FERTILIZAREA ECOLOGICĂ LA CEREALE PĂIOASE

 

Necesarul de fertilizare pentru o recoltă de 7-8 tone/ha este de: 120-140 kg N/ha; 90-110 kg P2O5/ha, 120-140 kg K2O/ha, însă o bună parte din necesarul de potasiu poate fi obţinut gratuit prin reîncorporarea, an de an, în sol a resturilor vegetale.

În tehnologia de fertilizare trebuie acordată o atenţie deosebită fenomenului de „foame a azotului”, dar şi la excesul de azot, care produce o sensibilitate la frig a plantelor.

Un factor extrem de important este fertilizarea foliară, care vine ca o completare a fertilizării de bază. Unul din produsele recomandate pentru cultura cerealelor păioase este CERES ACTIV - un fertilizant EU cu un conținut optim de acizi humici, fulvici, Ascophyllum Nodosum pur și sulfat de magneziu. Produsul are în compoziția sa cantități importante de carbon organic (aproximativ 45%), enzime, vitamine, citochine, aminoacizi de natură organică cu rol direct în favorizarea creșterii și dezvoltării culturilor păioase. Produsul este un input ecologic de tip biodinamic și are în compoziția sa substanțe active cu rol direct în realizarea fotosintezei, creșterea și dezvoltarea aparatului radicular (inclusiv dezvoltarea perișorilor absorbanți), dezvoltarea aparatului foliar, creșterea, legarea și dezvoltarea rodului.

CERES ACTIV se recomandă a se aplica la culturile de păioase deoarece este un fertilizant extrem de eficient. Aplicat odată cu erbicidele, acesta întărește plantele și le face mai rezistente, eliminând risculde fitotoxicitate care poate aparea din cauza erbicidelor. Conținutul de sulfat de magneziu din produs corectează carențele care pot aparea de-a lungul ciclului de vegetație.

Prin conținutul de alge brune pure (Ascophyllum Nodosum), CERES ACTIV vine cu un apor tseminificativ de aminoacizi organici care sunt cunoscuți a fi cei mai buni precursori de biostimulare a culturilor agricole vegetale, indiferent de tipul acestora.

Mod de administrare:

Grâu, orz, triticale, secară, orzoaică de primăvară: 1L / ha în 200-400 litri apă, două tratamente până la apariția burdufului.