BOLILE LUCERNEI

 

Lucerna este una dintre cele mai valoroase plante de nutreț, datorită conținutului său ridicat de elemente nutritive, cum ar fi: proteine, calciu, potasiu, fier, caroten și substanțe estrogene. Aceasta prezintă o mare plasticitate ecologică,  rezistentă la secetă, arșiță și frig. Face parte din familia leguminoase, este o plantă furajeră, perenă, cultivată pe suprafețe întinse.  

Principalele boli întâlnite la lucernă sunt :

  • Mozicul lucernei – Alfalfa mosaic virus – Pe frunze apar pete mici, gălbui, inelare, cu țesut de culoare normală în interior, sau sub formă de benzi. Frunzele se pot încreți, deforma și au dimensiuni reduse.

  • Mana lucernei - Peronospora aestivalis – Pe fața superioară a frunzelor apar pete decolorate, în dreptul cărora, pe fața inferioară, un puf cenușiu.

  • Pătarea brună a frunelor – Pseudopeziza medicaginis – simptomele se manifestă înainte de înflorit, pe frunze apar pete mici, circulare, gălbui, cu un punct negricios în centru.

  • Rugina – Uromyces striatus – Toate părțile aeriene ale plantei sunt afectate. Pe suprafața acestora apar pustule pustule brun-negricioase.

  Pentru tratarea acestor boli, noi vă recomandăm BISHOP WSP - este un biofertilizant, imunostimulator și bioprotector formulat pe bază de microorganisme cunoscute a fi extrem de importante atât pentru cultura porumbului, cât și pentru microflora benefică din sol.

Metoda de aplicare:

Lucernă : 100g în 150-200 litri de apă / ha

Pentru fertilizarea culturii de lucernă, clienții noștri au fost foarte mulțumiți de CLOVER ULTRA - fertilizant formulat pe bază de carbon organic provenit din leonardită, cu conținut optim de acizi humici și fulvici, biostimulatori extrem de necesari în creșterea și dezvoltarea culturilor de lucernă și trifoi.  

Formularea sa echilibrată contribuie în mod direct la o dezvoltare sănătoasă a culturilor, prin stimularea înrădăcinării, a fotosintezei și prin aportul direct pe care îl are în dezvoltarea foliajului și procesului de legare și înflorire. 

Se recomandă a se aplica un tratament imediat după răsărire, când plantele formează un pat verde vegetativ (când nu se mai văd rândurile), și câte un tratament după fiecare coasă, în același stadiu.

Doze recomandate: Foliar: 1L / ha în 200-400 de litri de apă, după fiecare coasă