• WINTER COMPLEX WSP, Fertilizant de tip amestec, doza pentru 500 mp, 100 g

  CHRD-PREMIUM-WINTERCOMPLEX
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 25.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Un fertilizant de tip amestec este un produs folosit în agricultură și grădinărit care conține o combinație de mai multe substanțe nutritive necesare plantelor pentru a crește și a se dezvolta în mod corespunzător. Aceste substanțe nutritive pot include macroelemente precum azotul (N), fosforul (P) și potasiul (K), precum și microelemente esențiale, cum ar fi fierul (Fe), manganul (Mn), zincul (Zn) și altele. Fertilizanții de tip amestec sunt proiectați pentru a oferi plantei o gamă echilibrată de nutrienți, astfel încât aceasta să poată îndeplini cerințele sale nutriționale. Prin furnizarea unei varietăți de elemente nutritive, fertilizantul de tip amestec ajută la îmbunătățirea creșterii plantei, dezvoltarea sistemului radicular, producția de flori și fructe, rezistența la boli și stresul abiotic.

   

  WINTER COMPLEX WSP este un produs fertilizant de tip amestec, PFC 1, CMC 1, conform Reg. (CE) 1009/2019, formulat pe bază de H3BO3 (acid boric) și CuSO4 (sulfat de cupru) destinat pregătirii culturilor legumicole și pomicole pentru perioadele de repaos vegetativ. Produsul are în compoziția sa materii prime de calitate înalte, care au roluri multiple, după cum urmează:

  - H3BO3 – acidul boric, atunci când este aplicat în dozele recomandate, are un efect insecticid extrem de puternic asupra insectelor care iernează în scoarța copacilor sau sub scoarța viței de vie, asupra larvelor și asupra ouălor de insecte; acesta contribuie la consolidarea rezistenței plantelor la temperaturi extreme.

  - CuSO4 – sulfatul de cupru are un rol fungicid extrem de eficient împotriva principalelor boli ale pomilor fructiferi, respectiv, ale viței de vie, combătându-le cu succes.

   

  DOZE RECOMANDATE

  Pomi fructiferi, arbuști, viță de vie: 100 g în 25 de litri de apă/ 500 metri pătrați

  Aplicați direct pe pomi/arbuști/viță de vie, prin îmbăiere, fără a insista. Aplicarea se face numai atunci când temperatura de afară este mai mare de 5 grade Celsius, toamna târziu sau primăvara.

   

  CONȚINUT

  Acid boric (H3BO3) 75%

  Sulfat de cupru (CuSO4) 25%

  tabelwintercomplef

   

  INGREDIENTE ACTIVE - PROTECȚIE ASIGURATĂ PENTRU CULTURILE TALE

  • ACID BORIC

  Acidul boric este un element chimic esențial pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a plantelor. Borul, prezent în compoziția acidului boric, este implicat în procesele fiziologice ale plantelor, cum ar fi metabolismul carbohidraților și sinteza proteinelor. Prin urmare, aplicarea corectă a acidului boric poate asigura un aport adecvat de bor pentru plantele legumicole și pomicole, contribuind la o creștere sănătoasă și productivă.

  Acidul boric poate juca un rol important în protecția plantelor împotriva bolilor și stresului. De asemenea, acesta poate ajuta plantele să facă față stresului abiotic și poate spori capacitatea plantelor de a rezista și de a depăși condițiile nefavorabile. Borul joacă un rol important în reglarea metabolismului apei în plante. Acesta ajută la menținerea echilibrului osmotic în celule, ceea ce permite plantelor să facă față mai bine stresului provocat de temperaturile scăzute și îngheț.

  Borul este necesar pentru diviziunea celulară și creșterea țesuturilor. În timpul iernii, când activitatea de creștere a plantelor este încetinită, aportul adecvat de bor poate contribui la menținerea sănătății și vitalității celulelor vegetale.

  • SULFATUL DE CUPRU

  Sulfatul de cupru este utilizat pe scară largă pentru controlul și prevenirea bolilor fungice care afectează culturile legumicole și pomicole prin inhibarea dezvoltării și propagării fungilor, protejând culturile împotriva deteriorărilor și pierderilor în producție.

  Pe lângă acțiunea sa asupra fungilor, sulfatul de cupru este eficient și în combaterea bacteriilor patogene. Aceasta este deosebit de importantă în culturile legumicole și pomicole, unde bacteriile cauzatoare de boli pot afecta recolta și calitatea fructelor și legumelor. Prin aplicarea sulfatului de cupru, se poate reduce răspândirea și impactul bacteriilor dăunătoare, asigurând astfel o protecție eficientă pentru culturile agricole.

  Un avantaj semnificativ al sulfatului de cupru este durabilitatea sa în timp. După aplicare, acesta rămâne pe suprafața plantelor și în sol, oferind o protecție îndelungată împotriva infecțiilor fungice și bacteriene. Aceasta reduce necesitatea unor tratamente frecvente și asigură o protecție pe termen lung pentru culturile agricole.

  Sulfatul de cupru este un produs acceptat în agricultura ecologică deoarece este considerat un produs natural și biodegradabil. Utilizarea sa în tratarea culturilor legumicole și pomicole este în conformitate cu principiile agriculturii durabile și respectă regulamentele și standardele pentru agricultura ecologică.

  Cuprul ajută la protejarea pomilor fructiferi de daunele provocate de îngheț. Acesta acționează ca un agent antigel, reducând punctul de îngheț al apei în celulele plantelor. Astfel, cuprul contribuie la prevenirea formării de cristale de gheață în interiorul celulelor și reduce riscul de spargere a membranelor celulare în timpul înghețului.

   

  GRIJA PENTRU RECOLTĂ ÎN LUNILE FRIGUROASE - PREGĂTIREA CULTURILOR ÎN SEZONUL RECE

  Fertilizarea pomilor fructiferi, a legumelor și a viței de vie pentru sezonul rece are o importanță semnificativă pentru sănătatea plantelor și pentru obținerea unei recolte de calitate. Deși plantele sunt în repaus vegetativ în timpul iernii, ele continuă să aibă nevoi nutriționale și pot beneficia de aportul suplimentar de substanțe nutritive. Din momentul în care au început să cadă frunzele și până la sosirea înghețului, se recomandă aplicarea produselor pe bază de cupru și bor, care au rolul de a diminua rezerva de boli pentru anul viitor, dar și de a fortifica culturile în sezonul rece.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie