• Adjuvant Flexi - 5 Litri

  IFTFLEXI1L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 422.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Flexi este un adjuvant superior folosit la cultura de Rapita pentru reducerea gradului de scuturare a silicvelor inainte si in timpul recoltarii.

  Substanta activa: polimer stiren butadiena carboxilata + emulsificator

  Formulare: (EC) Concentrat emulsionabil

 • Descriere produs

  Flexi este un adjuvant superior folosit la cultura de Rapita pentru reducerea gradului de scuturare a silicvelor inainte si in timpul recoltarii.

  Substanta activa: polimer stiren butadiena carboxilata + emulsificator

  Formulare: (EC) Concentrat emulsionabil

   

  Flexi este un adjuvant superior folosit la cultura de rapita pentru reducerea gradului de scuturare a silicvelor. Reduce numarul silicvelor deschise pana la momentul recoltarii. Prin aceasta:

  • Contribuie la reducerea numarului de seminte scuturate
  • Imbunatateste productia si productivitatea
  • Reduce aparitia samulastrei dupa recoltare

  Flexi nu are efecte adverse asupra culturii. Nu diminueaza viteza de pierdere a apei si desicare naturala a culturii. Nu are efecte negative asupra calitatii semintelor si nu afecteaza gradul de maturare al semintelor.

   

  Mod de actiune:

  Atunci cand din diverse motive se intarzie recoltarea rapitei, exista pericolul scuturarii acesteia. Gradul de scuturare este mai mare la soiuri si mai redus la hibrizi. Cand suprafetele cultuvate sunt mari, iar recoltarea se intinde pe un interval mare de timp, se recomanda ca o parte din suprafata sa fie tratata cu un adjuvant care va reduce pierderile prin scuturare. Polimerii din produsul Flexi, dupa aplicare, formeaza un “latex” sau o plasa in jurul silicvelor. Aceasta reduce gradul de deschidere a acestora.

   

  Mod de utilizare:

  Flexi se poate aplica in intervalul dintre faza de silicve verzi si elastice (BBCH 80) si faza de silicve aproape maturate (BBCH 89). De regula se aplica aproximativ cu 3 saptamani inainte de momentul optim de recoltare.

  Flexi se recomanda in doze de 0,5 – 1,0 L/ha in 250 – 400 L apa. Doza mai mare de Flexi se recomanda in cazul unor culturi foarte dense, caz in care se va folosi si un volum mai mare de apa. Produsul se poate aplica si avio, cu o cantitate de 80 -90 L apa/ha.

  Flexi poate fi aplicat si in amestec cu un desicant, care grabeste pierderea apei si maturarea uniforma a semintelor de rapita. Efectuarea amestecului: Se umple rezervorul masinii cu apa pana la trei sferturi din capacitatea sa, se adauga produsul Flexi in doza recomandata la hectar, iar apoi se completeaza cu apa pana la capacitatea maxima a rezervorului.

   

  Doza recomandata:

  Rapita

  Doză: 0,5-1,0 l/ha

  Mod de aplicare: in intervalul dintre faza de silicve verzi si elastice si faza de silicve aproape maturate.

   

  Specificatii:

  Tip produs

  Adjuvanti

  Producator

  Sumi Agro

  Substanta activa

  Copolimer carboxilat stiren-butadiena

  Ambalaj

  5 Litri

  Cultura

  Rapita

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie