• Coragen - 200 ML

  IFTCORAGEN200ML
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 451.00 lei
  indisponibil
 • Descriere produs

  Coragen este un insecticid sistemic, cu actiune locala si translaminara, cu spectru larg in combaterea insectelor daunatoare la mar, par, prun, vita de vie, cartof, cais, piersic, nectarin, tomate, vinete, morcov, telina, varza, conopida, porumb, porumb dulce.

  Substanta activa: 200 g/l chlorantraniliprol

 • Descriere produs

  Coragen este un insecticid sistemic, cu actiune locala si translaminara, cu spectru larg in combaterea insectelor daunatoare la mar, par, prun, vita de vie, cartof, cais, piersic, nectarin, tomate, vinete, morcov, telina, varza, conopida, porumb, porumb dulce.

  Substanta activa: 200 g/l chlorantraniliprol

  Ambalaj: 200 ml

  AVANTAJELE UTILIZARII INSECTICIDULUI CORAGEN

  Insecticid din gama Rynaxypyr® – cu moleculă unică din clasa antranilamide, cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de dăunători

  Insecticid nou cu mod de actiune diferit de al celorlalte insecticide cunoscute

  • Efect puternic asupra speciilor tintă prin contact si ingestie, la utilizarea unor doze reduse la hectar

  • Protectie excelentă a culturii, actionează rapid asupra ouălor, larvelor si adultilor. Dăunătorii nu se mai hrănesc după ingestia sau contactul cu Coragen®

  • Eficient si de lungă durată (14-21 zile)

  • Rezistent la spălare – ploaia căzută la 2 ore după tratament nu diminuează eficacitatea produsului

  • Profil toxicologic si ecotoxicologic favorabil, sigur pentru om si mediul înconjurător

  • Recomandat pentru folosirea în programele de combatere integrată (IPM – Integrated Pest Management) si programele de combaterea rezistentei dăunătorilor (IRM – Insecticide Resistance Management)

  • Compatibil cu majoritatea produselor pentru protectia plantelor.

   

  MOD DE ACTIUNE

  Coragen®– insecticid cu actiune sistemic locală si translaminară ce activează receptorii rianodinei, stimulând eliberarea ionilor de Ca++ din depozitele interne ale muschilor netezi si striati ai insectei, ce determină paralizia muschilor, controlul defectuos al miscărilor, letargie generală si, în final, moartea dăunătorului.

  Actionează prin ingestie si absorbtie cuticulară. Inhibarea hrănirii insectei survine rapid, de la câteva minute până la câteva ore după ingerare. Dăunătorul afectat de produs devine imobil si dezorientat ceea ce determină căderea lui de pe frunze, caracteristic pentru o protectie excelentă a culturii.

  Activitatea ovi-larvicidă este determinată de absorbtia produsului Coragen® prin corion si, ulterior, pe cale orală, larva neonată ingerând corionul în momentul ecloziunii. În acest stadiu, larva ingeră o doză suficientă de produs astfel încât să înceteze rapid hrănirea si moare înainte de ecloziune. Moartea larvară survine într-un interval de timp de 24 – 60 ore după procesul initial de ingerare / absorbtie. Larvele afectate regurgitează si pot rămâne lipite de frunze una sau mai multe zile fără să provoace pagube.

  Prin modul său specific de actiune, Coragen® protejează cultura pentru un interval de până la 21 zile în functie de momentul aplicării.

   

  Cultura Spectru combatut Doza
  Cartof Gandacul din colorado

   

  (Leptinotarsa degcemlineata)

  50-62,5 ml/ha
  Mar Viermele merelor

   

  (Cydia pomonella)

  Omida marmorata a marului

  (Phyllonorychter blancardella)

  Minierul circular al marului

  (Leucoptera scitella)

   

   

  150 ml/ha

  Prune Viermele prunelor

   

  (Cydia funebrana)

  100 ml/ha
  Vita de vie Molia vitei de vie

   

  (Lobesia botrana)

  150-175 ml/ha
  Tomate Molia tomatelor(Tuta absoluta)

   

  Omida fructificatiilor(Helicoverpa arnigera)

  175 ml/ha

   

  Aplicarea la cartof:

  Coragen poate fi aplicat la cartof (BBCH 31 si BBCH 48) pentru combaterea gandacului din Colorado, iar intervalul minim intre 2 tratamente este de 10-14 zile. Controleaza toate stadiile larvare. Nu aplicati mai mult de doua tratamente pe sezon cu Coragen. Cel mai bun efect este cand ouale eclozeaza sau cand au aparut primele semne ale atacului.

  Utilizati doza mare recomandata in conditii de atac puternic si cand se doreste un efect rezidual mai lung (21 de zile).

  Doza maxima recomandata pe aplicare: 60 ml.

   

  Aplicarea la mar si prun:

  Aplicarea la mar si prun se poate face de la inflorit si pana la inceputul maturarii fructelor, intervalul minim dintre doua tratamente fiind de 14 zile, iar doza minima pe hectar 150 ml.
  Doza maxima care poate fi folosita este de 300 ml per hectar, in functie de intensitatea atacului, masa foliara si volumul coroanei.

  Momentul optim de aplicare este in timpul ecloziunii, inainte de a fi vizibile galeriile minatorilor, in frunze sau fructe roase. Preferabil ca produsul sa fie aplicat pentru prima sau a doua generatie. Pentru viermele merelor, primul tratament trebuie aplicat la caderea petalelor, sau cand s-a inregistrat zborul maxim al fluturilor, atunci cand se folosesc capcane pentru urmarirea populatiilor.

  Cand se aplica conform recomandarilor de pe eticheta, o singura aplicare timpurie confera control asupra intregii generatii. Nu aplicati mai mult de 2 tratamente pe sezon cu Coragen intervalul minim este de 14 zile.

  Coragen trebuie aplicat in alternanta cu insecticide cu alt mod de actiune.

   

  Aplicarea la vita de vie:

  Pentru controlul moliei strugurilor, Coragen se poate aplica de la momentul formarii chiorchinelor, pana la maturitatea boabelor, cu respectarea timpului de pauza recomandat. Se recomanda utilizarea la un singur tratament, la strugurii pentru vin, si maxim doua tratamente la strugurii de masa. Intervalul intre tratamente este de 10-14 zile.

  Momentul optim de aplicare este inainte de eclozarea oualor si producerea atacului. Utilizati un volum de apa mai mare, si doza maxima, in conditii de presiune ridicata si atac puternic. Cand sunt necesare mai multe tratamente pentru controlul unei generatii, se recomanda alternarea tratamentelor cu insecticide cu mod de actiune diferit.

  Coragen este rezistent la spalare, dupa doua ore de la aplicare, nu mai este spalat de catre ploaie, daca solutia de stropit s-a aplicat.

   

  VOLUMUL DE APA:

  300-600 L per Ha (cartof)

  500-1000 L per Ha (vita de vie)

  700-1500 L per Ha (prun si mar)

   

  TIMP DE PAUZA:

  30 de zile la strugurii pentru vin

  14 de zile la cartof, mar si prun

  3 zile pentru strugurii de masa.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie