• Semineu model ETS 1 EKO, putere 7 KW, Evotools

    11925
    Scrie o recenzie

  • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

    credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

    admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

    verified Garantie asigurata de vanzator

    lock_reset 14 zile drept de retur

  • 1331.00 lei
    +
    in stoc
    ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
    Adauga la favorite
  • Descriere produs

    Dimensiuni (LxhxA): 480x920x420mm
    Putere incalzire apa; 12Kw
    Greutate: 92 kg.
    Diametru burlan: Ø130 mm.

    1. DESTINAŢIE ŞI MODUL DE EXPLOATARE Şemineurile / sobele de gătit având marca EVOTOOLS sunt nişte aparate de încălzire de uz casnic cu staţionare liberă care lucrează cu combustibil solid. Sunt destinate încălzirii încăperilor, gătirii şi încălzirii mâncărurilor , precum şi preparării lor la cuptor şi la prăjit. Ca combustibil poate fi folosit material lemnos natural sau prelucrat. Folosirea materialelor combustibile din lemn uscat vă conferă cea mai ieftină sursă de încălzire la astfel de putere termic.

    2. DATE TEHNICE Datele tehnice referitoare la şemineu / soba de gătit cu com- bustibil solid marca EVOTOOLS sunt prezentate în tabelul 1:

    3. MONTAJ Şemineurile / sobele de bucătărie EVOTOOLS seinstalează în încăperi în care există pericol normal de incendiu, conform Ordonanţei Nr.2 privind „Normele tehnice şi de construcţii anti- incendiare” ATENŢIE: Trebuie respectate obligatoriu toate dispoziţiile care provin din legislaţia naţională şi actele normative în vigoare, care se referă la montajul şi evacuarea produselor reziduale rezultate din combustie! Este obligatore montarea unei valve cu termostat 3 cai (Desen 3) Teplomix (cod HGT 670683) sau realizarea montajului cu pompa de by-pass conform desen nr 1. NERESPECTAREA ACESTOR CONDITII DUCE LA PIERDEREA GARANTIEI. Înaintea procesului de instalare trebuie să faceţi cunoştinţă cu datele tehnice ale aparatelor, prezentate în Tabelul 1, care se referă la dimensiunile, greutatea şi puterea aparatelor. Pentru a asigura funcţionarea în siguranţă a şemineurilor / sobelor de bucătărie , este necesar ca în timpul instalării acestora să fie respectate următoarele condiţii: * Aparatele trebuie instalate la o distanţă de cel puţin 600 mm faţă de orice din obiectele înconjurătoare, în încăperi bine aerisite, ca să fie asigurat fluxul de oxigen necesar pentru procesul de combustie. Sobele, când sunt în funcţiune, absorb aerul în interiorul încăperii unde sunt montate , micşorând prin urmare presiunea atmosferică în încăpere, provocând un aflux de aer nou din afară, menit să recupereze aerul consumat. Aceasta aprovizionare cu aer nou se face de obicei be baza ventilaţiei naturale prin uşi, ferestre etc., fiind necesară o cantitate de aer cel puţin 4 m³ la 1 kW putere instalată; ATENŢIE ! Dacă în încăperea unde sunt montate aparatele de încălzire, există şi alte dispozitive absorbante, destinate aerisirii spaţiului ( aspiratoare, ventilatoare etc.), care creează presiune joasă, s-ar putea ca în anumite cazuri, mai ales în momentele cînd se aprinde focul în aparatele de încălzire, aceste dispozitive să fie deconectate temporar. ATENŢIE ! Şemineurile / sobele de bucătărie sunt asamblate şi echipate de producător şi ca atare nu este nevoie de intervenţii suplimentare de completare din partea clienţilor. * Aparatele se instalează pe o pardoseală orizontală acoperită cu un material antiincendiar (marmură, teracotă, mozaic etc.) , care pot rezista la o sarcină corespunzătoare greutăţii respective a aparatului; * După amplasarea aparatelor pe o suprafaţă corespunzătoare cerinţelor de mai sus, acestea se leagă de coş prin intermediul unor burlane cu diametru de 130 mm. Racordarea burlanelor trebuie să fie bine etanşată cu atenţie la ultimul burlan, pătrunderea căruia în orificiul coşului nu trebuie să fie prea înauntru; * Înainte de a monta burlanele care vor lega şemineul sau soba la coş este nacesar să se verifice starea acestuia din urmă ( crăpături , înfundări etc.) * Coşul trebuie să aibă destulă înălţime ( nu mai puţin de 3 metri ). Tirajul coşului de fum trebuie să aibă o valoare între 10 şi 14 Pa. La acelaşi coş se pot racorda maximum două aparate. În cazul coşurilor cu înalţime foarte mare ( tirajul ajunge la peste 35 Pa ) este necesar să se monteze o clapă suplimentară pentru diminuirea tirajului.

    4. EXPLOATARE 4.1. Materiale combustibile Toate şemineurile / sobele de bucătărie fabricate, carepoartă marca EVOTOOLS,sunt construite să lucreze cu lemne uscate. Folosiţi numai lemne naturale, neprelucrate cu substanţe chimice, precum şi brichete din lemn fără substanţe adezive. Cele mai potrivite materiale combustibile sunt lemnele uscate crăpate (trunchiuleţe din lemn). Trunchiuleţele din lemn depozitate în aer liber, după 2 ani de zile, ajung la un coeficient de umiditate între 10% şi 15%, la care coeficient se potrivesc cel mai bine pentru combustie. Se recomandă arderea unor lemne cât se poate mai uscate. Puterea termică maximă a şemineului se ajunge prin arderea unui material lemnos care a stat la depozit cel puţin 2 ani de zile. Efectul caloric al lemnelor proaspăt tăiate este foarte scăzut, acestea având un mare coeficient de umiditate, ard insuficient, degajază multe gaze fumigene în aer şi poluează mediul înconjurător.Acest lucru duce la scurtarea vieţii de exploatare a şemineului, înfundarea burlanelor cu funingini şi gudron şi ponegrirea ferestrelor din sticlă. La folosirea de astfel de lemne umede puterea termică a şemineului/sobeide gătit scade până la 50% , iar consumul de combustibil creşte dublu. Lemnele crăpate subţire, aranjate în focar sub formă de rug, ard mai repede, pentru că afluxul de aer între bucăţile de lemn este înlesnit, ajungând simultan la fiecare din acestea. O astfel de aranjare a bucăţilor de lemn este potrivită când avem nevoie de o ardere intensivă. Iar dacă doriţi să obţineţi un foc stabil şi cu durată mai mare, puneţi pe jar nişte bucăţi de lemn mai groase. Aranjaţile mai strâns ca să preveniţi pătrunderea aerului între ele, tergiversând procesul de ardere. Dacă şemineul / soba de bucătărie este dotată cu grătar, lungimea şi lăţimea materialului lemnos trebuie să fie mai mare decât lungimea şi lăţimea grătarului, în scop de a obţine o acoperire mai completă a spaţiului de copt. Pentru protejarea geamului şemineului / sobei de ruptură sau afumare, bucăţile de lemn trebuie aranjate în aşa fel ca suprafeţele de tăietură ale acestora să nu fie întoarse către sticlă. În cazul şemineurilor şi sobei de bucătărie nu este recomandabilă folosirea următoarelor feluri de combustibil: lemne proaspăt tăiate sau răşinoase, ele având un ridicat procentaj de umiditate şi capacitate termică scăzută. Acest lucru duce la o ardere incompletă şi sporeşte conţinutul de substanţe reziduale, condenzate şi gudron în gazele fumigene emanate, cea ce pricinuieşte înfundarea rapidă a burlanelor şi a coşurilor, precum şi afumarea ferestrei din sticlă; deşeuri menajere; hârtie şi carton (cu excepţia momentului iniţial al aprinderii ); carburanţi şi alte feluri de combustibili lichizi. Şemineul sau soba de bucătărie nu trebuie folosite ca cuptor pentru ardere de deşeuri. Dacă şemineul / soba de bucătărie sunt exploatate cu materiale combustibile nepermise, garanţia acordată îşi pierde valabilitatea. 4.2. Aprinderea iniţială a focului în şemineurile / sobele de bucătărie cu marca EVOTOOLS ATENŢIE:Înaintea aprinderiifocului în aparat,scoateţi toate accesoriile suplimentare din cenuşar şi din camera de ardere! Suprafeţele şemineurilor şi ale sobelor sunt vopsite cu un lac rezistent la căldură, care îşi capătă proprietăţile sale definitive în câteva ore după ce va fi supus la încălzire. Iată de ce vă sfătuim să nu puneţi nimic pe suprafeţele exterioare ale şemineurilor / sobelor de bucătărie ca să nu deterioraţi lacul de acoperire. Mirosul care este emanat ca urmare a coacerii lacului, dispare după câteva ore. În scopul acestă este necesară o bună aerisire a încăperii. 4.3. Aprinderea focului în timpul de exploatare 4.3.1. Şemineul /soba cu marca EVOTOOLS ale dumneavoastră sunt construite şi prevăzute ca să fie exploatate într-un regimperiodic de ardere. Fiecare aprindere a focului în camera de ardere se face în următoarea succesiune: * Deschideţi mecanismul de reglare a aerului iniţial şi secundar, dezvârtind uşor mânerul şi deplasându-l puţin în stângă. Oxigenul necesar arderii pătrunde prin orificiile pentru aer iniţial ale cenuşarului, trecând apoi prin grătar în sus, ca să intre în camera de ardere. Dozarea cantităţii de oxigen se face prin mecanismul de reglare a afluxului de aer prin orificiu. Când lemnele ard cu o flacără de culoare roşie, aceasta înseamnă că aerul iniţial nu este deajuns. Dacă flacăra este strălucitoare şi are culoare galbenă , aproape albă – atunci aerul iniţial este de prisos. După intensificarea focului în camera de ardere a şemineului / sobei , puteţi închide orificiile de aerisire cu aer secundar. * Distribuiţi pe grătarul camerei de ardere hârtie şi crengi sau rămurele subţiri şi uscate şi le daţi foc; * Când focul se aprinde bine , puneţi pe grătar lemne uscate, aşezându-le în paralel ; Dacă se observă tragere puternică dinspre coş, este mai bine să lăsaţi închise orificiile regulatorului de aer secundar al cenuşarului. ATENŢIE: Este absolut interzis ca la aprinderea focului în camera de ardere a şemineului / sobei, să folosiţi lichide uşor inflamabile cum sunt motorina , benzina , spirtul etc. În cazurile în care aprinderea focului este dificilă, trebuie să asiguraţi un aflux suplimentar de oxigen, necesar arderii, prin deschiderea mecanismului de reglare a aerului primar al cenuşarului pentru scurt timp * După arderea primei încărcături de lemne, deschideţi cu atenţie portiţa camerei de ardere ca să nu pătrundă fum în încăpere şi puneţi înauntru o nouă cantitate de lemne.

    ATENŢIE: În timpul de funcţionare a şemineului / sobei de gătit, portiţa camerei de ardere trebuie să fie permanent închisă! Deschiderea şi închiderea portiţei camerei de ardere a şemineului / sobei de bucătărie se face numai cu mână îmbrăcată în mănuşă (o găsiţi în accesoriile din furnitura aparatului). * Dacă este necesar să ţineţi aprinse şemineul / soba degătit pentru o perioadă lungă de timp, alimentaţi periodic camera de ardere cu material combustibil, având grijă să menţineţi jarul la grătar în permanentă stare de incandescenţă . * Faceţi periodic curăţarea cenuşarului îndepărtând cenuşa conţinută în tăviţă de stocare , ca să nu fie obstacolată pătrunderea aerului necesar în camera de ardere. ATENŢIE: Înainte de a scoate cenuşarul pentru curăţare, aşteptaţi-l să se răcească! În cazul sobelor de bucătărie, la intensificarea arderii, tija de reglare a cuptorului se închide, ca să fie limitată astfel declanşarea puterii maxime a sobei. Sensurile de manipulare a tijei de reglare sunt ilustrate la fig.1: Z - închis О – deschis fig. 1 Acţiunea clapei în cazul şemineurilor este ilustrată la fig.2: fig. 2 deschis închis * Temperatura în interiorul cuptorului depinde de intensitatea procesului de ardere, tragerea din coş şi de cantitatea materialului lemnos încărcat. Prin reglarea afluxului de aer primar se determină intensitatea arderii, astfel putându-se controla şi regla mai bine temperatura cuptorului. Dacă doriţi să încălziţi repede cuptorul când soba este rece, vă recomandăm să aprindeţi un foc puternic şi în acelaşi timp scoateţi tăviţa cenuşarului şi trageţi tija cuptorului. Când temperatura în interiorul cuptorului ajunge valorile dorite, puteţi reduce intensitatea focului prin închiderea cenuşarului şi întoarcerea tijei de reglare a cuptorului. Astfel temperatura în interiorul cuptorului se va menţine constantă într-un timp destul de lung. 4.4. Enploatarea şemineului /sobei de bucătărie în condiţii climatice nefavorabile La începutul sezonului de încălzire ( când temperaturile în afară sunt încă înalte), se pot produce perturbări în tirajul coşului , care vor împiedica evacuarea completă a gazelor arse calde. În acest caz şemineul / soba de bucătărie trebuie încărcate cu o cantitate limitată de material combustibil (lemne uscate), mecanismele de reglare a aerului primar să fie lăsate semideschise, toate acestea permiţând ca materialul combustibil încărcat să ardă mai repede (cu flacără) , să încălzească astfel mai repede interiorul coşului şi să stabilizeze tirajul acestuia. 5. INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ Folosirea şi exploatarea în siguranţă a şemineului / so- bei de bucătărie este garantată dacă vor fi respectate următoarele cerinţe: respectarea instrucţiunilor de utilizare ale firmei producătoare; respectarea instrucţiunilor privind măsurile antifoc; În timpul montajului şi exploatării aparatelor este necesar să fie respectate şi următoarele condiţii suplimentare: ATENŢIE: Nu lăsaţi niciodată aparatele fără supraveghere în timpul eexploatării acestora! Nu atingeţi suprafeţele incandescente ale aparatelor! ATENŢIE: În cazul în care, într-un timp îndelungat, aparatele sunt supuse la supraîncărcări, dezvoltând puteri peste limitele admise din cauza folosirii unor materiale combustibile necorespunzătoare sau nerecomandate de producător, firma producătoare nu dă garanţie pentru siguranţa şi exploatarea normală a aparatelor. Montaţi aparatele întotdeaună pe o suprafaţă din material antiincendiar! - la aprinderea aparatelor nu folosiţi lichizi inflamabile; portiţa camerei de ardere trebuie întotdeaună să fie bine închisă, chiar şi atunci când aparatele nu sunt în funcţiune;

    - aparatele şi burlanere pentru evacuarea gazelor arse trebuie să fie montate la o distanţă cel puţin 800 mm de obiecte şi construcţii inflamabile, conform dispoziţiilor art.489 din Ordonanţa Nr.2 privind Normele antiincendiare în domeniul tehnicii şi al construcţiilor; - nu este admisibilă intrarea verticală a burlanelor în coştrecând prin construcţii de pardoseli, conformdispoziţiilor art.490 din Ordonanţa Nr.2 privind Normele antiincendiare în domeniul tehnicii şi al construcţiilor; - este interzisă punerea de materiale sau obiecte inflamabile pe suprafaţa aparatelor şi în vecinătatea imediată a acestora; nu sunt permise intervenţii pentru modificări constructive la aparate, întreprinse din partea beneficiarului; -dacă apare pericol de incendiu, încetaţi imediat alimentarea aparatelor cu material combustibil. Faceţi tot posibilul ca să localizaţi sursa pericolului şi luaţi măsuri preventive. Chemaţi în ajutor pe organele specializate; - nu folosiţi spaţiul gol de sub cuptor ca să depozitaţi nişte lemne sau alte materiale. Acesta are un rol decorativ. 6. ÎNTREŢINERE ŞI CURĂŢARE Curăţarea aparatelor are loc după arderea completă a materialului combistibil în camera de ardere şi stingerea jarului. Dacă acest lucru va fi constatat, deschideţi portiţa camerei de ardere şi îndepărtaţi materialele reziduale de pe grătar. Conţinutul din material ars acumulat în cenuşar aruncaţi într-un loc în condiţii de siguranţă. ATENŢIE: Nu forţaţi stingerea aparatelor vărsând apă asupra suprafeţelor lor incandescente. Acest lucru duce la coroziune rapidă a pieselor din metal. Înlăturaţi impurităţile de pe pereţii aparatelor folosind o cârpă moale. Verificaţi periodic conductele de evacuare a fumului şi coşul în care ele intră şi dacă este nevoie curăţaţi funinginile acumulate ca să preveniţi înfundarea spaţiilor de evacuare. Înaintea sezonului de încălzire: - verificaţi integritatea învelişului ceramic al aparatelor şi dacă constataţi rupturi sau crăpături, înlocuiţi elementul defectat cu un nou original; - verificaţi starea grătarului în camera de foc; Curăţarea şi întreţinerea corectă a aparatelor garantează conservarea înfăţişării exterioare şi a caracteristicilor de exploatare a acestora. 7. INSTRUCŢIUNI DE EXPLOATARE A SOBELOR DE TIP ŞEMINEU CU CĂMAŞĂ DEAPĂ Şemineul cu cămaşă de apă lucrează pe principiul cazanului pentru încălzire cu apă. Avantajele acestui tip sisteme de încălzire constă în faptul că căldura degajată în timpul procesului de ardere este folosită în mod cel mai raţional. După aceasta metodă căldura ieşită din camera de ardere este îndreptată prin conducte până la locuri îndepărtate şi încăperi, unde nu există condiţii pentru realizarea obişnuitului schimb de căldură , ca să fie asigutată o încălzire uniformă şi confortabilă a acestora Reguli generale şi recomandări: Instalaţia trebuie să aibă legătură cu spaţiul atmosferic printr-un rezervor deschis de compensare, aşa încât presiunea în punctul cel mai în jos al instalaţiei să nu depăşească 150 kPa (1,5at); Temperatura maximă admisibilă în cadrul instalaţiei nu trebuie să depăşească 85 de grade; Trebuie asigurată posibilitate de dezaerisire a fiecăruia dintre tronsoanele şi elementele instalaţiei în orice moment al timpului de exploatare a acesteia; Toate elementele instalaţiei trebuie asigurate împotriva îngheţării, mai ales în cazurile în care rezervorul de compensare sau alte părţi ale acesteia sunt amplasate în încăperi neîncălzite; În cazul instalaţiilor cu circulaţie forţată, pompa de refulare respectivă trebuie asigurată cu o sursă de alimentare de rezervă – o baterie cu transformator 12V/220V/50Hz care lucrează într-un regim autonom; Prima curăţare în condiţii de service a filtrului pompei de refulare trebuie efectuată imediat după testarea instalaţiei; Dacă se foloseşte o instalaţie veche , aceasta trebuie purjată în repetate rânduri ca să fie eliminate toate impurităţile acumulate , care în caz contrar ar putea să se depună în interiorul cămăşii de apă; A nu se folosi drept combustibil cărbune cu un conţinut sporit de sulf ; A nu se folosi drept combustibil cărbune umed; A nu se folosi drept combustibil lemne proaspăt tăiate şi umede sau biomasă. Lemnele trebuie să fie furnizate de la depozite unde au fost păstrate la locuri uscate şi aerisite cel puţin doi ani de zile; A nu se scurge apa din circuitul instalaţiei în timpul sezonului neîncălzit. Nu se recomandă tratarea chimică a apei circulante. Schema 1 – este desenată o instalaţie pentru încălzire cu apă pe principiul gravitaţional amplasată în două etaje şi cu distribuirea circulaţiei apei calde pe plafon şi pe podea. Schema 2 – un sistem de încălzire care se bazează pe principiul combinării mai multor surse de energie: o sobă cu combustibil solid , boiler electric cu serprntină de apă şi un panou solar. Ca acest sistem să aibă eficacitate economică şi ca să furnizeze permanent apă caldă şi ieftină, este necesar ca instalarea acestuia să fie efectuată de un personal calificat şi bine instruit, care să introducă în circuit nişte sisteme de gestiune automată a fluxurilor termice dinspre şi către panoul solar şi boilerul. Schema 3 – instalaţie de încălzire pe un etaj cu circulaţie forţată. Avantajele acestei scheme constă în faptul că toate conductele de apă pot fi instalate ascunse. Rezervorul de compensare este elementul comun şi obligatoriu în cadrul celor trei scheme. Acesta trebuie să comunice cu atmosfera, cea ce înseamnă că trebuie instalat în punctul cel mai înalt al sistemului. Volumul rezervorului va fi determinat ca 0,1 parte din volumul întregii instalaţii. Denivelarea între camera de ardere şi rezervorul de compensare la sistemele gravitaţionale trebuie să fie între 2 şi 8 metri. Umplerea şi scurgerea apei din sistem se face cu furtun prin robinetul de scurgere, montat în partea cea mai joasă accesibilă a instalaţiei. În timpul primelor 3-4 aprinderi ale instalaţiei este posibil ca pe suprafeţele cămăşii de apă să se depună un strat de gaze condensate, care în dependenţă de umiditatea combustibilului şi temperatura apei în cămaşă, poate să ajungă cantitate de 0,3 litri la fiecare aprindere. Stratul acestă de substanţe condensate depuse face ca diferenţa de temperaturi pe peretele cămăşii să nu fie aşa de pronunţată şi ca atare reduce pe mai departe cantitatea substanţelor condensate depuse. Este interzisă folosirea rezervoarelor de compensare cu membrană, precum şi orice alte armaturi, care pot contribui la creşterea presiunii în circuit peste cea atmosferică, indiferent de schema circulaţiei. Societateanoastrăvăoferăladispoziţiieserviciilesaleîncadrul perioadei de garanţie şi după aceasta , inclusiv schmbarea cămăşilor de apă. Garanţia nu este valabilă în cazul şemineurilor cu cămăşi de apă umflate, un lucru cauzat de exploatarea instalaţiei la presiuni înalte peste limitele admisibile , mai ales în cazurile când racordurile între armaturile instalaţiei nu sunt făcute corect. Cămăşile de apă au trecut prin testărisub presiune de 150 kPa (1,5 at ). Este recomandabil ca montajul instalaţiei să se execute de specialişti calificaţi.

    Recenzii

    Fii primul care scrie o recenzie