• Probiotic Sol, Dezinfectant ecologic pentru solarii, sol, gradini, flacon 100g

  PRBS-CHRD-100G
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 150.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  PROBIOTIC SOL este un tratament ecologic pentru sol.

  Bioprotector general formulat pe bază de microorganisme, acesta, odată ajuns pe suprafața solului, începe să acționeze împotriva factorilor patogeni și a insectelor, suprimând activitatea acestora încă de la primul contact.

  Sporii de Trichoderma harzianum spp. acționează direct asupra unui număr foarte mare de boli foliare și radiculare, iar celelalte microorganisme (Bacillus spp., P. fluorescens, Azospirillium, B. Megaterium) sunt responsabile cu fixarea azotului si fosforului, suprimarea activității dăunătorilor, și pentru repopularea solului cu microorganisme benefice. 

  Probiotic sol suprimă agenții patogeni din sol, cum ar fi:
  - fuzarioza;
  - septorioza;
  - mălura;
  - pătările;
  - putregaiurile;
  - făinarea;
  - mana;


  De asemenea, probiotic sol acționează asupra:
  - ouălor de insecte;
  - ouălor de viermi;
  - larvelor de insecte.

  Metoda de aplicare:
  Aplicare la sol: 100g în 10L apă / 100 metri pătrați
  Picurare la rădăcină: 100g în 500 litri apă / 100 metri pătrați


  Conținut declarat:
  Bacillus Licheniformis 1 x 10^7 cfu/g
  Bacillus Polymyxa 1 x 10^7 cfu/g
  Bacillus Pumilus 1 x 10^7 cfu/g
  Bacillus Subtilis 1 x 10^7 cfu/g
  T. Harzianum 1 x 10^7 cfu/g
  B. Megaterium 1 x 10^7 cfu/g
  Pseudomonas fluorescens 1 x 10^7 cfu/g
  Azospirillium spp. 1 x 10^7 cfu/g

  ATENȚIE! "Microorganismele pot provoca reacții de sensibilizare"

  Data fabricației: vezi pe ambalaj
  Valabilitate: 5 ani  / Lot: vezi pe ambalaj
  Temperatura de depozitare: 5-30°C

  Produs și distribuit de Chromosome Dynamics SA, București - România

  Descrierea conținutului:

  AZOSPIRILLIUM SPP.

  Genul Azospirillum aparține clasei de bacterii alfa-proteobacteria. Azospirillum spp. este gram-negativă, nu formează spori și are o formă de tijă alungită ușor răsucită. Azospirillum are cel puțin un flagel și uneori flageli multipli, pe care îi folosește pentru a se mișca rapid. Azospirillum spp. este aerob, dar anumite subspecii pot funcționa și ca diazotrofi microaerobi, adică, în condiții de oxigen scăzut, pot schimba azotul inert din aer în forme utilizabile biologic. 

  Cel puțin trei specii, A. melinis, A. thiophilum și A. humicireducens sunt anaerobe facultative și pot trăi, dacă este necesar, fără oxigen. Creșterea Azospirillum spp. este posibilă între 5°C și 42°C și în substraturi cu un pH de 5 până la 9, cu creșterea optimă având loc în jurul valorii de 30°C și 7 pH.

  PSEUDOMONAS FLUORESCENS

  Pseudomonas fluorescens are flageli multipli. Are un metabolism extrem de versatil și poate fi găsit în sol și în apă. Este un aerob obligatoriu, dar anumite tulpini sunt capabile să folosească nitrat în loc de oxigen ca acceptor final de electroni în timpul respirației celulare.

  Temperaturile optime pentru creșterea P. fluorescens sunt 25–30°C. Este pozitiv la testul oxidazei. Este, de asemenea, o specie bacteriană nezaharolitică.

  Pseudomonas fluorescens prezintă proprietăți de biocontrol, protejând rădăcinile plantelor împotriva ciupercilor parazite. Pseudomonas fluorescens induce rezistență sistemică în planta gazdă, astfel încât poate rezista mai bine atacului unui agent patogen adevărat.

  De asemenea, Pseudomonas fluorescens:

  • Depășește alți microbi (patogeni) din sol, de exemplu, prin siderofori, oferind un avantaj competitiv la captarea fierului
  • Produce compuși antagonistici altor microbi din sol, cum ar fi antibioticele de tip fenazină sau cianura de hidrogen.

  Pseudomonas fluorescens produce metabolitul secundar 2,4-diacetilfloroglucinol (2,4-DAPG), compusul care s-a dovedit a fi responsabil pentru proprietățile antifitopatogenice și de control biologic al acestor tulpini.

  BACILLUS SUBTILIS

  Tulpinile de Bacillus subtilis își manifestă capacitatea de biocontrol în principal prin activitatea inhibitoare asupra creșterii agenților patogeni ai plantelor, precum și prin inducerea rezistenței sistemice la plante și prin competiția pentru nișe ecologice cu agenții patogeni din proximitatea plantelor.

  Bacillus subtilis colonizează rădăcinile plantelor și atacă direct agenții patogeni din sol. De asemenea, stimulează plantele să-și activeze rezistența naturală, care poate acționa pentru a controla agenții patogeni de la nivel foliar.

  Bacillus subtilis crește cel mai bine la 37°C și are un timp de dublare de 30 min.

  Bacillus subtilis produce surfactină, un antibiotic natural secundar care reprezintă în sine o lipopeptidă ciclică care este cunoscută ca având o acțiune insecticidă orală, atunci când este ingerată de insecte. Acești compuși amfifili cum este surfactina oferă un avantaj major în competiția cu alți microbi prezenți în mod natural în tractul digestiv al insectelor.

  De asemenea, surfactina are un efect de purtător de cationi care pot acționa ca un inhibitor al enzimelor digestive ale insectelor.  

  BACILLUS LICHENIFORMIS

  Bacillus licheniformis este o bacterie omniprezentă, saprofită, comună din sol, care contribuie la ciclul nutrienților și prezintă activitate antifungică.

  Este o bacterie gram-pozitivă, mezofilă. Temperatura optimă de creștere este de aproximativ 50°C, deși poate supraviețui la temperaturi mult mai ridicate. Temperatura optimă pentru secreția enzimatică este de 37°C. Poate exista sub formă de spori latenți pentru a rezista la medii dure sau în stare vegetativă când condițiile sunt bune.

  Capacitatea mare de secreție a serin proteazei alcaline a făcut din B. licheniformis una dintre cele mai importante bacterii în producția industrială de enzime. 

  BACILLUS POLYMYXA

  Paenibacillus polymyxa, cunoscut și sub numele de Bacillus polymyxa, este o bacterie gram-pozitivă capabilă să fixeze azotul. Se găsește în sol, țesuturi vegetale, sedimente marine și izvoare termale. B. Polymyxa prezintă un rol major în ecosistemele forestiere și în aplicațiile directe ca biofertilizant și agent de biocontrol în agricultură. 

  Polymyxa poate fi folosit cu succes ca inoculant de sol în agricultură și horticultură. S-a demonstrat că biofilmele de P. polymyxa care cresc pe rădăcinile plantelor produc exopolizaharide care protejează plantele de agenți patogeni. Interacțiunile dintre această specie bacteriană și rădăcinile plantelor au demonstrat o dezvoltare spectaculoasă a perișorilor absorbanți.

  BACILLUS PUMILUS

  Bacillus pumilus este un bacil gram-pozitiv, aerob, care formează spori, care se găsește în mod obișnuit în sol.

  Tulpina GB34 de Bacillus pumilus este utilizată ca ingredient activ în fungicidele agricole. Creșterea bacteriei pe rădăcinile plantelor împiedică germinarea sporilor agenților patogeni.

  Bacillus Pumilus este implicat de asemenea în procesul de transpirație și schimb de gaze al plantelor și influențează în mod direct creșterea și dezvoltarea acestora.

  Bacillul combate o serie factori patogeni ai plantelor, fiind dovedit științific ca fiind un fungicid extrem de eficient. 

  BACILLUS MEGATERIUM

  Bacillus Megaterium este cunoscut ca având rol de deblocarea și disponibilizare a fosforului la nivelul rizosferei. Odată ajuns pe sol, acesta începe să descompună la nivel molecular fosforul, transformându-l în nutrient ușor asimilabil de către plante. Bacillus Megaterium este responsabil de asemenea de o parte din descompunerea materiei vegetale rezultate în urma recoltării, și, totodată de descompunerea fosfaților minerali într-o formă asimilabilă de plante. 

  TRICHODERMA HARZIANUM

  Trichoderma harzianum spp este unul dintre cele mai cunoscute microorganisme ca fiind un foarte bun antifungic natural. Sporii de Trichoderma harzianum suprimă activitatea factorilor patogeni de la nivelul rizosferei, dar și a celor instalați pe părțile aeriene ale plantelor.

  Trichoderma harzianum spp. acționează extrem de rapid asupra bolilor de la nivelul solului, prin concurență, dar și prin suprimare directă.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie