• Insecticid Affirm - 1 Kg

  IFTAFFIRM1KG
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 172.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor (omizi, viermi, molii etc.) din pomicultura si legumicultura. Este un produs de origine naturala care apartine grupei chimice avermectine.

  Substanta activa: emamectin benzoat 9,5 g/kg (0,95% g/g)

  Formulare: granule solubile in apa

 • Descriere produs

  Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor (omizi, viermi, molii etc.) din pomicultura si legumicultura. Este un produs de origine naturala care apartine grupei chimice avermectine.

  Substanta activa: emamectin benzoat 9,5 g/kg (0,95% g/g)

  Formulare: granule solubile in apa

   

  Affirm este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii etc.) din legumicultura si pomicultura. Produsul are actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie.

  Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul sau dublu de activitate ofera protectie de durata.

   

  Mod de actiune:

  Affirm actioneaza prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traverseaza canalele de clor de la nivelul muschilor. Insecta isi inceteaza imediat hranirea, paralizeaza ireversibil si moare intr-un timp relativ scurt.

  Affirm actioneaza specific asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor active de produs care protejeaza foarte efficient planta impotriva lepidopterelor.

   

  Mod de utilizare:

  • Vita de vie

  Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul inainte de inflorit la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine in faza de ou cu cap negru inainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa inregistrarea primelor capture in capcanele feromonale).

  In caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament in faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

  • Mar

  Viermele merelor (Cydia pomonella) – tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre doua tratamente succesive este de 7-10 zile in functie de presiunea daunatorilor.

  Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) – tratamentul impotriva larvelor hibernante se face in primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului in interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, infrunzit si buton roz.

  Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernale de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1,2 si 3) tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructi sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor.  Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile  in functie de presiunea daunatorilor.

  • Legume (camp, solari si sera)

  Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora in cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile intre aplicari in functie de daunator si de presiunea acestuia.

  La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti in capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata si seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs in interiorul plantelor.

  Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile intre aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea in amestec cu ulei mineral in doza de 0,25-0,30% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.

  Timp de pauza: 7 zile vita de vie, 3 zile mar, tomate (solari si sere), tomate, varza si ardei.

   

  Doze recomandate:

  Vita de vie:
  Dauntori: Molia vitei de vie (Lobesia botrana)
  Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
  Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp
  Mar:
  Dauntori: Molia cojii/pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana), Viermele merelor (Cydia pomonella)
  Doza (concentratia): 3-4 kg/ha (in functie de nivelul de infestare)
  Dozare plic 15 gr: 6-8 l apa/40-50 mp

  Tomate (solarii si sere)
  Dauntori: Molia fructelor (Tuta absoluta)
  Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
  Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp
  Tomate
  Dauntori: Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera)
  Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
  Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp
  Varza
  Dauntori: Fluturele alb al verzei (Pieris brasicae), Molia verzei (Plutella maculipenis)
  Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
  Dozare plic 15 gr: 6 l apa/100 mp
  Ardei
  Dauntori: Omida fructelor (Heliotis spp.)
  Doza (concentratia): 1,5 kg/ha
  Dozare plic 15 gr: 10 l apa/100 mp

   


  Specificatii:

  Tip produs

  Insecticide Agro

  Producator

  Syngenta

  Substanta activa

  Emamectin benzoat

  Ambalaj

  1 Kg

  Cultura

  Vita de vie
  Mar
  Tomate
  Varza
  Ardei

  Spectru daunatori

  Molia vitei de vie1
  Molia pielitei
  Viermele merelor
  Molia tomatelor
  Molia tomatelor1
  Omida fructelor
  Fluturele alb
  Molia verzei

  Actiune produs

  sistemic (translaminar sau penetrant)

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie