• Basagran SL - 1 Litru

  IFTBASAGRAN1L
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 207.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Basagran SL este un erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate ( frunza lata ), din culturile de cereale, cartofi, fasole, lucerna, mazare si soia.

  Substanta activa: 480 g/l Bentazon

  Formulare: Concentrat solubil

 • Descriere produs

  Basagran SL este un erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate ( frunza lata ), din culturile de cereale, cartofi, fasole, lucerna, mazare si soia.

  Substanta activa: 480 g/l Bentazon

  Formulare: Concentrat solubil

   

  Avantaje Erbicid BASAGRAN SL 

  • Erbicid standard pentru combaterea buruienilor în culturile de leguminoase.
  • Folosire la numeroase culturi.
  • Formulare îmbunătățită.


  Omologări Erbicid BASAGRAN SL 

  Cereale, porumb, cartof, amestec cereale - leguminoase
  Agentul de daunare: Buruieni dicotiledonate
  Doza: 2,0 l/ha
  Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14)

  Trifoi, lucernă, amestec trifoi - graminee
  Agentul de daunareBuruieni dicotiledonate
  Doza: 2,0 l/ha 
  Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14) 

  Bob, soia, fasole, mazăre
  Agentul de daunare: Buruieni dicotiledonate
  Doza: 2,0 l/ha 
  Se aplică în postemergența culturilor; buruieni în faza de 2-4 frunze (BBCH 12-14)   Mod de acțiune Erbicid BASAGRAN SL 

  Basagran SL este un erbicid pe bază de bentazonă, din grupa diazinelor. Basagran® SL are o acţiune de contact, cu impact asupra procesului de fotosinteză, fiind absorbit prin frunze și alte organe verzi. Efectul este vizibil după aproximativ 2 zile, manifestat prin îngălbenirea buruienilor sensibile și apoi necrozarea lor.


  Mod de utilizare Erbicid BASAGRAN SL 


  Basagran® SL este un erbicid cu aplicare în postemergența culturii. Buruienile trebuie să fie răsărite și să se afle în faza de 2-4 frunze, respectiv BBCH 12-14. Este recomandat ca tratamentul să se realizeze când temperatura aerului este mai mare de 15ºC și umiditatea aerului mai mare de 40%.

  Se va evita efectuarea tratamentului în perioadele de stres ale buruienilor. Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor utilizate în mod obișnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.

  Notă: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi. Înainte de utilizare se recomandă consultarea producătorului soiului de cartof ce urmează a fi tratat, cu scopul de a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate atunci când soiul este sensibil la substanța activă bentazonă.


  Pregătirea soluţiei 

  Se umple rezervorul maşinii de erbicidat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.


  Tehnica de aplicare 

  Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor lichide, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.


  Compatibilitate

  Deşi Basagran SL poate fi amestecat direct în rezervor cu alte erbicide, este recomandat să se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi. Nu se recomandă amestecarea produsului cu îngrașăminte sau alte produse puternic acide.

  Timp de pauză: Nu este necesar.
  Număr maxim de tratamente: 1 tratament.


  Curăţarea echipamentului

  Utilajele se vor spăla cu jet de presiune, în zone special amenajate, prevăzute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spălare.


  Măsuri de protecţia mediului

  Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă sau pe alte culturi decât pe cele recomandate. Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.

  Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.
  SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său. A nu se curăța echipamentul de aplicare în apropierea apelor de suprafață. A se evita contaminarea prin sistemel de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

  Pentru reducerea riscului de levigare și protejarea surselor de apă se va evita utilizarea produsului Basagran SL, în următoarele situații:

   pe solurile puțin adânci (adâncimea de arat maximă <35 cm) sau pe solurile bogate în piatră în stratul superior al solului (>10% din suprafaţa solului acoperită de pietre) în zonele carstice (cretă/calcar), soluri clasificate ca soluri rendzinice.
   pe solurile unde (cel puţin sezonier), nivelul apei subterane este la o adâncime mai mică de 1 m. De obicei, aceste condiţii pot fi întâlnite în văile râurilor şi în zonele joase.

   pe solurile cu un conţinut de materie organică mai mic de 1,7 %.
   pe câmpurile adiacente apelor de suprafață decât dacă între marginea câmpului și cursul de apă există o bandă de vegetație perenă cu lățimea de cel puțin 5 m.

   

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie