• Descriere produs

  Closer este un insecticid selectiv, omologat pentru combaterea si controlul afidelor din culturile de cartofi, varza, spanac, conopida, broccoli si salata.

   

  Substanta activa: sulfoxaflor (Isoclast active) 120 g/l (11.3%)

  Formulare: suspensie concentrata(SC).

 • Descriere produs

  Closer este un insecticid selectiv, omologat pentru combaterea si controlul afidelor din culturile de cartofi, varza, spanac, conopida, broccoli si salata.

   

  Substanta activa: sulfoxaflor (Isoclast active) 120 g/l (11.3%)

  Formulare: suspensie concentrata(SC).

  Closer este solutia perfecta pentru combaterea afidelor din culturile de cartof și diminuării transmiterii virusurilor la cartof. Prevenirea apariției virusurilor în procesul de producere de sămânță de calitate este și trebuie să fie o preocupare de bază a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce în ce mai important.

  Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide care sunt vectori ai transmiterii virusurilor în aproximativ 80% din cazuri. Trebuie să știm că o singură generație de afide poate consuma 30-40 tone de sevă elaborată.

  De exemplu, virusul Y al cartofului este răspândit de cel putin 25 de specii de afide.

  Pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de cartof, varză, salată și spanac, compania Corteva a lansat, începand cu anul 2020, insecticidul Closer care are la bază o substanță activă nouă,sulfoxaflor, denumită sub numele de brand Isoclast active.

   

  Mod de actiune:

      

  Closer este un insecticid creat sub forma unei suspensii concentrate destinat dilutiei in solutii apoase ce urmeaza apoi sa actioneze prin contact si ingestie asupra daunatorului vizat. Astfel, afidele vor avea fie contact cu insecticidul prin aplicarea directa a acestuia fie prin ingestie, urmand ca dupa ingestia insceticidului afidele sa actioneze direct asupra receptorilor specifici de acetilcolina, urmand ca simptomele de combatere a acestora sa survina intr-un timp foarte scurt, iar moartea inevitabila a afidelor sa aiba loc la doar cateva ore de la aplicarea insecticidului.

  Afidele inceteaza sa se mai hraneasca la o ora de la contactul sau ingestia produsului. Isoclast controleaza vectorii, insectele care transmit virusurile, dar nu distrug virusurile care sunt deja prezente pe plantele infectate. Pentru controlul insectelor vectoare si pentru reducerea transmiterii virusurilor in cultura este necesara aplicarea Isoclast™ înca din stadii timpurii de dezvoltare ale plantei, la primele atacuri, inainte de aparitia simptomelor de boala.

  Closer prezinta interactiuni complexe si unice cu receptorii importanti din sistemul nervos al insectelor, diferite fata de cele observate la neonicotinoide. Closer, pe baza de Isoclast, nu prezinta rezistenta incrucisata la insectele care sunt rezistente la neonicotinoide, organofosforice sau piretroizi, aceasta reprezentand un avantaj extraordinar pentru gestionarea populatiilor rezistente.

  Closer se degradeaza rapid in sol si nu persista in mediul inconjurator. Datorita formularii deosebite este un produs stabil in razele UV. Isoclast are o rezistenta deosebită la spalare. In urma testelor de laborator s-a demonstrat ca eficacitatea produsului nu este afectata atunci cand ploaia apare la o ora de la aplicare.

   

  Mod de utilizare:

   

  • Varza, Salata, Spanac, Brocoli, Varza de Bruxelles, Conopida:

  Doza maxima recomandata pentru o utilizare: 0,2 litri/ha. Produsul se foloseste din faza formarii a 9 frunze adevarate (BBCH 20), pana la faza atingerii marimii tipice a plantelor (BBCH 49). Tratamentul se aplica dupa aparitia primelor colonii de afide.

  Cantitatea recomandata de apa pentru prepararea solutiei de stropit: 200-1000 litri/ha. Dimensiunea duzelor: cu stropi medii. Numarul maxim de tratamente intr-un sezon de vegetație: 1.

  • Cartof:

  Doza maxima recomandata pentru o utilizare: 0,2 litri/ha. Produsul se aplica din faza de formare a lastarilor laterali (BBCH 20) pana la faza primilor butoni florali din prima inflorescenta vizibila (BBCH 59) si/sau dupa faza primelor bace vizibile (BBCH 70). Tratamentul se aplica dupa aparitia primelor colonii de afide.

  Numarul tratamentelor/sezon: 2. Interval intre tratamente: cel putin 21 de zile. Cantitatea recomandata de apa pentru prepararea solutiei de stropit: 200-600 litri/ha. Dimensiunea duzelor: cu stropi medii. Cantitatea maxima de produs aplicat intr-un sezon: 0.4 litri/ha.

  Timp de pauza: Perioada de la ultima utilizare a produsului, pana la data recoltarii: salata, spanac - 7 zile, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida - 7 zile, cartof - 7 zile.

   

   

  Tip produs

  Insecticide Agro

  Producator

  Dow AgroSciences

  Substanta activa

  Sulfoxaflor

  Ambalaj

  2 ml 

   

   

  Cultura

  Varza
  Salata
  Spanac
  Broccoli
  Conopida
  Cartofi

   

   

  Spectru daunatori

  Afide
  Paduchele verde
  Paduchele cenusiu
  Paduchele castravetilor
  Paduchele patat al cartofului
  Paduchele verigarului

   

   

  Actiune produs

  Ingestie
  Contact

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie