• Rulou profesional de gazon Sport, dimensiuni 0,5 metri latime x 2 metri lungime

  11701
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 38.50 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Gazon universal, pentru utilizare intensa, cu mare capacitate de regenerare si aspect elegant. Este foarte tolerant la calcare, este de asemeni, rezistent la umbra si la seceta. Are o rezistenta rezonabila la boli, durata de viata indelungata,, daca este corect intretinut si un foliaj foarte fin.

   

  Ca si dimensiune rulourile de 1 m2/ buc., au circa 50/200 cm, greutate medie 25 kg/ buc.Cantitatea minima care se livreaza este de 50 metri patrati, greutatea fiind de 1 tona

  GENERALITATI

  Solul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre, nivelat, ușor compactat. Dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării). Se poate adăuga sol fertil sau fertilizator granule.

  Rulourile desfașurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor și se îmbină perfect, altfel vor aparea mici spații între ele în urmatoarele zile. Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter).

  Montajul se face presând ușor marginile rulourilor unele în altele. După montaj, gazonul se va tăvălugi, după irigare abundentă. Suprafaţa gazonată va fi irigată cu circa 10 L/ m2/ 24 ore, de preferat cu sistem automat de irigaţii, pe toată perioada caldă a anului, verificând necesarul de apă.

  Prima tundere se va face după o săptămână de la montaj, în perioada de creștere. Nu se combină cu flori, fiind necesară tunderea.

  ÎNTREȚINEREA

  Tunderea se face săptămânal, cu cuțite ascuțite și curățate, la viteza mare, în perioada caldă, de creștere, înălțime 3-5 cm. Nu se reduce mai mult de o treime din înalțimea firelor, la o tundere. Tratamentele și fertilizările se fac după tunderi. Verificați calitatea tunderii, să nu se franjureze firele, pentru a preveni apariția bolilor gazonului.

  Fertilizarea se face în aprilie și în august, cu granule NPK + Me (cf. specificațiilor produselor), după tundere. Produse ajutătoare: Zeolit, Hydrogel. Distribuirea produselor se face conform specificațiilor acestora.

  Vara, tratamentele antifungice și antibacteriene se aplică la montaj (fără fertilizare) și se repetă la o săptămână, dacă e necesar. Ulterior montajului, gazonul se tratează împotriva bolilor și dăunătorilor în funcție de probleme, imediat ce sunt observate, până la dispariția acestora.

  Scarificarea, greblarea, aerarea, supraînsămânțarea sunt de asemenea necesare pentru un gazon de calitate. După circa 8 ani poate fi necesară înlocuirea cu alte rulouri, din cauza îmbătrânirii naturale.

  Irigarea este indispensabilă după montaj și în toată perioada caldă (circa 10L/ m2/ 24 ore), de preferat cu sistem automat de irigare, asigurând necesarul optim, completând local, evitând băltirea.

  Tratamentele se fac preventiv și curativ, cuprind combaterea bolilor (mucegai, bacterii) și dăunători (insecte, viermi etc.). Orice problemă trebuie tratată imediat după apariţie (boli, dăunători etc.).

  BOLI, DĂUNĂTORI ȘI COMBATERE

  Dăunătorii gazonului pot fi cărăbuși (Melolontha, Agriotes) și greieri (Gryllotalpa), viermi rotunzi (nematozi) și larve de molii (Agrotis), gândaci de plante (Blissus) și alții. Pentru prevenire și combatere puteți utiliza 2-3 tratamente la intervale recomandate de producător, începând primăvara, cu pesticide pe bază de: Clorpyripos, Imidacloprid, Cypermethrin.

  Livrarile se realizeaza cu transport paletizat sau flota proprie de masini, pe baza de programare, fiind produse voluminoase. Costul de transport, este fix, respectiv 100 RON. 

  Atentie, intrucat livrarea se realizeaza prin Palex, intrucat cea mai mica comanda are cel putin o tona, adica un palet, plata se face in avans, cu PROFORMA

   

   

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie