• Fungicid Merpan 80 WDG - 15 g

  59429586
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 4.50 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Fungicide Merpan 80 WDG

  Substanta activa: captan 800 g/kg

  Caracteristici: MERPAN 80 WDG este un fungicid de contact de tip multi-site, cu actiune preventiva asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene, care provoaca rapanul la pomi fructiferi si mana, antracnoza, rizoctonioza si alte boli de sol la tomate, castraveti, fasole si tutun.

  Substanta activa captan face parte din grupa ftalimidelor si are actiune preventiva de contact, fiind cunoscuta ca substanta fungicida cu cel mai bun efect de prevenire si combatere a infectiilor primare si secundare cu rapan la pomii fructiferi.

   

  MERPAN 80 WD se aplica cu echipamente de stropit specifice fiecarei culturi, in timpul vegetatiei prin stropiri pe toata suprafata si la avertizare. Tratamentele succesive se pot repeta la un interval minim de 7-10 zile la tomate, castraveti, fasole si minim 10 zile la mar, sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, in functie de programul de combatere adoptat.

  Plantatii pomicole - La mar MERPAN 80 WDG se aplica in cursul intregii perioade de vegetatie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, in functie de presiunea de infectie, la inteval de 7-10 zile.

  Primele tratamente (in perioada critica de instalare a infectiilor primare) se fac de regula in amestec cu produse sistemice, dupa care in a 2-a parte a perioadei de vegetatie produsul se poate aplica si singur.

  Tratamentele se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

  Doza de aplicare: 0.15%

  Numar tratamente: 10 aplicatii in intervalul fenologic de la umflarea mugurilor pana la fruct de 10 mm, respectiv caderea fiziologica a fructelor dupa inflorit.

  Prin aplicarea produsului la mar inainte de recoltare, se previne in mod eficient aparitia bolilor de depozit.

  Legume in camp (castraveti, tomate) si fasole - MERPAN 80 WDG se aplica la avertizare in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare a culturii.

  Doza de aplicare: 0.15 %

  Numar tratamente: 4 aplicatii de la aparitia primelor flori.

  Rasaduri de legume si de tutun - MERPAN 80 WDG se aplica preventiv fie prin stropirea solului inainte de semanat sau plantat fie prin imersia radacinilor rasadurilor in solutia de produs in concentratia corespunzatoare.

  La rasadul de tutun, tratamentul se poate face si curativ, la aparitia primelor plantute cazute, prin stropire in locul de producere a rasadurilor cu o solutie de MERPAN 80 WDG.

  Doza de aplicare:

  - 0.15%(15 g la 10 l apa) pentru:

  Mar - Rapan, cancerul deschis al pomilor, boli de depozit

  Tomate - Mana

  Tomate rasad - Mană de sol (Phytophtora parasitica), Căderea plăntuţelor (Pythium debaryanum), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)

  Castraveti -Mana cucurbitaceelor (Pseudoperonospora cubensis)

  Fasole - Antracnoza (Colletotrichum lindemuthianum)

   

  Tutun (răsad) - 12 g in 10 l apa preventiv sau 30g in 10 l de apa curativ

  Spectru de combatere: Căderea plăntuţelor (Phythium spp.), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani), Mană (Peronospora tabacina)

  Doza omologată: 0,125 % – preventiv; 0,3 % – curativ

   

  Doza se mareste la 20 g la 10 l apa pentru: par, cires, piersic, cais si zmeur. 

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie