• Insecticid Mavrik 2F - 5 Litri

  IFTMAVRIK2F5L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 1625.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Mavrik 2 F este un insecticid piretroid de ultima generatie pentru combaterea daunatorilor la cartof, grau, cereale, legume, pomi fructiferi, rapita, vita de vie.

  Substanta activa: Tau-fluvalinat 240 g/l

 • Descriere produs

  Mavrik 2 F este un insecticid piretroid de ultima generatie pentru combaterea daunatorilor la cartof, grau, cereale, legume, pomi fructiferi, rapita, vita de vie.

  Substanta activa: Tau-fluvalinat 240 g/l

   

  Omolagari Insecticid MAVRIK 2 F


  Capsuni

  Daunatori: Paduchele verde mic al capsunului (Chaetosiphon fragaefolii)
  Doza: 0,05% (0,5 litri/ha în 1.000 litri apa)

  Se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1.000 litri/ha).

  Cartofi
  Daunatori: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Afide (Aphis spp.)
  Doza: 0,2 litri/ha

  Se foloseste doar pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado, dar si a afidelor transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida. Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente dupa tratamentul cu un inhibitor de chitina.

  Castraveti solari
  Daunatori: Paduchele verde al castravetilor (Cerosipha gossypii)
  Doza: 0,05%

  Ceapa
  Daunatori: Trips (Thrips tabaci)
  Doza: 0,05%

  Floarea soarelui
  Daunatori: Afide (Aphis fabae, Brachycaudus helichrysi)
  Doza: 0,2 litri/ha

  Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. 

  Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor, diminuand productia si ingreunand recoltatul.

  Grau
  Daunatori: Plosnita cerealelor (Eurygaster integriceps)
  Doza: 0,2 litri/ha

  Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.

  Livezi de mar
  Daunatori: Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum)
  Doza: 0,05% (0,750 litri/ha în 1.500 litri apa)

  Se foloseste atat la inflorit, cat si imediat dupa inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1.500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.

  Livezi de piersic
  Daunatori: Paduchele verde al piersicului (Myzodes persicae)
  Doza: 0,05% (0,5 litri/ha in 1.000 litri apa)

  Orz
  Daunatori: Afide (Macrosiphum avenae, Rhapalosiphum maidis, Rhapalosiphum padi, Schizaphis graminum)
  Doza: 0,2 litri/ha

  Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.

  Plantatii de mar si pepiniere
  Daunatori: Afide (Aphis pomi)
  Doza: 0,05% (0,75 litri/ha în 1.500 litri apa)

  MAVRIK 2 F se foloseste atat la inflorit, cat si imediat după inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense.

  Volumul de solutie este de 1.500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.

  Plantatii de prun
  Daunatori: Paduchele cenusiu al prunelor (Hyalopterus pruni)
  Doza: 0,05% (0,5 litri/ha in 1.000 llitri apa)

  Plante ornamentale (din spatii deschise: parcuri), sere, solarii
  Daunatori: Tripsi (Thrips spp.)
  Doza: 0,05% (0,5 litri/ha in 1.000 litri apa)

  MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1.000 litri apa la hectar.

  Plante ornamentale (material saditor) din culturi de sera
  Daunatori: Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)
  Doza: 0,04% (0,4 litri/ha în 1.000 litri apa)

  MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.

  Rapita
  Daunatori: Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), Gandacul lucios (Meligethes aeneus), Viespea rapitei (Athalia rosae), Gargarita tulpinilor (Ceutorhynchus napi)
  Doza: 0,2 litri/ha

  Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare.

  Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si ingreunand recoltatul.

  Tomate camp
  Daunatori: Omida fructelor (Helicoverpa armigera L1-L2), Paduchele verde al solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)
  Doza: 0,05% (0,5 litri/ha in 1.000 litri apa)

  Varza
  Daunatori: Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), Buha verzei (Mamestra brassicae L1-L2)
  Doza: 0,05% (0,3 litri/ha in 600 litri apa)  Mod de actiune Insecticid MAVRIK 2 F


   Insecticid de contact de ultima generatie din Gama „Advanced“.

  • Emulsie de ulei in apa, cu grad redus de toxicitate pentru operatori.

  • Flexibilitate in aplicare datorata ferestrei largi de aplicare, atat toamna cat si primavara.

  • Activarea foarte rapida si persistenta (pana la 21 de zile), chiar si in conditii de ploaie (nu e solubil in apa).

  • Controlul eficient al principalilor daunatori din toamna: Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor si Puricele albastru al rapitei.

  • Permite un al doilea tratament in caz de atac puternic de insecte in toamna (in cazul unui sezon cald si umed), cu o substanta activa, cu un mod de actiune diferit (tau fluvalinat), ceea ce reduce riscul aparitiei fenomenului de rezistenta.

  • Piretroid de ultima generatie, fara ciclopropan si cu o structura chimica unica derivata din aminoacidul valina, ceea ce ii creste eficienta fata de un spectru extins de daunatori, in paralel cu o toxicitate redusan fata de etomofauna benefica.

   

  MAVRIK 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat, obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina, care se gaseste in cazeina din lapte. Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic, intrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza in mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta.

  Astfel, tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase si in felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare, provocand grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si in final moartea daunatorilor.


  Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto- si termo-stabilitate, o solubilitate sporita in lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific, principalele tinte fiind insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere).

  Totodata, datorita insolubilizarii sale in apa, MAVRIK 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.  Mod de utilizare Insecticid MAVRIK 2 F


  Aplicarea sa se poate face la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze.De asemenea, MAVRIK 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune indelungata, avand totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv.

  Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).

  Specificatii:

  Tip produs Insecticide
  Producator Adama
  Ambalaj 5 Litri
  Cultura Capsuni
  Cartofi
  Castraveti
  Ceapa
  Floarea soarelui
  Grau
  Livezi
  Orz
  Plante ornamentale
  Rapita
  Tomate
  Varza
  Spectru daunatori Paduchele verde
  Gandacul de Colorado
  Afide
  Trips
  Plosnita cerealelor
  Paduchele lanos
  Paduchele cenusiu
  Musculita alba
  Gandacul lucios
  Viespea rapitei
  Gargarita tulpinilor
  Omida fructelor
  Actiune produs Contact

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie