ACIZII HUMICI - rol vital în dezvoltarea plantelor

 

Acizii humici provin din surse naturale care se formează prin descompunerea materiei organice, se găsesc în soluri, apă și atmosferă. Fiind foarte importanți pentru fertilitatea și productivitatea solului, acționează ca un liant pentru nutrienții solului și îi eliberează în timpul ciclului de creștere al plantelor. Acizii humici ajuta de asemenea la absorbția apei în sol, îmbunătățind astfel rezistența plantelor la secetă. Aceștia actionează ca un agent de protecție, ajutând la reducerea riscului de apariție a bolilor și a dăunătorilor, dar și la reducerea conținutului de metale grele și alte substante toxice din sol.

Din punct de vedere chimic, ca urmare a descompunerii materiei organice din sol de către viața microbiană, acizii humici sunt macromolecule întunecate, solubile în apă alcalină care devin o alegere excelentă pentru îmbunătățirea proprietăților solului datorită greutății lor moleculare ridicate. În același timp, oferă o mai bună gestionare și mobilitate a nutrienților disponibili în substrat și îmbunătățesc semnificativ retenția de apă.

Datorită acțiunii lor chelatoare , aderă la oligoelemente prezente în mediul nutritiv și creează o legătură cu care sunt mai bine absorbite de rădăcinile plantelor. În acest fel, capacitatea de schimb de cationi și capacitatea de tamponare a substratului este îmbunătățită , ceea ce se traduce printr-o mai bună dezvoltare a plantelor. Permit, de asemenea, o mai bună eliberare a nutrienților din sol, îmbunătățind în același timp absorbția micronutrienților, ceea ce poate salva multe probleme apărute în urma deficiențelor de nutrienți.

În urma studiilor bazate pe influența acizilor humici asupra plantelor, s-au înregistrat creșteri importante de azot, chiar de până la 40%. În ceea ce privește fosforul, creșterea s-a situat în jurul a 30% de procente după aplicarea acizilor humici. O altă valoare impresionantă a fost înregistrată la nivelul de magneziu din plante, ridicându-se la 160%. În plus, creșteri s-au observat și la cantitățile de fier și zinc.

Produsele noastre ecologice pe bază de acizi humici au avut rezultate excelente, în special Carbon 50, Amarillo și Alegria. 

Aceștia sunt biostimulatori formulați pe bază de leonardită cu o compoziție în cantități foarte ridicate de acizi humici și materie organică. Prin conținutul său, produsele se prezintă ca fiind biostimulatori excepționali pentru toate tipurile de culturi agricole vegetale, deoarece asigură necesarul de nutrienți organici pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă a plantelor. 

Sunt 100% ecologici și pot fi folosiți fără restricții de aplicare. 

Acizii humici conținuți în produse susțin dezvoltarea aparatului radicular, aparatului foliar, sporesc inflorescențele, contribuie majora la legarea rodului și participă în mod direct la procesul de fotosinteză. Aplicat în dozele recomandate asigură o creștere sănătoasă a plantelor.

Modalitate de aplicare:

Cereale, porumb, floarea soarelui, rapiță: 1L-2L / ha în 200-400 litri de apă

Lucernă, trifoi: 1L / ha în 200-400 litri de apă

Legume în câmp: 2-3L / ha în 200-400 litri apă / Fertigare: 1L în 500 litri apă

Pomi și arbuști fructiferi: 3-5L / ha în 500-1000 litri apă / ha

Viță de vie: 3-5L / ha în 500-1000 litri apă / ha 

 

Modalitate de aplicare:

Cereale păioase : 1L / ha în 200-400 de litri de apă, timpuriu în primăvară, respectiv 1L / ha în 200-400 litri de apă la apariția burdufului.

 

Modalitate de aplicare:

Porumb și sorg : 1L / ha în 200-400 de litri de apă, la 2-4 frunze ale porumbului/sorgului, respectiv 1L / ha în 200-400 litri de apă la 4-6 frunze.