• Tratament samanta Orius 2 WS, 150 gr

  CHRD00075
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 11.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Conține: 2% Tebuconazol

  Orius 2 WS este un fungicid din grupa triazolilor, condiționat sub formă de pulbere dispersabilă în apă, care conține 2 % tebuconazol. Se prezintă sub forma unei pulberi fine, omogene, fără tendință de aglomerare, mobilă, de culoare roz spre slab mov, cu miros caracteristic. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare și manipulare.

  Mod de acțiune:

  Orius 2 WS are acțiune sistemică împotriva agenților patogeni localizați pe sămânța de cereale sau în interiorul acesteia. După tratament produsul pătrunde în sămânță și apoi în plantă, împiedicând dezvoltarea miceliului ciupercilor prin inhibarea sintezei ergosterolilor. Asupra semințelor și plantulelor are un efect protector de lungă durată, determinând în același timp o creștere mai viguroasă în primele stadii de dezvoltare.

  Doze de aplicare:

  • Grâu - Mălură comună (Tilletia spp), Fuzarioză (Fusarium spp): 1,5 kg/t samanta
  • Orz - Tăciunele zburător (Ustilago nuda), Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora graminea): 1,5 kg/t samanta

  Fiind condiționat ca pulbere dispersabilă, Orius 2 WS se utilizează în mediu umed (’slurry’). Se introduce volumul necesar de apă într-un vas, se adaugă cantitatea corespunzătoare de produs și se lasă să disperseze complet în apă, după care suspensia rezultată se utilizează la tratament.

  Raportul între cantitatea de produs și volumul de apă este cuprins între 1:5 și 1:6 (kg produs / L apă). În acest caz, volumul de apă este dependent de caracteristicile tehnice ale mașinii de tratat și de calitatea semințelor ce se tratează, având însă grijă să nu se adauge prea multă apă pentru a nu declanșa prematur încolțirea. Este important ca în procesul de tratare să se realizeze o dozare corectă a produsului și o distribuție cât mai uniformă a sa pe toate semințele.

  Lot: 9224

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie