• Fungicid Luna Max SE 275 - 100 ml

  IFTLUNAMAX100ML
  Scrie o recenzie

 • local_shipping Livrare in toata tara prin curier rapid

  credit_card Platesti rapid si in siguranta direct pe site

  admin_panel_settings Selectam cu atentie toti vanzatorii parteneri

  verified Garantie asigurata de vanzator

  lock_reset 14 zile drept de retur

 • 43.00 lei
  +
  in stoc
  Adauga la favorite
 • Descriere produs

  Luna Max SE 275 este un fungicid ce actioneaza sistemic, translaminar si prin contact , folosit pentru combaterea fainarii (Uncinula necator sau Erysiphe necator) la vita de vie.

  Substanta activa: fluopiram 75 g/L + spiroxamina 200 g/L.

  Formulare: suspoemulsie (SE).

 • Descriere produs

  Luna Max SE 275 este un fungicid ce actioneaza sistemic, translaminar si prin contact, de culoare alb-bej, cu miros caracteristic, folosit pentru combaterea fainarii (Uncinula necator sau Erysiphe necator) la vita de vie. Actioneaza preventiv, curativ si uneori eradicativ in toate stadiile de dezvoltare ale ciupercilor. Este rezistent la spalare si combate cu succes formele rezistente ale ciupercilor.

  Substanta activa: fluopiram 75 g/L + spiroxamina 200 g/L.

  Formulare: suspoemulsie (SE).

   

  Luna Max SE 275 contine:

  Fluopiram, cu proprietăți sistemice și translaminare, ce aparține grupei piridiletilamide. În procesul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acționează în toate stadiile, inhibând germinația sporilor, creșterea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea. Produsul acționează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete și Deuteromycete.

  Spiroxamina (din grupa spirochetalaminelor) are proprietăți de contact și sistemice. La nivel microbiologic, modul de acțiune al acestei substanțe active asupra unei game largi de patogeni este diferit. Din acest motiv pot fi combătute cu succes formele rezistente la alte fungicide, produsul fiind indicat în strategiile anti-rezistență. De asemenea, spiroxamina accelerează penetrarea și rezistența la spălare iar asupra ciupercilor patogene are o acțiune preventivă, curativă și uneori eradicativă, asigurând protecția pe o lungă perioadă de timp.

   

  Mod de utilizare Luna Max SE 275:

    Luna Max 275 SE este omologat in pentru combaterea fainarii (Uncinula necator sinonim Erysiphe necator) la cultura vitei de vie, in doza de 1 L/ha. Se aplica preventiv, la avertizare, sau cand sunt conditii favorabile pentru dezvoltarea patogenului, in numar de 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10-12 zile. Perioada de aplicare: de la inflorescente clar vizibile (BBCH 53) pana la inceputul coacerii (BBCH 81).

    Cantitatea de apa utilizata este de 300 - 1000 L/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 14 zile. Cantitatea maxima de produs aplicata pe sezon este de 2 L/ha. Nu aplicati foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic. Tratamentul cu Luna MAX 275 SE nu influenteaza procesul de vinificatie si calitatea vinului, respectand recomandarile de utilizare ale produsului.

    

  Selectivitate:

  Aplicat la dozele omologate, fungicidul Luna MAX 275 SE este bine tolerat de plante si nu se manifesta fenomene de fitotoxicitate.

  Compatibilitate:

  Luna Max 275 SE este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor. Inaintea utilizarii unei solutii mixte, se recomanda a se face in prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica. 

       

  Specificatii:           

  Tip produs

  Fungicide

  Producator

  Bayer

  Substanta activa

  Fluopiram
  Spiroxamina

  Ambalaj

  100 ml

  Cultura

  Vita de vie

  Actiune produs

  Sistemica
  Contact
  Curativa
  Preventiva

  Boli combatute

  Fainare

  Recenzii

  Fii primul care scrie o recenzie