CASTRAVETE - FERTILIZARE, BOLI, DĂUNĂTORI

 

 Cultura castraveților în România este răspândită în toate regiunile țării, în special în partea de sud. Tehnologia de cultură permite cultivarea lor pe toată perioada anului în spații protejate, iar în câmp vara-toamna.

Castravetele este o plantă anuală, erbacee cu sistem radicular superficial. Mare atenție la răsaduri, este necesară o atenție deosebită asupra spațiului de nutriție din cauza sistemului radicular sensibil care se poate frânge cu ușurință.

 

Semințele castraveților au capacitate mare de păstrare, de peste 10 ani, însă se recomandă a fii păstrate maxim 6. Știați că utilizarea semințelor mai vechi de 2 ani reduce considerabil transmiterea bolilor?

Din punct de vedere al temperaturilor, cele de peste 35 grade Celsius și mai mici de 18 sunt încetinite creșterile vegetative iar fructificarea nu mai are loc.

Castraveții sunt plante de zi scurtă, insuficiența luminii provoacă etiolarea plantelor și creșteri slabe.

Umiditatea trebuie să fie 80-90% în mod constant, de aceea culturile de castraveți se fac numai în condiții de irigare.

Pentru evitarea producțiilor slabe din punct de vedere calitativ și cantitativ se recomandă efectuarea unei fertilizări corespunzătoare. Puteți încerca cel mai folosit fertilizant pentru legume de pe agrobazar.ro – KREMA HA fertilizant formulat pe bază de materie vegetală pură, cu conținut optim de aminoacizi, acizi humici, acizi fulvici, macro și microelemente, nutrienți extrem de necesari în creșterea și dezvoltarea culturilor agricole vegetale.

Cele mai păgubitoare boli sunt : 

Pătarea unghiulară (Pseudomonas lachrimans)

Făinarea (Sphaerotheca fuliginea)

Mana ( Pseudoperonospora cubensis)

Cei mai întâlniți dăunători sunt:

Tripșii (Thrips spp.)

Păianjănul roșu (Tetranichus urticae)

 

Pentru tratarea și prevenția acestor boli și dăunători, recomandăm folosirea produsului nostru ECOLOGIC – HYDRA WSP.