0,6 l/ha 6 ml/ 10 l apa 7 zile
  Cartof Gandacul din Colorado 0,1 l/ha 1 ml/ 10 l apa 3 zile
  Varza Molia verzei  0,3 l/ha 3 ml/ 10 l apa 3 zile
  Castraveti solar Tripsul californian 0,5 l/ha 5 ml/ 10 l apa 3 zile
  Ceapa Tripsul tutunului 0,4 l/ha 4 ml/ 10 l apa 7 zile
  Tomate sera Musca miniera a solanaceelor 0,5 l/ha 5 ml/ 10 l apa 3 zile

  Volumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat.

  Doza / 10 l apa / 100 mp se refera la o pompa cu un volum de 10 l care poate acoperi o suprafata totala de 100 mp. In cazul unei suprafete mai mici, este indicat ca doza sa se coreleze cu suprafata tratata, conform dozei / ha. 

   -Prezintă un efect rezidual de 3 săptămâni, în funcţie de condiţiile climatice.

  -Se recomandă alternarea cu alte insecticide pentru evitarea apariţiei rezistenţei (DEFFORT lucrează excelent în alternanţă cu insecticidul Laser 240 SC)

  . -Laser 240 SC se aplică cu rezultate foarte bune și în sere.

  Atentionari

  Citiți cu atenție instrucțiunile de pe etichetă; Orice nerespectare a indicațiilor de utilizare poate duce la diminuarea eficacității produsului sau la eșec.

  Conditii de pastrare

  A se depozita în ambalajul original, în loc răcoros și uscat, ferit de razele directe ale soarelui, în recipient închis ermetic. 


   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie