• Descriere produs

  Aliette 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi.
 • Descriere produs

  Cultura Organism tinta Doza
  Castraveti Mana (Pseudoperonospora Cubensis) 0,2% (2 kg/ha)
  Ceapa Mana (Perenospora Destructor) 0,2% (2kg/ha)
  Mar, par, gutui Focul Bacterian (Erwinia amylovora) 0,3% (in timpul infloririi)
  Hamei Mana (Pseudoperonospora humuli) 4kg/ha (200 l apa/ha)

  Mod de actiune:

  Aliette 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. Fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, in special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor. Aliette 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului în planta.

  Mod de utilizare:

  Mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz – începutul înfloritului pâna la scuturarea petalelor, pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza între 1000- 1500 l în functie de tipul, vârsta plantatiilor si echipamentul de stropit. Castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8-10 zile in intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pâna la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala. Ceapa: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1-2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, în intervalul începutul formarii bulbului pâna la 75% din diametrul final. Hamei: 0,2% (4 kg/ha în 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza între fenofazele aparitia primului lastar lateral pâna la sfârsitul înfloritului. Se aplica preventiv 1-3 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare. Timp de pauza: 21 zile la mar, par si gutui, 4 zile pentru castraveti, 7 zile pentru ceapa, 21 zile pentru hamei. Fitotoxicitate Aliette 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

  Compatibilitate: Aliette 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu îngrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate în horticultura.

  Informații suplimentare:

  Tip fungicid sistemic

  Substanta activa fosetil de aluminiu 800 g/kg

  Culturi tratate ceapa, hamei, castraveti, mar, par, gutui

  Boli combatute mana, focul bacterian

  Detinatorul omologarii Bayer CropScience

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie