• Moluscocid Arion Pro 3G - 400 g

  59483434
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 30.50 lei
  indisponibil
 • Descriere produs

  Arion PRO 3G este un moluscocid pentru combaterea melcilor si limacsilor din culturile agricole si gradini.

  Substanta activa: Metaldehida 30 g/kg

  Formulare: Momeala sub forma de granule de culoare albastra.

  Proprietati fizico-chimice: Arion PRO 3G este formulat ca granule momeli, omogene, de culoare albastra, fara miros caracteristic.

  Mod de actiune: Arion PRO 3G este un moluscocid pe baza de metaldehida. Combate atat limacsii (Arion sp.,Deroceras sp., Limax sp.), cat si melcii cu cochilie (Helix sp., Cepaea sp.). In contact cu produsul melcii secreta in exces mucus, se deshidrateaza si isi pierd locomotia. Melcii nu se mai pot hrani si nici retrage in sol. Moartea lor survine chiar langa locul unde au intrat in contact cu produsul.

  Tehnica de aplicare: Produsul este pregatit pentru aplicare si nu necesita amestecul cu alti ingredienti. Doza de 7 kg/ha se poate administra in benzi sau pe toata suprafata de cultura. Aplicarea se face pe sol folosindu-se granulo-aplicatoare montate pe tractor sau manuale. Se preteaza si mainile pentru administrat ingrasaminte chimice. Dupa terminarea lucrului mainile vor fi golite si curatate in camp de resturi sau urme de produs.

  Selectivitatea/Toleranta culturii: Nu impune restrictii privind alegerea culturii urmatoare. Nu exista restrictii legate de produs privind timpul de asteptare pana la infiintarea culturii urmatoare.

  Instructiuni de utilizare: Arion PRO 3G poate fi aplicat atat preemergent, cat si postemergent. Cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand produsul se aplica pe vreme umeda si racoroasa, care face ca melcii sa fie mai activi si mai vorace. Daca atacul este intens si prelungit, se recomanda doua aplicari consecutive, la interval de cca. 7-10 zile.
  Nu se fac mai mult de 3 tratamente pe sezon (21 kg/ha). Nu se aplica inainte de ploi abundente care pot reduce persistenta granulelor. Nu este recomandata aplicarea intarziata la speciile de plante care formeaza capatana, intrucat granulele pot ramane in foliaj si pot fi consumate odata cu partile edibile (ex. salata de capatana). La culturile rasarite aplicarea se face atunci cand s-a semnalat atacul.

  Cultura Doza/Momentul Aplicarii
  Salata, Capsun, Gazon, Pasuni, Cartof, Plante ornamentale, Vita de vie, Livezi, Sfecla, Rapita, Cereale, Porumb, Fructe de padure.

  Doza este de 7 kg/ha (7 g/10 mp).
  Se aplica prin imprastiere pe toata suprafata, la semnalarea atacului, pe vreme umeda si racoroasa, cand melcii sunt mai activi si mai vorace. Daca atacul este intens si prelungit, se recomanda doua aplicari consecutive, la interval de cca. 7-10 zile. Nu se aplica inainte de ploi abundente care pot reduce persistenta granulelor.

  INFORMAȚII TEHNICE

  Producator Sharda Cropchem
  Modalitate de ambalare 400 g
  Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
  Valabilitate (ani) N/A
  Formulare granule
  Substanta Activa Insecticide metaldehida
  Concentratie Substanta Activa 30 g/kg
  Efect asupra albinelor cu
  Cultura cereale, pomi fructiferi, porumb
  Culturi bio nepotrivite
  Modul de actiune contact, ingestie
  Scapa de limacsi, melci
  Dozaj 7.0 kg/ha
  Tipuri Aplicare aplicare directa RTU
  Miros usor sesizabil

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie