• Pulsar 40 - 1L

  IFITO1583395499321134_605
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 314.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Pulsar 40 este un erbicid selectiv postemergent (in vegetatie) pentru combaterea buruienilor anuale cu frunze late si a unor buruieni cu frunza ingusta in cultura de: floarea soarelui tip Clearfield, soia, lucerna, mazare, orez.

  Substanta activa: 40 g/l imazamox.

 • Descriere produs

  Pulsar 40 este un erbicid selectiv postemergent (in vegetatie) pentru combaterea buruienilor anuale cu frunze late si a unor buruieni cu frunza ingusta in cultura de: floarea soarelui tip Clearfield, soia, lucerna, mazare, orez.

  Substanta activa: 40 g/l imazamox.

  Erbicidul Pulsar 40 este utilizat în sistemele de producție Clearfield® ale culturilor de floarea-soarelui și orez, precum și pentru culturile de soia, lucernă și mazăre. Pulsar® 40 este un erbicid selectiv, din grupa imidazolinonelor, cu aplicare postemergentă. Spectrul larg de control asigură combaterea unei game variate de buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale. Combaterea acestora se face eficient prin acțiune de contact și efect rezidual, chiar și în condiții de uscăciune. Erbicidul Pulsar® 40 nu trebuie aplicat la hibrizii obișnuiți de floarea soarelui și orez. Produsul aparține grupei de erbicide B (HRAC).

   

   

   

   

   

  Erbicidul Pulsar 40

  40 g/l imazamox

   

  • Grupa imidazolinonelor
  • Preluare prin frunze, dar și prin rădăcini
  • Inhibitor AHAS, blochează sinteza aminoacizilor esențiali (valină, leucină și isoleucină)
  • Activitate reziduală la nivelul solului

   


  Principalul mod de acțiune al produsului este preluarea la nivel foliar, îmbunătățită de adjuvantul încorporat în produsul formulat. De asemenea, preluarea la nivel radicular asigură un anumit control al buruienilor aflate în curs de răsărire. Astfel, produsul are o dublă acțiune, atât la nivel foliar, cât și la nivel radicular. Efectul aplicării erbicidului Pulsar 40 este vizibil asupra buruienilor în 7-14 zile.

   

  Folosind erbicidul Pulsar 40, creat de BASF, asigurați controlul eficient al buruienilor din cultură. Parte a sistemului de producție Clearfield® pentru floarea-soarelui sau orez, erbicidul Pulsar® 40 asigură un câmp liber de buruieni până la recoltare. Este suficientă o singură aplicare pentru a combate cu eficacitate dovedită cele mai dificile buruieni.

   

   

  Pulsar 40 poate combate majoritatea buruienilor dicotiledonate și unele buruieni monocotiledonate anuale din culturile de floarea-soarelui Clearfield®, orez Clearfield®, soia, mazăre și lucernă. Astfel, sunt sensibile la acțiunea erbicidului, buruieni dicotile anuale precum Abutilon theophrasti (Teişor), Amaranthus spp. (Ştir), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumăfaie), Solanum nigrum (Zârna), Xanthium strumarium (Cornaci). Pulsar® combate, de asemenea și buruieni monocotile anuale precum Digitaria sanguinalis (Meişor rosu), Echinochloa cruss-galli (Iarbă bărboasă), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum (Mei sălbatic). Suplimentar, erbicidul BASF are efect de oprire a creșterii unor buruieni mono și dicotile perene precum: Cirsium arvense (Pălămidă), Convolvulus arvensis (Volbură), Sorghum halepense (Costrei), Agropyrum repens (Pir).

   


  Buruieni combătute în funcție de cultură:

   

  • Soia: buruieni anuale dicotiledonate și unele buruieni monocotiledonate.
  • Lucernă: Buruieni dicotiledonate anuale (Sinapis, Raphanus, Amaranthus, Solanum, Xanthium) și unele buruieni monocotiledonate.
  • Mazăre: Buruieni dicotiledonate anuale (cu excepția Polygonum, Chenopodium) și unele buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)
  • Orez Clearfield®: Buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale
  • Floarea-soarelui Clearfield®: Buruieni dicotile anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), parțial buruieni monocotiledonate anuale), toate rasele parazitului Orobanche cumana (Lupoaie)

   

  Dacă terenurile sunt infestate cu buruieni graminee perene, se recomandă aplicarea unui erbicid graminicid specific postemergent. Buruienile perene precum pălămida, volbura sau costreiul din rizomi sunt oprite din competiția cu plantele de cultură, dar pot regenera în funcție de condițiile de mediu.


  În condiții de secetă, se poate îmbunătăți combaterea buruienilor prin prașile efectuate la 7-10 zile după aplicarea de erbicid Pulsar® 40. În acest mod, veți distruge buruienile afectate mai rapid și veți ajuta la încorporarea erbicidului rămas pe suprafața solului în straturile superficiale.


  Combatere lupoaie (Orobanche Cumana): Pulsar 40 este singurul erbicid care combate perfect toate rasele parazitului Lupoaie. În special regiunea sud-estică a țării este contaminate intens cu buruiana holoparazită Lupoaie. O contaminare moderată cu Orobanche se constată în județe precum Giurgiu, Teleorman, Bacău, sau Vaslui.


  Imazamoxul din erbicid este translocate în planta de floarea-soarelui. Cantitățile mici de imazamox prezente în sistemul radicular al plantei distrug lupoaia în timp ce se atașează de rădăcinile florii-soarelui.


  O combatere mai eficace a lupoaiei este posibilă prin folosirea hibrizilor Clearfield® cu rezistență genetică la Orobanche. Cea mai nouă generație a sistemului de producție, Clearfield® Plus, asigură atât o combatere superioară a buruienilor dificile și a Orobanche, cât și o calitate superioară a recoltei, comparativ cu sistemul Clearfield® sau alte sisteme de producție.

   

   

  Erbicidul Pulsar 40 pentru hibrizii Clearfield® sau culturile de soia, lucernă și mazăre este sigur din punct de vedere al rotației culturilor, fără să creeze greutăți tehnologice. Produsul are un efect de lungă durată. Intervalul de timp în care produsul rămâne activ în sol diferă în funcție de umiditate. Substanța activă din componența erbicidului Pulsar® se metabolizează mai rapid în anii cu ploi suficiente. Procesul de metabolizare a imazamoxului este mai lent în anii secetoși. Înainte de semănat, terenul trebuie arat.


  După aplicarea de erbicid Pulsar 40, se pot semăna toate culturile, cu condiția să se respecte intervalul de pauză dintre erbicidare și înființarea următoarei culturi:

   

  • 4 luni pentru a înființa culturi de grâu, orz sau ovăz
  • 9 luni pentru culturi de porumb, legume sau cartof
  • 18 luni pentru culturi de rapiță convențională sau sfeclă de zahăr


  Mod de aplicare:

  Pulsar 40 este un erbicid destinat culturilor de floarea-soarelui Clearfield®, orez Clearfield®, mazăre, soia sau lucernă. Pentru culturile de floarea-soarelui Clearfield®, erbicidul Pulsar® se aplică postemergent, în doza omologată de 1,2 l/ha, în stadiul de 4-6 frunze ale plantei de cultură, cu condiția ca buruienile dicotile anuale să fie în stadiul de 2-4 frunze, iar monocotilele anuale în stadiul 1-3 frunze până la înfrățire. Pentru combaterea Orobanche, puteți aplica Pulsar 40 în stadiul de 6-8 frunze la floarea-soarelui (BBCH 16-18), deoarece rădăcina acesteia trebuie să se dezvolte înainte ca parazitul să se atașeze pe rădăcini. Pentru fermierii care trebuie să combată atât lupoaia, cât și alte buruieni, recomandarea este să aplice erbicidul Pulsar în fenofaza de 6 frunze la floarea soarelui, dar nu mai târziu ca buruienile dicotile să treacă de 4 frunze.


  Erbicidul Pulsar 40 pentru orez Clearfield® se aplică în intervalul 3-6 frunze, în doza recomandată de 0,875 l/ha. Se poate amesteca cu adjuvant Dash® HC, în doză de 0,5 l/ha. De asemenea, se pot aplica două tratamente. Nu aplicați Pulsar® la hibrizii convenționali de orez sau floarea-soarelui.


  Pentru culturile de soia și mazăre, erbicidul Pulsar 40 se poate aplica în postemergența timpurie, în doza de 0,75 – 1.0 l/ha (în funcție de infestare), în faza de 2-4 frunzr la buruienile dicotiledonate anuale, respectiv 1-3 frunze până la înfrățire, în cazul monocotilelor anuale. Pentru lucerna din anul I se aplică în doza de 1,0 – 1,2 l/ha sau cu adjuvant Dash® HC (în doză de 1,2 l/ha), în faza de 2-4 frunze ale buruienilor dicotile anuale, respectiv 1-3 frunze până la înfrățire pentru monocotilele anuale. Erbicidul Pulsar 40 pentru lucerna din anul II sau anii următori se aplică în timpul repausului vegetativ.

   

   

   

  Avantajele erbicidului Pulsar 40

  Soluție completă, ușor de aplicat, împotriva buruienilor dificile, inclusiv împotriva tuturor raselor parazitului Orobanche (Lupoaie).

  • O singură aplicare este suficientă pentru a lăsa terenul liber de buruieni până la recoltare, datorită activității reziduale de la nivelul solului.
  • Toleranță garantată pentru cultură și siguranță deplină pentru hibrizii de tip Clearfield®.
  Fără probleme în rotația culturilor, cu condiția respectării.

   

  Doza(concentratia)
   
  Producator Basf
  Modalitate de ambalare 1 litru
  Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
  Formulare/Stare EC - concentrat emulsionabil
  Valabilitate (ani) Nu
  Substanta Activa Fungicide Imazamox
  Concentratie Substanta Activa 40 gr/litru
  Cultura floarea soarelui, lucerna, mazare, orez, soia

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie