• Pachet promotional Erbicid Pulsar, 5 litri, 35 litri + 5 litri GRATIS

  10947
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 7920.00 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Erbicid Pulsar®: spectru de combatere

  Folosind erbicidul Pulsar® 40, creat de BASF, asigurati controlul eficient al buruienilor din cultura. Parte a sistemului de productie Clearfield® pentru floarea-soarelui sau orez, erbicidul Pulsar® 40 asigura un camp liber de buruieni pana la recoltare. Este suficienta o singura aplicare pentru a combate cu eficacitate dovedita cele mai dificile buruieni.

  Produsul de erbicidare Pulsar® poate combate majoritatea buruienilor dicotiledonate si unele buruieni monocotiledonate anuale din culturile de floarea-soarelui Clearfield®, orez Clearfield®, soia, mazare si lucerna. Astfel, sunt sensibile la actiunea erbicidului, buruieni dicotile anuale precum Abutilon theophrasti (Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumafaie), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium (Cornaci). Pulsar® combate, de asemenea si buruieni monocotile anuale precum Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa cruss-galli (Iarba barboasa), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum (Mei salbatic). Suplimentar, erbicidul BASF are efect de oprire a cresterii unor buruieni mono si dicotile perene precum: Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (Volbura), Sorghum halepense (Costrei), Agropyrum repens (Pir).


  Buruieni combatute in functie de cultura:

   

  • Soia: buruieni anuale dicotiledonate si unele buruieni monocotiledonate.
  • Lucerna: Buruieni dicotiledonate anuale (Sinapis, Raphanus, Amaranthus, Solanum, Xanthium) si unele buruieni monocotiledonate.
  • Mazare: Buruieni dicotiledonate anuale (cu exceptia Polygonum, Chenopodium) si unele buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)
  • Orez Clearfield®: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale
  • Floarea-soarelui Clearfield®: Buruieni dicotile anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial buruieni monocotiledonate anuale), toate rasele parazitului Orobanche cumana (Lupoaie)

  Daca terenurile sunt infestate cu buruieni graminee perene, se recomanda aplicarea unui erbicid graminicid specific postemergent. Buruienile perene precum palamida, volbura sau costreiul din rizomi sunt oprite din competitia cu plantele de cultura, dar pot regenera in functie de conditiile de mediu.


  In conditii de seceta, se poate imbunatati combaterea buruienilor prin prasile efectuate la 7-10 zile dupa aplicarea de erbicid Pulsar® 40. In acest mod, veti distruge buruienile afectate mai rapid si veti ajuta la incorporarea erbicidului ramas pe suprafata solului in straturile superficiale.


  Combatere lupoaie (Orobanche Cumana): Pulsar® 40 este singurul erbicid care combate perfect toate rasele parazitului Lupoaie. In special regiunea sud-estica a tarii este contaminate intens cu buruiana holoparazita Lupoaie. O contaminare moderata cu Orobanche se constata in judete precum Giurgiu, Teleorman, Bacau, sau Vaslui.


  Imazamoxul din erbicid este translocate in planta de floarea-soarelui. Cantitatile mici de imazamox prezente in sistemul radicular al plantei distrug lupoaia in timp ce se ataseaza de radacinile florii-soarelui.


  O combatere mai eficace a lupoaiei este posibila prin folosirea hibrizilor Clearfield® cu rezistenta genetica la Orobanche. Cea mai noua generatie a sistemului de productie, Clearfield® Plus, asigura atat o combatere superioara a buruienilor dificile si a Orobanche, cat si o calitate superioara a recoltei, comparativ cu sistemul Clearfield® sau alte sisteme de productie.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie