Autentificare
Descriere produs
Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB, categoria biologică: STANDARD
Caracteristici:
- A fost creat în Italia de către amelioratorul ANTONIO PIROVANO în anul 1911, prin hibridarea soiurilor Bicane x Muscat de Hamburg;
- S-a urmărit obținerea unui soi pentru struguri de masă cu boabe mari, albe și gust de muscat;
- Soi viguros cu perioadă lungă de vegetație (190-200 zile);
- Fertilitate mijlocie (57-60% lăstari fertili și productivitatea mare);
- Fenofazele de vegetație: dezmugurire mijlocie, perioada 10-20 IV; pârga strugurilor se declanșează la începutul lunii august; procesul de maturare decurgând lent, până la sfârșitul lunii septembrie (epoca VI);
- In timpul înfloritului necesită temperaturi ridicate de 18-20*C, altfel soiul este predispus la mărgeluire;
- Toleranță slabă la ger (-14,-18*C); foarte sensibil la mană și oidium; sensibil la atacurile acarienilor și moliilor strugurilor; sensibil la secetă;
- Producțiile de struguri care se realizează la acest soi sunt mari (de peste 20 t/ha), din care producție marfă 83 - 85%;
- Realizarea producțiilor mari de struguri este asigurată numai în condiții de irigare;
- Maturarea strugurilor este târzie, epoca a VI -a;
- Acumulează cantități mijlocii de zaharuri (165 - 170 g/l), iar aciditatea rămâne echilibrata intre 5.5 - 5.8 g/l H2SO4;
- Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este de 2 - 3 săptămâni;
- La recoltare și transport, strugurii trebuie manipulați cu atenție, deoarece boabele se pătează ușor la cea mai mică lovire;
- Strugurii se comportă bine la păstrare.
Soiul Italia face parte din categoria strugurilor de masă.
IMPORTANT! Marfa se livrează cu rădăcina ambalată!
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie