• Bellis - 200 GR

  IFTBELLIS200GR
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 106.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  BELLIS este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a rapănului la măr și păr și a bolilor la depozitare ale celor două specii.
 • Descriere produs

  BELLIS este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a rapănului la măr și păr și a bolilor la depozitare ale celor două specii.

  Beneficii

  • Eficacitate ridicată împotriva bolilor (rapăn, făinare, boli de depozit) datorată modului de acţiune al celor două substanţe active complementare
  • Acţiune rapidă şi protecţie de lungă durată
  • Performanţă susţinută şi siguranţă: obţineţi rezultate deosebite în combaterea bolilor de depozit
  • Profitabilitate crescută prin producţii de bună calitate
  Bellis-rezultate-rapan-mar_360x203.jpg

   

   

  Descrierea produsului

  Bellis este un fungicid nou, pentru controlul bolilor în livezile de meri, peri și în depozite. Produsul combină două substanțe active cu proprietăți complementare:

  • Piraclostrobin, din familia strobilurinelor
  • Boscalid, din familia carboxamidelor

  Fungicidul Bellis prezintă o serie de avantaje pentru pomicultori, începând de la acțiunea rapidă și protecția de durată, eficacitatea deosebită împotriva bolilor și până la performanțele sigure, ce duc la profitabilitate crescută, prin producții de bună calitate.

   

  Cum acționează produsul Bellis

  Fungicidul Bellis blochează un proces metabolic esențial al agentului patogen. Bellis® acţionează, prin mecanisme diferite, din primele etape ale dezvoltării agentului patogen. Astfel, este stopat procesul său de respirație, adică, procesul de producere a energiei necesare pentru creșterea organismelor fungice. Agentul patogen nu poate găsi soluţii alternative metabolice la acest blocaj și moare. Acest mecanism de acţiune stă la baza eficacității remarcabile a fungicidului Bellis®

   

   

  Mobilitatea în plantă

  Substanţa activă piraclostrobin este preluată de suprafaţa frunzelor şi este distribuită translaminar în interiorul acestora, are o eliberare treptată, asigurând o rezistenţă bună la spălare. Acţionează preventiv şi inhibă germinaţia sporilor.

  Substanţa activă boscalid aparţine grupei SDHI (inhibitor al enzimei succinat dehidrogenază), are acţiune sistemică şi translaminară, inhibă germinarea sporilor, creşterea tubului germinativ şi blochează formarea apresorilor.

  Bellis-distributie-planta_750x422.jpg

   

   

  Ce boli combate fungicidul Bellis

  Bellis oferă un înalt nivel de protecție pe suprafața, dar și în interiorul frunzelor. De aici, rezultă un mod de acțiune foarte rapid și de lungă durată. Testele efectuate de BASF au demonstrat că produsul Bellis® oferă atât efecte curative, cât și preventive.

  De asemenea, produsul a demonstrat o eficacitate excelentă, chiar și în condiții de precipitații abundente. Recomandarea specialiștilor este ca fungicidul Bellis să fie aplicat preventiv.

  Bellis-eficacitate-agenti-patogeni_750x422.jpg

   

  Ce este putregaiul cenușiu

  Botrytis cinerea este un agent patogen foarte păgubitor, apariţia bolii este favorizată de răni sau lovituri asupra fructelor. Dezvoltarea bolii este rapidă, patogenul este susceptibil de a se transmite prin contact şi la fructele sănătoase, prin lenticele (care permit respirația țesuturilor interne) unde se formează apoi punctele de putrezire. Putregaiul cenușiu creează pierderi importante pe durata depozitării merelor.

  bellis-combatere-boli-depozit_750x422.jpg

   

  Performanțe deosebite în controlul bolilor de depozit

  Agenții patogeni nu afectează fructele doar în stadiile de vegetație, ci și în perioada de depozitare. Bolile de depozit pot afecta semnificativ calitatea fructelor. De aceea, pomicultorii manifestă interes crescut pentru a reduce pierderile cauzate de diferiți agenți patogeni.

  Produsul reprezintă un instrument de încredere în combaterea bolilor de depozit, mai ales că acțiunea acestuia nu interferează cu caracteristicile organoleptice ale fructelor.

  bellis-control-boli-depozit-mar_750x422.jpg

  Managementul rezistenței

  Prin utilizarea fungicidului Bellis se poate asigura un management de încredere al rezistenței, întrucât cele două substanțe active acționează diferit asupra agenților patogeni țintă (fac parte din familii chimice diferite). Există însă o serie de măsuri care trebuie respectate, pentru a gestiona eficient rezistența la fungicide:

  • Limitați numărul de aplicări la maxim 4 pe an.
  • Alternarea cu produse aparținând altor clase chimice.
  • Aplicarea preventivă a tratamentelor.
  • Respectați întotdeauna recomandările de pe etichetele produselor.
  bellis-control-boli-depozit-par_750x422.jpg

   

  Când trebuie aplicat fungicidul Bellis

  • Împotriva făinării se recomandă aplicarea din faza de buton roz și până la începutul colorării fructelor.
  • Împotriva rapănului se recomandă aplicarea din faza în care fructele au mărimea unei nuci și până la începutul colorării fructelor.
  • Pentru combaterea bolilor de depozit se recomandă aplicarea după colorarea fructelor.
  bellis-fereastra-aplicare_750x422.jpg

  Avantajele fungicidului Bellis

  • Foarte eficient împotriva rapănului făinării și bolilor de depozit.
  • Conține 2 substanțe active cu moduri complementare de acțiune.
  • Acționează rapid și oferă protecție îndelungată.
  • Performanța sa asigură rezultate deosebite în prevenirea și combaterea bolilor de depozit.
  • Obțineți profituri ridicate prin producții de bună calitate.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie