• Erbicid Nicogan 40 OD - 5 Litri

  IFTNICOGAN40OD5L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 290.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Nicogan 40 OD este un erbicid graminicid sistemic, postemergent pentru cultura de porumb ce combate eficient curuienile monocotiledonate.

   

  Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

  Formulare: Suspensie de ulei (OD)

 • Descriere produs

  Nicogan 40 OD este un erbicid graminicid sistemic, postemergent pentru cultura de porumb ce combate eficient curuienile monocotiledonate.

   

  Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

  Formulare: Suspensie de ulei (OD)

   

  Nicogan 40 OD este un erbicid sulfonilureic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de porumb. Face parte din grupa chimică a sulfonilureicelor și conține 40 g/L nicosulfuron. Este stabil în condiții normale de depozitare și manipulare.

   

  Mod de actiune:

  Nicogan 40 OD este un erbicid selectiv, folosit pentru combaterea buruienilor graminee anuale și perene din culturile de porumb. Nicosulfuron este o substanță activă din grupa chimică a sulfonilureicelor. Se absoarbe rapid prin frunze și rădăcini, după care este translocată prin xilem și floem (acțiune sistemică). Nicosulfuron inhibă biosinteza lanțului ramificat de aminoacizi prin interferența cu enzima acetolactat sintază (ALS). Enzima ALS se leagă reversibil și necompetitiv la gruparea sulfoniluree din structura nicosulfuronului. În aceste condiții, buruienile sensibile își înceteaza creșterea, are loc decolorarea frunzelor tinere aflate în plin proces de dezvoltare, după care se produce necroza.

   

  Mod de utilizare:

  Nicogan 40 OD se folosește ca erbicid postemergent timpuriu sau târziu, în funcție de răsărirea buruienilor, stadiile timpurii fiind mai sensibile. Nicogan 40 OD se aplică numai pe buruienile răsărite. Buruienile graminee anuale și speciile perene din semințe sunt sensibile la Nicogan 40 OD în faze foarte tinere (2-3 frunze, înainte de înfrățit), în timp ce buruienile perene din rizomi necesită aplicarea unor doze mai mari de produs, în faze mai avansate (10-25 cm), astfel încât să aibă masă foliară care să absoarbă suficient produs pentru a migra în organele de înmulțire dispuse adesea la adâncime în sol. Ca orice erbicid postemergent sistemic, acțiunea sa este mult influențată de condițiile climatice și de vegetație din momentul aplicării, astfel că absorbția și translocarea sunt mult mai intense și mai rapide atunci când buruienile au condiții optime de creștere (lumină, căldură, apă, hrană) și ca urmare efectul de combatere este mai complet. Plantele de porumb reușesc printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanța activă nicosulfuron și să o transforme în compuși biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu se constată fenomene de fitotoxicitate.

  Pentru a pătrunde complet în plantă, este necesar ca după aplicarea produsului să nu intervină precipitații pentru o perioadă de 4 – 5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de soluție la hectar (200 – 400 L/ha).

   

  Doze recomandate:

  Cultura

  Buruieni combatute

  Doza

  Porumb

  Buruieni monocotiledonate anuale: mohor (Setaria spp.), iarba bărboasă (Echinochloa crusgalli), costrei (Sorghum halepense) din semințe (stadiul de aplicare: porumb 4 – 6 frunze (BBCH 14-16); buruieni monocotiledonate anuale 2 – 4 frunze)

  0,8 l/ha Postemergent

  Porumb

  Costrei (Sorghum halepense) din rizomi (stadiul de aplicare: porumb 4 – 6 frunze (BBCH 14-16); costrei din rizomi 15 – 20 cm)

  1-1,5 l/ha Postemergent

  (doza se aplică diferențiat în funcție de gradul de infestare și de talia plantelor de costrei)

   

  Compatibilitate:

  Nicogan 40 OD poate fi compatibil cu multe dintre erbicidele folosite în mod curent în România la culturile omologate.

   

  Timp de pauza:

  Timp de pauză până la recoltare: nu este necesar a fi stabilit, acesta este acoperit de perioada de vegetație.

   

  Specificatii:

  Tip Produs

  Erbicid

  Producator

  Adama

  Denumire

  Nicogan 40 OD

  Substanta activa

  Nicosulfuron

  Ambalaj

  5 Litri

  Cultura

  Porumb

  Actiune produs

  Sistemic

  Perioada de aplicare

  Postemergent

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie