• Pachet erbicid Pulsar Plus 100 litri + fungicid Pictor 5 litri, Basf

  15346
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 19470.00 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Descriere produs

  Pachet Complet Floarea Soarelui (Pulsar Plus 100 L+Pictor 5 L)

  Pulsar® Plus este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanţa activă, imazamox, este preluată de plante în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Datorită activității reziduale la nivelul solului, produsul Pulsar® Plus asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire și a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. În plantă substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creştere unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară. Produsul Pulsar® Plus aparține grupei de erbicide B (HRAC).

  Pulsar Plus este un erbicid care combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate precum si Orobanche spp. în cultura de floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® Plus. Buruieni sensibile: Abutilon theophrastiAmbrosia artemisiifoliaChenopodium hybridumCirsium arvenseConvolvulus arvensisEchinochloa crus-galliSetaria spp., Xanthium sppetc.

  Produsul Pulsar® Plus se aplică postemergent, maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 12-18, respectiv de la stadiul de 2 până la 8 frunze a culturii de floarea-soarelui, iar buruienile la stadiul tânăr de dezvoltare 2-4 frunze. Doza utilizată va fi în funcţie de spectrul de buruieni şi de nivelul de infestare.

  Recomandarea noastră este să folosiți Pulsar® Plus în doza de 1,6 - 2 litri/ha, deoarece pe câmp regăsim buruieni dificil de combătut (precum cornuți, ambrozie, spanac sălbatic, mohor, meișor, sau, pentru zonele cu infestare cu Orobanche, hibridul să aibă o rezistență mai mare sau egală cu OR 7, G).

  În cazul de infestări cu buruieni perene, precum pălămida, volbură și/sau buruienile sunt într-o fază mai avansat de dezvoltare, precum și dacă hibridul nu are o rezistență relevantă la Orobanche mai mare sau egală cu OR 7,G, recomandăm doza maximă de folosire.

  Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor lichide, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat, este în funcţie de echipamentul folosit, încât să se asigure o bună acoperire a buruienilor. Se recomandă utilizarea a 100-400 l/ha soluţie de erbicidat.

  Floarea-soarelui

   

  Dăunători Doza omologată Perioada de aplicare Număr de aplicări
  Buruieni dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate 1,2 – 2 l/ha Preemergent Se aplică la stadiul 2-8 frunze ale culturii (BBCH 12-18)

  Fungicid Pictor:Substanta activa: Boscalid, DimoxistrobinPlante tratate: Floarea soarelui, rapitaCiuperci combatute: Putregaiul alb, Putregaiul cenusiu, Phomopsis helianthi, Phoma lingam, Putregaiul cenusiu, Putreagiul alb, Alternarioza, FainareaInformatii despre fungicid Pictor:

  Mod de prezentare 5 litri
  Compozitie/Substanta activa Boscalid, Dimoxistrobin
  Concentratie substanta activa 200 gr/litru, 200 gr/litru
  Producator BASF
  Combate activitatea Putregaiul alb, Putregaiul cenusiu, Phomopsis helianthi, Phoma lingam, Putregaiul cenusiu, Putreagiul alb, Alternarioza, Fainarea
  Plante tratate Floarea soarelui, rapita
  Formulare SC - suspensie concentrata
  Tipuri Aplicare Pulverizare

  Caracteristici: Fungicidul Pictor este un produs ce se bazeaza pe doua substante active ca boscalid din grupa carboximide, si dimoxistrobin din clasa strobilurinelor, ce actioneaza sinergic. Fungicidul Pictor actionaeaza sistemic si translaminar. Dupa ce se penetreaza prin suprafata frunzei, ambele substante active sunt translocate  in interiorul plantei. Substantele active au actiune secundara fiziologica. Fungicidul are actiune preventiva, curativa si eradicativa, ce poate impiedica germinarea sporilor si cresterea miceliului ciupercilor, cu efect asupra dezvoltarii tuburilor germinative si sporularii. Mod de actiune a fungicidului: Bolile din cultura florii soarelui pot provoca in anumite conditii pagube de pana la 30% sau chiar mai mult, si deprecierea in calitatea semintelor. Protectia este o veriga importanta in tehnologia de cultura la floarea soarelui. Combaterea bolilor impune pe langa metode agrotehnice, utilizarea unor produse eficiente de protectie a plantelor. BASF a identificat cea mai buna solutie in combaterea bolilor la floarea soarelui cu un remarcabil efect in cresterea productiei. Avantajele fungicidului:

  • Fiecare substanta activa are scopul de a inhiba respiratia mitocondriala prin moduri si in locatii diferite.
  • Fungicidul are actiune sistemica, cvasisistemica si translaminara
  • Germinarea sporilor si cresterea miceliului ciupercilor, este impiedicata si are un efect asupra dezvoltarii tuburilor germinative si a sporularii.
  • Atacul simultan ofera protectie foarte buna.
  • Protectie totala in interior si exterior.
  • Fungicid cu efect preventiv, curativ si eradicativ.
  • Eficacitate pe perioada lunga.

  Efect sinergic puternic al celor doua substante active. 

  Cultura Agentul patogen Doza
  Floarea soarelui Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Patarea bruna si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi), Alternarioza (Alternaria spp) 0.5 l/ha
  Rapita Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Putregaiul negru (Phoma lingam), Alternarioza (Alternaria brassicae), Fainarea (Erysiphe communis) 0.5 l/ha

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie