BOLILE RAPIȚEI

 O sursă bogată în uleiuri vegetale este cultura de rapiță, este cultivată în România pe suprafețe extinse. Această cultură are un efect benefic asupra solului, astfel că împiedică eroziunea pe terenurile în pantă și ridică fertilitatea solului.

Principalele boli care pot apărea în cultura de rapiță sunt :

  • Pătarea neagră/ Alternarioza – Alternaria brassicae – La suprafața organelor aeriene apar pete brune, circulare sau alungite.

  • Putregaiul uscat al rapiței – Phoma lingam - Pe frunze apar pete rotunde, verzi-gălbui, presărate cu punctișoare negre.

  În vederea prevenției și tratării acestor boli, clienții noștri utilizează BISHOP WSP - este un biofertilizant, imunostimulator și bioprotector formulat pe bază de microorganisme cunoscute a fi extrem de importante atât pentru cultura porumbului, cât și pentru microflora benefică din sol.

Metoda de aplicare:

Rapiță : 100g în 150-200 litri de apă / ha

Timp de pauza între tratamente: 7 zile.

Să nu uităm de un factor important în vederea obținerii unei producții de calitate – FERTILIZAREA.

KROPP TOP este un fertilizant conform cu regulamentul EC 848/2018 si CE 2019/1009.

Produsul are in compozitia sa N,P,K, microelemente, materie organica cu continut ridicat de carbon organic, acizi humici, acizi fulvici si aminoacizi. Avand o densitate ridicata (1,42kg / l) acesta face parte din categoria fertilizantilor lichizi superconcentrati si poate fi aplicat in doze de 0,8L – 1L / hectar. Kropp Top este un fertilizant universal formulat pe baza de materie vegetala organica 100%, fara adaos de substante chimice si este acceptat a fi folosit in agricultura ecologica fara nicio restrictie.