• Erbicid Toscana 75 WG - 20 Gr

  IFTTOSCANA
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 33.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Toscana este un erbicid cu aplicare in postemergenta in cultura de grau si orz de toamna cu eficienta maxima in combaterea buruienilor cu frunza lata

  Substanta Acativa: Tribenuron metil 750 g/kg

  Formulare: WG - granule dispersabile in apa

 • Descriere produs

  Toscana este un erbicid cu aplicare in postemergenta in cultura de grau si orz de toamna cu eficienta maxima in combaterea buruienilor cu frunza lata

  Substanta Acativa: Tribenuron metil 750 g/kg

  Formulare: WG - granule dispersabile in apa

   

  Mod de actiune:

  Toscana 75 WG este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru controlul post-emergent al buruienilor cu frunza lata din culturile de grau si orz.

  Este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in Intreaga planta, inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor la buruienile sensibile. 

  Cresterea buruienilor este oprita la cateva ore dupa aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile si moartea buruienilor are loc dupa 15-25 zile de la aplicare.

  Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere este posibil sa nu moara, dar rarnan pitice si nu mai concureaza plantele de cultura In absorbtia apei si a nutrientilor.

  Toscana 75 WG are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor.

   

   

  Mod de intrebuintarea:

  GRAU

  Toscana 75 WG se aplica in primavera din stadiul de 2 frunze ale culturii pana la aparitia frunzei stindard (intre BBCH 12 si BBCH 39), pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, anuale in stadiul optim de 2-4 frunze si peJene irr'stadiul optim de rozeta.

  Doza recomandata: 15-20 g/ha in functie de momentul efectival aplicarii si buruienile de combatut. Astfel se aplica 15-20 g/ha pentru combaterea buruienilor mediu sensibile sau cand buruienile sensibile au depasit stadiul de 3-4 frunze pentru combaterea buruienilor sensibile in stadiul optim, se recomanda doza de 15g/ha. Este esentiala acoperirea integrala a foliajului cu suspensia de stropit.

   

  ORZ

  Doza recomandata: 10-15 g/ha. Pentru combaterea buruienilor sensibile in stadiul optim, se aplica 10 g/ha.

  Volumul de suspensie la aplicarea terestra 200-400 I/ha (2-41/100 m.p.); la aplicarea aeriana 30-50 I/ha.

  Numarul maxim de tratamente pe an: 1.

  Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta, Nu se trateaza mai tarziu de frunza stindard.

   

   

  Prepararea suspensie de stropit:

  Turnatil cantitatea necesara de Toscana 75 WG in rezervorul masinii pe jurnatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa, Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformltatil.

  Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentu stropire curenta.

  Folositl solutia imediat dupa preparare.

  Controlati periodic starea echipamentului de stropit.

   

   

  Compabilitate:

  Toscana 75 WG poate fi amestecat cu alte erbicide si cu majoritatea fungicidelor. In combinatie cu alte produse omologate se respecta cu strictete recomandarile partenerului. Pentru combaterea buruienilor graminee, .Toscana 75 WG se poate amesteca in rezervorul masinii cu graminicide omologate la doza lor intreaga

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie