Autentificare
Descriere produs
Dezinfectanții organici activi pentru solarii și sol au ca scop principal protejarea plantelor și prevenirea infecțiilor fungice, bacteriene sau virale care pot afecta culturile. Aceștia acționează prin distrugerea sau inhibarea creșterii și dezvoltării microorganismelor și dăunătorilor, fără a utiliza substanțe chimice sintetice sau toxice.
Temperatura de depozitare: 5-25 grade Celsius, ferit de razele soarelui și de îngheț
Valabilitate: 60 de luni de la data fabricației
RHIZOACTIVE WSP este un produs organic pentru sere, grădini și solarii cu conținut 100% natural. Produsul este un imunostimulator pentru microflora din sol, asigurând în acest fel dezvoltarea unităților formatoare de colonii de microorganisme benefice pentru a suprima activitatea factorilor patogeni și a dăunătorilor din rizosferă (fuzarioză, septorioză, mălură, făinare, mană, ouă de insecte, larve, viermi, etc.).
Microorganismele conținute în RHIZOACTIVE WSP sunt bioprotectoare și insectosupresoare naturale, acționând eficient atunci când trebuie să protejeze plantele împotriva majorității factorilor patogeni.
DOZE RECOMANDATE
Direct cu pompa pe sol: 150 g în 10-15 litri apă caldă/ 100 metri pătrați, imediat după eliberarea terenului de resturile vegetale. |
CONȚINUT
Acizi fulvici 1%
Acizi humici 10%
Bacillus spp. 3,75 x 10^6 ufc
Aminoacizi liberi 20%
Ascophyllum nodosum 2%
Azotorganic(N) 1%
Azospirillum spp. 1 x 10^6 ufc

INGREDIENTE ACTIVE
UN CĂMIN PROTEJAT ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT
- TRICHODERMA HARZIANUM
Trichoderma Harzianum este unul dintre microorganimele benefice din agro-ecosistemul care influențează sănătatea solului și performanța culturilor. Utilizarea sa nu se limitează la activitatea anti-patogenă, ci acționează și ca biofertilizant, promotor de creștere a plantelor, bioremediere și creștere a randamentului culturii - atât biologic, cât și economic.
- BACILLUS SUBTILIS
Tulpinile de Bacillus subtilis își manifestă, în principal, capacitatea de biocontrol prin activitate inhibitoare asupra creșterii agenților patogeni ai plantelor, precum și prin inducerea rezistenței sistemice la plante. De asemenea, stimulează plantele să-și activeze rezistența naturală, care poate acționa pentru a controla agenții patogeni foliari și ajută, totodată, la fixarea azotului.
Bacillus subtilis produce surfactină, un antibiotic natural secundar care reprezintă în sine o lipopeptidă ciclică, cunoscută ca având o acțiune insecticidă orală, atunci când este ingerată de insecte.
- BACILLUS LICHENIFORMIS
Bacillus licheniformis este o bacterie omniprezentă saprofită comună din sol, care contribuie la ciclul nutrienților și prezintă activitate antifungică.
Bacillus licheniformis contribuie la îmbunătățirea structurii solului, creșterea porozității și infiltrarea apei și aerului în sol. O structură solului adecvată facilitează creșterea rădăcinilor și absorția nutrienților de către plante.
- BACILLUS POLYMYXA
Bacillus polymyxa secretă enzime și substanțe chimice care descompun materia organică din sol, transformând-o în substanțe nutritive disponibile pentru plante. Aceasta facilitează eliberarea și reciclarea nutrienților cheie, cum ar fi fosforul, potasiul și oligoelementele, care sunt esențiale pentru dezvoltarea plantelor.
Bacillus polymyxa are capacitatea de a suprima populațiile de organisme patogene din sol. Aceasta se datorează producției de substanțe antimicrobiene, cum ar fi antibioticele, peptidele și enzimele, care inhibă dezvoltarea și răspândirea patogenilor.
- BACILLUS PUMILUS
Tulpina GB34 de Bacillus pumilus este utilizată ca ingredient activ în fungicidele agricole. Creșterea bacteriei pe rădăcinile plantelor împiedică germinarea sporilor Rhizoctonia și Fusarium.
Bacillus Pumilus este implicat, de asemenea, în procesul de transpirație și schimb de gaze al plantelor și influențează în mod direct creșterea și dezvoltarea acestora. Bacilul combate o serie factori patogeni ai plantelor, fiind dovedit științific ca fiind un fungicid extrem de eficient.
- BACILLUS MEGATERIUM
Bacillus megaterium are capacitatea de a degrada și detoxifia anumite substanțe chimice toxice din sol, cum ar fi pesticidele și compușii poluanți. Aceasta contribuie la reducerea impactului negativ al acestor substanțe asupra mediului și asupra sănătății umane.
Bacillus megaterium produce polizaharide extracelulare care ajută la formarea agregatelor solului. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea structurii solului, creșterea porozității și infiltrarea apei și aerului în sol. Solurile bine structurate permit rădăcinelor plantelor să se dezvolte și să se extindă în mod optim.
Bacillus megaterium poate contribui la menținerea unui pH echilibrat în sol prin eliberarea de substanțe tampon și prin interacțiunile cu alți microorganisme din sol. Un pH adecvat în sol este esențial pentru absorbția optimă a nutrienților de către plante și pentru funcționarea optimă a microorganismelor benefice.
- ACIZI HUMICI
Acizii humici au un rol crucial în dezvoltarea culturilor agricole. Aceștia îmbunătățesc structura și fertilitatea solului, îmbunătățesc disponibilitatea nutrienților și stimulează creșterea și imunitatea plantelor. Utilizarea acizilor humici în practicile agricole poate contribui la obținerea unor recolte mai sănătoase, mai productive și mai sustenabile. Acizii humici pot reduce toxicitatea solului prin legarea și inactivarea metalelor grele și a substanțelor toxice.
- ACIZI FULVICI
Acizii fulvici sunt ingrediente active și furnizează carbon și energie microorganismelor. Aceștia au un impact direct asupra asupra proprietăților fizico-chimice ale solului și afecteză puternic eliberarea de macronutrienți N,P,K, susținând astfel procesul de fotosinteză. Acizii fulvici cresc ratele de diviziune celulară și promovează creșterea unor plante mai puternice și mai rezistente la boli și dăunători. A fost constatată intervenția acizilor fulvici asupra procesului de transpirație a plantelor, ajutându-le în condiții neprielnice de secetă.
- AZOT ORGANIC
Azotul organic joacă un rol esențial în dezvoltarea culturilor agricole, fiind unul dintre cei mai importanți nutrienți necesari pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Aportul adecvat de azot organic asigură o sinteză optimă a proteinelor, fundamentale pentru structura celulară, enzime și alte procese metabolice esențiale. Prin urmare, azotul organic stimulează creșterea vegetativă, formarea de frunze, tulpini și ramuri și promovează dezvoltarea sistemului radicular. De asemenea, aportul adecvat de azot organic poate contribui la îmbunătățirea calității recoltelor, fiind un factor important în formarea clorofilei, pigmentul verde esențial pentru fotosinteză.
Azotul organic poate contribui la creșterea rezistenței plantelor la stresurile biotice și abiotice. Prin promovarea unei creșteri sănătoase și a sistemului imunitar al plantelor, azotul organic le oferă plantei capacitatea de a face față mai bine stresorilor, cum ar fi bolile, dăunătorii, seceta sau temperaturile extreme.
- AZOSPIRILLUM SPP.
Azospirillum spp. poate ajuta plantele să devină mai rezistente la stresurile abiotice, cum ar fi seceta, temperaturile ridicate sau scăzute și salinitatea solului. Bacteriile benefice produc substanțe care stimulează sistemul de apărare al plantelor și protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
Azospirillum spp. promovează dezvoltarea sistemului radicular al plantelor. Bacteriile benefice secrează substanțe care favorizează creșterea și ramificarea rădăcinilor, ceea ce permite o mai bună absorție a nutrienților și a apei din sol.
- AMINOACIZI LIBERI
Aminoacizii liberi furnizează materialele de bază necesare pentru producerea proteinelor esențiale în procesul de creștere și dezvoltare a plantelor. Aceștia pot îmbunătăți rădăcinile, sistemul radicular, absorbția nutrienților și toleranța la stres a plantelor, ceea ce duce la o creștere mai rapidă și la o producție mai mare de fructe, legume sau cereale.
Aminoacizii pot juca un rol important în îmbunătățirea absorbției nutrienților de către plante. Aceștia pot forma complexe cu moleculele de nutrienți, ceea ce facilitează transportul acestora în interiorul plantelor. De asemenea, aminoacizii pot stimula activitatea microorganismelor benefice din sol, care descompun substanțele organice și eliberează nutrienții în formă disponibilă pentru plante.
- ASCOPHYLLUM NODOSUM
Ascophyllum nodosum au fost explorate pentru capacitatea lor de a îmbunătăți creșterea plantelor și productivitatea agricolă prin creșterea disponibilității și absorbției nutrienților.
Această algă brună fost folosită de mult timp ca îngrășământ organic și principal pentru multe soiuri de culturi datorită combinației sale de macronutrienți (N, P și K) și micronutrienți (Ca, Mg, S, Mn, Cu, Fe, Zn etc.). Conține, de asemenea, citokinine, gibereline asemănătoare auxinei, betaine, manitol, acizi organici, polizaharide, aminoacizi și proteine care sunt toate foarte benefice și utilizate pe scară largă în agricultură.
!!! RHIZOACTIVE WSP, Dezinfectant organic activ pentru solarii și sol este soluția pentru o cultură de succes! Cu ajutorul lui vei putea să:
1. Previi bolile și dăunătorii
2. Să crești eficiența nutrienților
3. Stimulezi rădăcinile și sistemul radicular
4. Crești rezistența și calitatea recoltei
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie