• Descriere produs

  Dicopur D este un erbicid selectiv si sistemic ce combate buruienile dicotiledonate din cultura de grau si porumb.

  Substanta activa: acid 2.4D 600 g/l.

   

 • Descriere produs

  Dicopur D este un erbicid selectiv si sistemic ce combate buruienile dicotiledonate din cultura de grau si porumb.

  Substanta activa: acid 2.4D 600 g/l.

   

  DICOPUR  D este un erbicid sistemic, omogen, de culoare mov-pal, de tip hormonal, care se absoarbe prin frunze. O parte din substanta activa este transportata spre frunze iar alta spre radacini. Datorita excesuluide auxine, metabolismul buruienilor devine extrem de ridicat. 

  Erbicidul determina o crestere anormala a celulelor (cresterea devine necontrolabila), inhiba respiratia si dezvoltarea sistemului radicular al buruienilor. Viteza de translocare a erbicidului este infunctie de: doza aplicata, talia buruienilor si in mod special de conditiile climatice (umiditate, temperatura) inainte si dupa tratament.

   

  Mod de actiune si utilizare: 

  Auxinele continute de erbicidele phenoxy fac posibila combaterea cu succes, de peste 50 ani, a marii majoritati a buruienilor. 

  DICOPUR D se aplica in postemergenta, invegetatie, pe vreme calma, cand temperaturaeste de peste 15°C, conform omologarii produsului.

  La grau aplicarea se va face de la stadiu de 3 frunze pana la sfarsitul infratitului. Se aplica in functie de gradul de infestare si talia buruienilor (la grau se aplica in faza de infratire - formarea primului internod, iar pentru buruienile dicotiledonate, se aplica atunci cand acestea au format 2-4 frunze).
  Doza recomandata: 1 L/ha.

  La porumb aplicarea se va face postemergent, primavara cand plantele de porumb au 3-6 frunze, iar buruienile sunt in faza de rozeta, respectiv 2-4 frunze, Cirsium<10 cm.
  Doza recomandata: 1 L/ha.

   

  Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de un ha este de 200–400 litri.

  In conditii de seceta se aplica 400 l solutie/ha. 

   

  DICOPUR D este un erbicid foarte eficace in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, sensibile si partial sensibile la 2,4 D, cum sunt: Atriplex spp. (loboda), Chenopodium album (spanac salbatic), Cirsium arvense (palamida), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Papaver rhoeas (Mac salbatic), Urtica spp., (urzica mica) Polygonum spp. (troscot), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Stellaria media (rocoina), Sonchus oleraceus (susai), Thlaspi arvense (pungulita) si altele.

   

  Plante tratate: Grau, Porumb

  Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale, Buruieni dicotiledonate perene

  Mod de administrare: Pulverizare foliara

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie