• Soba de gatit, model ETS Classic, tip stanga, putere 6 Kw, Evotools

  12632
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 2035.00 lei
  +
  in stoc
  ⚠️ ATENȚIE! Termen de livrare 5-7 zile
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Dimensiuni (LxhxA ): 820x820x460 mm. Cuptor: 200x410x400 mm.
  Diametru burlan: Ø130 mm.
  Greutate: 60 kg
  Tip stanga sau dreapta reprezinta pozitia cosului de fum fata de utilizator

  I. INSTALAREA SOBEI Soba este aşezata la locul de intrebuintare in poziţie sigura, rigida si orizontala, se racordează la coşuri obişnuite din incapere cu burlane, având diametrul interior de 120 mm. La instalarea sobei se va asigura necondiţionat etanşeitatea burlanelor pentru evitarea reducerii tirajului si a posibbilitatii ca gazele arse sa ajungă in incapere. In locurile de legătura burlanul de sus trebuie sa fie tras peste stutul de legătura sau burlanul de jos.In legătura cu racordarea sobei la cos se vor respecta următoarele prescripţii: -Racordarea se face numai la cos de zidărie cu burlan corespunzător stutului de racordare; -inaltimea coşului de zidărie va fi de minim 4 m; -Lungimea burlanelor de legătura va fi de 1,5 - 2 m; -Burlanele montate orizontal vor avea o inclinatie de cel puţin 10-15 grade, in sus spre cos; -Nu se vor utiliza mai mult de doua coturi pentru racordarea sobei la cos; -Se va avea grija ca orice obiect din jurul sobei sa fie aşezat la cel puţin 50 cm de la latura dinspre focar a sobei si la cel puţin 30 de cm de celelalte laturi.

  II. MODUL DE EXPLOATARE (FOLOSIRE) La prima punere in folosire a sobei se va face un foc uşor pentru uscarea corecta a căptuşelii de samota si evitarea deteriorării acesteia. Se procedează in felul următor: -Se deschide usa focarului; -Se aseaza pe grătarul sobei cea. 0,2 kg aşchii de lemn, iar deasupra cea 0,5 kg lemne; -Se deschide clapeta de pornire, aşezata langa cuptor in partea opusa focarului, trăgând de buton, pentru asigurarea unui tiraj direct. Regulatorul de aer se aduce la poziţia complet deschisa *); -Se aprinde focul după care se inchid toate uşile sobei; -După aprinderea focului se inchide clapeta de pornire, gazele calde circulând in jurul cuptorului *). De acum incolo soba se alimentează după modul dorit de folosire. Soba fiind dotata cu un grătar, inainte de fiecare utilizare cenuşa trebuie scuturata. La gatit serveşte plita sobei cu cele doua ochiuri de gatit *). Pentru fiert, vasele pot fi aşezate pe ochiuri acoperite cu capace sau descoprite, in funcţie de intensitatea focului si de rapiditatea fierberii dorita *). Pe suprafeţele plitei langa ochiuri poate fi menţinută fierberea (deasupra focarului) sau temperatura destul de ridicata a preparatelor. Timpul de fierbere sau incalzire este in funcţie de materialul si grosimea pereţilor vasului. El poate fi redus prin acoperirea vaselor. Pentru copt si fript serveşte cuptorul sobei *). El este prevăzut cu doua ghidaje laterale asigurând posibilitatea introducerii tăvii cu preparate la diferite nivele ale cuptorului după felul preparatului *). Pentru copt preparatele se introduc in cuptorul deja cald *). Depozitarea lemnelor ce se folosesc se face in locuri ferite de ploaie, vânt, soare, zăpada, inghet, căldura excesiva etc, adică , in magazii inchise sau pivniţe unde acţiunea agenţilor atmosferici enumeraţi mai sus nu poate avea efecte negative asupra bunei conservări a lemnelor.La locurile de intrebuintare se va aduce o cantitate de lemne necesara pentru consumul de o zi.

  III. INTRETINEREA SOBEI Cutia cenusarului se goleşte o data pe zi, grătarul sobei urmând a fi curăţat inainte de fiecare golire. Burlanele si canalele pentru circulaţia gazelor se curata periodic de către un specialist, cu aceasta ocazie efectuandu-se controlul si reparaţia căptuşelii de samota. Rama sobei se curata prin şlefuire, plita sobei se curata cu praf de lustruit pentru sobe, iar părţile emailate si cromate se vor spală cu cârpa umeda si după aceea se vor şterge cu o cârpa uscata. Se evita razuirea si zgarierea pârtilor ceramice si cromate precum si curăţirea lor cu obiecte care pot produce deteriorarea stratului protector.

  IV. IMPORTANT DE REŢINUT In cazul când se racordează mai multe aparate de incalzit sau gatit la acelaşi cos,ele se vor racorda la distanta de cel puţin 0,5 m unul de altul. Este strict interzis a se parasi locuinţa lasandu-se focul aprins sau sa se doarmă in incapere in care mai arde focul cu lemne in soba. Nerespectarea instrucţiunilor de mai sus scuteşte fabrica producătoare de orice răspundere in caz de accidente. Conformati-va prezentelor instrucţiuni pentru a asigura o funcţionare responsabila, indelungata si economica a sobei. *) indicatii valabile numai la sobele cu cuptor

  Transportul se asigura pana la intrarea in curte/casa - din acel loc transportul in casa cade in sarcina Dvs. Atentie pentru transportul acestor produse agabaritice, este necesar sa aveti liza/carucior pentru transport/chingi textile

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie