• Erbicid HENIK EXTRA 040 OD - 1 Litru, Innvigo, Porumb, Postemergent

  CHRD-Erbicid-HENIK
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 47.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  HENIK EXTRA 040 OD, erbicid sulfonilureic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și unele dicotiledonate din cultura de Porumb. Un erbicid selectiv, cu efect sistemic, pentru utilizare post-emergentă.

  Substanta activa: 
  • 40 g/L nicosulfuron

  • Formulare: Suspensie uleioasă în apă (OD)

  Omologări Erbicid HENIK EXTRA 040 OD:

  Porumb
  Doza: 1 litru/ha
  Buruieni combătute: răcovină (Stellaria media), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), lipicioasă (Galium aparine), iarbă-bărboasă (Echinochloa crus-gali), mușețel nemirositor (Tripleurospermum inodorum), trei frați pătați(Viola arvensis), spanac sălbatic (Chenopodium album), hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus)
  Perioada de aplicare: 2-7 frunze
  Cantitatea recomandată de apă: 200-300 L/ha

  Proprietăți fizico-chimice Erbicid HENIK EXTRA 040 OD:

  Henik Extra 040 OD este un erbicid sub formă de suspensie uleioasă, de culoare gri, cu miros caracteristic, utilizat post-emergent prin tratamente foliare la cultura de porumb.

  Mod de acțiune Erbicid HENIK EXTRA 040 OD:

  Erbicid sub formă de suspensie uleioasă, utilizat foliar, post-emergent la cultura de porumb. În conformitate cu clasificarea HRAC substanţa activă nicosulfuron a fost încadrată în grupa B, inhibitori ai sintezei de aminoacizi în plante, clasa chimică: sulfonilureice.

  Produsul este un erbicid selectiv cu efect sistemic. Este absorbit în principal prin frunze și transportat rapid în întreaga plantă, inhibând creșterea și dezvoltarea acesteia. Creșterea buruienilor este inhibată la scurt timp după aplicarea produsului, urmată de o decolorare treptată a plantei.

  Buruienile mor complet după 20-25 zile de la tratament. Produsul funcționează cel mai eficient pe buruieni tinere aflate în creștere intensivă. Vremea caldă și umedă accelerează acțiunea produsului, iar timpul uscat poate întârzia acţiunea acestuia.

  Mod de utilizare Erbicid HENIK EXTRA 040 OD:

  Produsul este destinat utilizării cu pulverizatoare autopropulsate sau cu un pulverizator de câmp. Doza maximă / recomandată pentru o singură administrare: 1,0 L/ha.

  Produsul se aplică după apariţia porumbului din faza de 2 frunze până la sfârșitul fazei de 7 frunze (BBCH 12-17), iar buruienile în stadiul de 2-4 frunze pentru cele dicotiledonate şi de la faza de 3 frunze până la sfârşitul infrătirii pentru cele monocotiledonate.

  Cantitatea recomandată de apă 200-300 L/ha. Tehnica de stropire recomandată: picături medii, iar numărul maxim de tratamente în perioada de vegetaţie: 1.

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie