• Insecticid Affirm - 150g

  59479901
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 49.50 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Affirm este un insecticid de origine naturală, obţinut prin fermentaţie, care combate un număr mare de Lepidoptere din pomicultură. Produsul este rezistent la ploaie, iar prin modul său dublu de activitate oferă protecţie de durată.
  Affirm este un produs selectiv pentru mediul înconjurător, entomofauna utilă şi are profil favorabil de reziduuri.

  Affirm acţionează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, ce traversează canalele de clor de la nivelul muşchilor. Insecta îşi încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil şi moare într-un timp relativ scurt. Affirm acţionează specific asupra lepidopterelor prin contact şi ingestie. Produsul are mişcare sistemică locală (translaminară sau penetrantă) la nivelul organelor vegetale tratate, unde pătrunde şi formează un rezervor activ de produs ce asigură plantelor o protecție eficientă împotriva lepidopterelor.

  Cultura

  Spectru de combatere

  Doza

  Epoca de aplicare

  Timp de
  pauza*

  Vita de vie

  Molia vitei de vie (Lobesia botrana)

  1,5 kg/ha

  înainte de înflorit, la aparitia primelor larve

  7 zile

  Mar

  Molia pielitei (Adoxophyes reticulana)

  Viermele merelor (Cydia pomonella)

  3-4 kg/ha

  (în functie de nivelul de infestare)

  la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor

  3 zile

  Tomate

  Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera)
  Molia tomatelor (Tuta absoluta)

  1,5 kg/ha

  Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
  la prima aparitie a acestora in cultura

  3 zile

  Varza (camp)

  Fluturele alb al verzei (Pieris brassicae)
  Molia verzei (Plutella maculipennis)

  1,5 kg/ha

  Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
  la prima aparitie a acestora in cultura

  3 zile

  Ardei

  Omida fructelor
  (Heliotis/Helicoverpa armigera)

  1,5 kg/ha

  Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau
  la prima aparitie a acestora in cultura

  3 zile


  Recomandari de utilizare:

  - Vita de vie
  Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul înainte de înflorit, la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale). În caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

  - Mar

  Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea atacului. Molia pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului în interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit si buton roz. Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernante de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1, 2 si 3) tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou, înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea daunatorilor.

  - Legume (camp, solarii si sera)

  Tratamentele se încep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora în cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicari în functie de daunator si de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta Absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti în capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata sau seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,3% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.

  Affirm poate fi folosit în programele de combatere integrata a daunatorilor. În sere Affirm poate fi utilizat împreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. În serele în care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea  stupilor înaintea utilizarii produsului. Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora în timpul tratamentului.

  Compozitie: 9,5 g/kg emamectin benzoat
  Formulare
  : granule solubile în apa
  Mod de actiune
  : sistemic (translaminar sau penetrant)

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie