• K-Obiol EC 25 - 10 ml

  IFTKOBIOL25EC10ML
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 9.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  K-Obiol este un insecticid piretroid pentru protectia cerealelor si legumelor depozitate impotriva daunatorilor.
  Substante active: 25 g/l deltametrin + 225 g/l piperonil butoxide.
 • Descriere produs

  K-Obiol este un insecticid piretroid pentru protectia cerealelor si legumelor depozitate impotriva daunatorilor.

  Substante active: 25 g/l deltametrin + 225 g/l piperonil butoxide.

  Proprietati fizico-chimice

  K-Obiol EC 25 se prezinta sub forma unei emulsii concentrate, translucida, cu un usor miros specific.

  Forma de conditionare: emulsie concentrata (EC), de culoare galbui-roscat.

  Mod de actiune

  K-Obiol EC 25actioneaza prin contact si ingestie asupra insectelor daunatoare atat ca larve cat si ca adulti. Produsul are efect de soc si ofera protectie produselor agricole depozitate pentru o perioada de pana la 6 luni. Protectia se obtine prin “acoperirea” produselor agricole tratate cu un strat microscopic de substanta activa, ce are efect mortal asupra oricarui daunator care atinge acel produs, in scopul hranirii sau inmultirii.

  Domeniul si aria de utilizare

  K-Obiol EC 25este omologat in Romania pentru protectia spatiilor de depozitare (silozuri de cereale, depozite de legume, fructe sau plante tehnice, magazii) si a produselor depozitate, impotriva daunatorilor specifici, prin aplicare reziduala, cu pompa de spate, pe suprafata pe care urmeaza sa se depoziteze produsele sau direct pe produse.

  Depozit%20cereale.jpg

   

  Doze de aplicare recomandate si indicatii de utilizare

   

  Domeniul de utilizare Daunatori Doza de aplicare Indicatii de utilizare
  Cereale (grau, orz, ovaz, secara, orez – inclusiv produse derivate: faini, sroturi, etc) Cariul cerealelor
  Gandacul castaniu al graului
  Moliile de grau si faina
  Gargarita graului
  50 ml in 5 litri de apapentru tratarea spatiilor goale de depozitare.

   

   

  1000 ml in 99 litri de apapentru tratarea cerealelor prin aplicare directa pentru 100 tone de cereale.

  • Se utilizeaza pentru un prim tratament al sezonului la pregatirea suprafetelor (incintelor) de depozitare, dupa curatarea acestora de orice alte resturi organice, in functie de avertizare.• Tratamentul va fi repetat la fiecare ciclu de golire/umplere a spatiului depozitat.

   

  • Amestecul poate fi aplicat, in aceeasi dilutie si pe materialele in care sunt depozitate individual produsele agricole (saci, etc.).

  • Nu este necesar un timp de pauza dupa tratament, produsele aflate in incintele tratate cu K-Obiol EC 25 sau cele pe care s-a aplicat direct tratamentul putand fi consumate, binenteles dupa ce sunt spalate si/sau preparate termic.

  Porumb – inclusiv produse derivate: faini, sroturi, etc. Pentru combaterea daunatorilor specifici, mai ales la porumbul boabe depozitat.
  Cartof, fasole, ceapa uscata, etc. Musculita de otet

   

  Gandacul de fasole

  Prepararea solutiei de stropit:se umple cu apa 1/3 din volumul rezervorului echipamentului de stropit. Se adauga cantitatea necesara de produs si se agita/amesteca bine, pana la dizolvarea completa a insecticidului, dupa care se umple rezervorul cu restul de apa. Folositi echipamente curate si diuze calibrate.

  Selectivitate: la dozele recomandate produsul nu este fitotoxic pentru culturile la care este avizat.

  Protectia aplicatorului

  Echipament de protectie personala:K-Obiol EC 25este iritant pentru piele si ochi. Pentru a se evita riscurile de expunere prin contaminare cu produsul concentrat, la manipularea produsului cu bidoane deschise, trebuie aplicate obligatoriu masuri de protectie personala: se va purta echipament de protectie standard. Daca este posibil se vor purta doua randuri de imbracaminte (salopeta din poliester/bumbac sub costumul de protectie chimica). La terminarea lucrului si la inceputul pauzelor se spala bine fata si mainile cu apa si sapun. Nu se mananca, nu se bea si nu se fumeaza in timpul utilizarii. Se va evita contactul cu pielea si ochii.

  Masuri de prim ajutor
  – in caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular
  se iau urmatoarele masuri: se scoate accidentatul din mediul toxicse scoate cu grija imbracamintea contaminatase spala tegumentele cu multa apa si sapunse ung mainile si fata cu crema pe baza de vitamina Ese spala imediat ochii si sub pleoape cu multa apa timp de 15 minute.
  in caz de inghitirese clateste gura cu multa apa si se solicita asistenta medicala.
  in caz de inhalarese scoate accidentatul la aer curat si se mentine in repausse transporta persoana intoxicata la cea mai apropiata unitate sanitara si i se va arata medicului eticheta produsului.
  Informatii pentru medic: produsul face parte din grupa piretroizilor. A nu se confunda cu organofosforice! In urma intoxicarii pot aparea urmatoarele simptome locale: parestezia severa a pielii si a ochilor (de obicei se produce o iritatie trecatoare, pana la 24 de ore, a ochilor si mucoaselor, tuse) precum si: disconfort in piept, tahicardie, hipotensiune, greata, dureri abdominale, diaree, voma, ameteala, incetosarea vederii, dureri de cap, anorexie, somnolenta, coma, convulsii, tremur, frisoane.
  Tratament initial: simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiei cardiace. Trebuie luate in considerare spalaturile gastrice, in primele 2 ore, in cazul inghitirii unei cantitati semnificative de produs. Daca este disponibil, administrati intotdeauna carbune medicinal si sulfat de sodiu. Pastrati caile respiratorii libere. Daca este nevoie, administrti oxigen sau respiratie artificiala. In caz de convulsii se administreaza benzodiazepine, conform regimului standard. Daca nu este eficient, poate fi utilizat si fenobarbital.
  Antidot: nu se cunoaste un antidot specific.
  Refacere: spontana si fara sechele.
  Contraindicatii: atropina si derivati ai adrenalinei.

  Masuri de protectie a mediului


  Nu se aplica tratamente cuK-Obiol EC 25in zona adiacenta cursurilor de apa! Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice. Se va evita prin orice masuri ca produsul sau solutia de stropit sa ajunga in apele de suprafata, subterane, canale de irigatii sau canalizari.

  Precautiuni: evitati aplicarea produsului daca exista riscul ca albinele din vecinatate sa intre in contact cu produsele tratate, fara anuntarea prealabila a proprietarului acestora.

  Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale: dupa golire, ambalajele se clatesc de 3 ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri. A nu se evacua in sistemele de canalizare. A se elimina deseurile de produs si ambalajul sau ca deseu periculos. A se evita dispersarea in mediu. A se consulta instructiunile specifice/fisa tehnica de securitate, specifica clasificarii de mediu.

  Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale: produsul imprastiat accidental se va decontamina cu nisip sau cu alte materiale absorbante (silicagel, liant acid, liant universal, rumegus), care se vor colecta in containere specifice si vor fi distruse de catre personal autorizatconform legislatiei in vigoare. Se va purta echipament de protectie.

  Masuri de prevenire si stingere a incendiilor


  K-Obiol EC 25este inflamabil la temperaturi de peste 40°C.
  In caz de incendiu este posibil a se forma gaze toxice. Ca agenti de stingere se pot utiliza apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, pulberi chimice uscate. In timpul interventiei se va purta masca de protectie alimentata de la o sursa de aer independenta.

  Conditii de depozitare si transport


  Produsul se depoziteaza in ambalaje originale sigilate, departe de orice sursa de caldura, in incaperi uscate, racoroase si bine aerisite, destinate exclusiv produselor de uz fitosanitar inflamabile, la care au acces numai persoanele autorizate.

  Temperatura tolerata pentru depozitare este: minim – 20°C si maxim 30°C.

  In timpul lucrului cu ambalaje deschise se va asigura ventilatia incaperilor. Produsul nu se va expune timp indelungat la actiunea razelor solare. Pastrati departe de surse de caldura si surse de aprindere. Vaporii pot forma cu aerul amestecuri explozive. Pe durata manipularii, transportului si depozitarii se va purta echipament de protectie si se vor respecta normele specifice de protectie a muncii.

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie