• Fungicid Folicur Solo 250 EW - 100 ml

  IFTFOLICURSOLO250EW100ML
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 48.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la samburoase, vita de vie, mar si rapita. 

  Substante active: tebuconazol 250 g/l.
  Formulare: EW - emulsie, ulei in apa

 • Descriere produs

  Fungicidul Folicur Solo 250 EW este un produs pe baza detebuconazol250 grame/litru, fiind un fungicid sistemic, ce patrunde in planta si este distribuita in interiorul tesuturilor, blocand extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

  Acest mod de lucru da posibilitateafungicidului Folicur Solo 250 EW  actioneze preventiv, curativ dar si eradicativ, fiind foarte eficient impotriva ciupercilor patogene.

  Folicur Solo 250 EW are un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).

   

  MOD DE UTILIZARE

  Cultura Organism tinta  Doza
  Vita de vie  Fainare (Unchiula necator)  0.4 l/ha
  Mar  Fainare (Podospaera leucotricha) 

   

  Rapan (Venturia Inaequalis) 

  0,05% (750 ml/ha)
  Samburoase  Monilioze (Monilia spp.)  0.075 – 0.1%
  Rapita de  toamna  Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum) 

   

  Patarea bruna (Alternaria brassicae) 

  Fainare (Erysphe communis) 

  1 l/ha
  Rapita  Tratament pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea  patogenului Phoma lingam  0.5 l/ha (un tratament aplicat toamna)

  Vita de vie

  In cadrul programului de stropiri la vita de vie, Folicur Solo se aplica in doza de 0,4 litrii pe hectar. Se recomanda pentru 1-2 tratamente post-florale, cand presiunea bolii este mai mare. Se poate utiliza si pentru tratamente preflorale (in special la tratamentul dinaintea infloririi), daca presiunea bolii este mare se recomanda utilizarea unui produs sistemic.

  Specii de samburoase – pomi fructiferi

  Folicur Solo este printre cele mai eficace produse pentru combaterea moniliozei la cais, piersic, prun, cires, visin. Numarul de tratamente recomandate este de 2-4 tratamente pe sezon, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul vegetatiei.
  Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv la scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori.
  Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilia fructigena (dar si a speciei Monilia laxa) si au ca scop combaterea atacului pe frunze.

  Concentratia necesara este de 0,075%-0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 de litrii/hectar. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

  La mar, Folicur Solo se utilizeaza in special pentru combaterea fainarii, dar si a rapanului. Concentratia este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 litrii/hectar. Tratamentele se efectueaza la avertizare pre si post floral.

  Se recomanda inainte de aplicarea fungicidului Folicur Solo la mar, sa se efectueze un test de compatibilitate biologica deoarece la unele soiuri, (ex: Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

    

  Informații suplimentare

  Tip 

  fungicid

  Substanta activa 

  Tebuconazol 250 grame/litru

  Plante tratate 

  vita de vie, mar, samburoase, rapita de toamna, rapita

  Boli combatute 

  fainare, rapan, monilioza, putregai alb, patarea bruna

  Detinatorul omologarii 

  Bayer Crop Science

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie