Autentificare
Descriere produs
Dagonis® este un fungicid polivalent, ușor de folosit și care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (măr, păr) și legume (tomate, pepene, castraveți, mazăre, morcov, salată, praz, capă, broccoli, conopidă, varză, căpșun, vinete, ardei, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie etc.)
Nume | Dagonis® |
---|---|
Formulare | Suspensie concentrată |
Substanțe active | 75 g/l Fluxapiroxad, 50 g/l Difenoconzol |
Produsul Dagonis® combină proprietățile a două substanțe active: fluxapiroxad și difenoconazol.
Cele două substanțe active sunt complementare și combinația lor asigură un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.
- fluxapiroxad aparține grupei chimice care acționează ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) . Inhibă puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea (toate stadiile principale ale dezvoltării și reproducerii fungilor).
- difenoconazol este un triazol sistemic care controlează un spectru larg de boli foliare, precum și a bolilor transmise prin sol la semințe, asigură un control preventiv și curativ de lungă durată.
Avantajele lui Dagonis®
- Omologat pentru o gamă largă de culturi (măr, păr, legume)
- Eficacitate extraordinară împotriva unor agenți patogeni importanți
- Protecție îndelungată
- Timp de pauză favorabil până la recoltare
- Integrare excelentă în programele de gestionare a reziduurilor
- Unealtă pentru managementul rezistenței datorită sinergiei celor două substanțe active.
Ce boli combate și când se aplică fungicidul Dagonis®
Noul fungicid de la BASF se poate aplica la peste 20 de culturi de legume și pomi fructiferi:
Tomate în câmp, sere și solarii
- Făinarea tomatelor: doza de 0,6 litri/ha.
- Pătarea cafenie la tomate: doza de 1 litru/ha
- Alternarioza la tomate : doza de 1 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, în perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a tomatelor
- Timp de pauză: 3 zile
Pepene roșu, pepene galben, dovleac și alte cucurbitacee cu coajă necomestibilă în câmp sau în sere și solarii
- Făinare: doza de 0,6 l/ha
- Pătarea brună: doza de 0,6 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină
- Timp de pauză: 3 zile
Castraveți, zucchini și alte cucurbitacee cu coaja comestibilă în câmp sau în sere și solarii
- Făinarea castraveților: doza de 0,6 l/ha
- Pătarea brună a castraveților: doza de 0,6 l/ha
- Momentul aplicării: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele de la 4 frunze adevărate și până la coacerea deplină a fructelor (BBCH 14-89).
- Timp de pauză: 3 zile
Mazăre
- Antracnoza: doza de 2 l/ha
- Putregaiul alb la mazăre: doza de 2 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze până la maturitatea boabelor (BBCH 15-89)
- Timp de pauză: 7 zile
Morcov, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie, țelină, hrean, topinambur, păstârnac, ridichi, salsifi – barba caprei, rădăcini de Valeriană, rădăcini de Ginseng, condimente și alte rădăcinoase și tuberculifere, cu excepția sfeclei de zahăr
- Făinare: doza de 0,6 l/ha
- Alternarioza frunzelor și alternarioza rădăcinilor: doza de 1 l/ha
- Putregaiul alb (Sclerotinia): doza de 2 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim două tratamente, la interval de 7 zile între ele, pentru combaterea făinării. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul se aplică în stadiul de vegetație BBCH 12-49, de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii.
- Timp de pauză: 7 zile
Varză, broccoli, conopidă și varză de Bruxelles
- Alternarioza: doza de 1 l/ha
- Pătarea albă: doza de 1 l/ha
- Momentul aplicării: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile între aplicări, în perioada BBCH 41-91, de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă (de la începutul formării căpățânii până la formarea completă a sa – în cazul verzei)
- Timp de pauză: 14 zile
Toate tipurile de salată
- Putregai alb: doza de 2 l/ha
- Rizoctonioza salatei: 2 l/ha
- Momentul aplicării: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevărate, până la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49)
- Timp de pauză: 14 zile
Praz și ceapă de primăvară
- Alternarioza: doza de 1 l/ha
- Rugina: doza de 1 l/ha
- Momentul aplicării: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, de la 3 frunze normal dezvoltate până la bulbul complet dezvoltat, în forma tipică soiului (BBCH 13-49)
- Timp de pauză: 14 zile
Căpșun – în câmp sau în sere și solarii
- Făinarea căpșunului: doza de 0,6 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori până la recoltare (BBCH 60-89)
- Timp de pauză: 1 zi
Ardei în sere și solarii
- Făinarea ardeilor: doza de 0,6 l/ha
- Alternarioza ardeilor: doza de 1 l/ha
- Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, până la coacerea deplină a fructelor
- Timp de pauză: 3 zile
Vinete în sere și solarii
- Făinare: doza de 0,6 l/ha
- Alternarioză: doza de 1 l/ha
- Momentul aplicării: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor
- Timp de pauză: 3 zile
Pomi fructiferi (măr și păr)
- Rapănul mărului și rapănul părului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafața peretelui foliar)
- Făinarea mărului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA
- Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile între ele, de la începutul deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (BBCH 53-81)
- Timp de pauză: 35 de zile
Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie